Acuzații incredibile la Parchetul Găești: ”AM FOST SECHESTRATĂ , BRUSCATĂ ȘI JIGNITĂ. PRIM-PROCUROAREA A VRUT SĂ-MI DISTRUGĂ PETIȚIA ȘI M-A ZGÂRIAT!” Ce spun reprezentanții instituției! | Cronica de Gaesti
Connect with us

Salut, ce cauți??

Evenimente

Acuzații incredibile la Parchetul Găești: ”AM FOST SECHESTRATĂ , BRUSCATĂ ȘI JIGNITĂ. PRIM-PROCUROAREA  A VRUT SĂ-MI DISTRUGĂ PETIȚIA ȘI M-A ZGÂRIAT!” Ce spun reprezentanții instituției!

Alice Mitrofan locuiește în Cîmpulung și este martor în celebra speță a polițistului terorizat de interlopi, care recent a fost retrimisă de instanță la Parchet, pentru continuarea urmăririi penale (vezi amănunte aici https://cronica-gaestiului.ro/archives/65362) . Tânăra susține că a fost, ieri, victima unor abuzuri incredibile, penale, petrecute chiar în sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Găești. Acuzațiile ei sunt uluitoare și, dacă se adeveresc în urma cercetărilor, ar zgudui din temelii justiția din orașul nostru.

”Am fost adusă cu mandat la Parchet, de pe o zi pe alta, deși eu m-am prezentat ori de câte ori am fost chemată. Înainte de a începe audierea, am cerut să fie înregistrată audio-video, ceea ce mi s-a refuzat, pe motiv că nu ar avea tehnică. La final, am precizat ora încheierii și mi-a zis că sunt liberă. I-am cerut procurorului două coli de hârtie și un pix și i-am spus că am să cobor să scriu o petiție în sala de așteptare. După 10 minute, m-a găsit scriind și a început să spună că aici nu este sală de așteptare și de scris petiții și să plec acasă. I-am zis că este dreptul meu să-mi dea un număr de înregistrare. A invocat pandemia, că procedura nu este așa, că e pandemie. I-am spus că incidența e zero în Dâmbovița și, dacă e pandemie, ce caut eu acolo să mă audieze. A zis că eu trebuie să vin de câte ori vrea el. Și i-am zis: și dumneavoastră trebuie să-mi dați număr de înregistrare. A zis că nu, că de la asta a început, și m-a întrebat cui vreau să-i las petiția. I-am zis că pentru doamna prim-procuror. Și a ieșit o doamnă dintr-un birou și m-a întrebat care e nelămurirea mea. A început să țipe. Am întrebat-o de ce țipă și i-am spus că vreau să las o petiție către doamna prim-procuror.

Și atunci s-a prezentat ca fiind doamna prim-procuror și că nu acceptă nicio petiție, nu-mi dă niciun număr de înregistrare. Atunci, i-am zis frumos: dacă nu vreți să-mi dați număr de înregistrare, o să o trimit prin poștă, cu confirmare de primire, dar înainte o să apară în presă că ați refuzat lucrul ăsta. Și atunci a chemat jandarmul. A venit jandarmul, s-a pus în ușă ca să nu mai ies și a zis să nu plec nicăieri. L-am întrebat de ce, că e dreptul meu, am terminat. Procurorul motiva că mai are ceva de rezolvat cu mine, în condițiile în care-mi spusese să duc petiția la poștă, că el nu primește nimic. A văzut că era telefonul deschis cu camera aprinsă, dar nu era pe rec (n.red. pe înregistrare). A început să țipe la mine să închid telefonul. I-am spus că nu filmez. Mi-a smuls telefonul din mână, mi l-a luat. M-am luptat cu el să-mi recuperez telefonul, i-am spus să mi-l dea înapoi. Mi-a cerut PIN-ul. În acest timp, aveam în mâna stângă foile pe care scrisesem petiția. Prim-procuroarea a înfipt mâna în foi, a tras una dintre foi, a rupt-o. I-am zis: ce faceți? Luați mâna de pe mine! Cum să rupeți asta? Și mi-a zis ”Da, vreau să ți-o distrug! Nu am nevoie de nicio petiție”.

Și m-a zgâriat la mână. I-am zis că mi se face rău, că vreau să ies. Începusem să am palpitații. Când au văzut că nu mai am aer, m-au lăsat în curte și l-au trimis iar pe jandarm ca să încuie poarta. M-am speriat când am văzut că încuie și poarta. M-am gândit: m-au sechestrat, ce e asta? Le-am zis: ”Vă rog frumos, vreau să plec acasă, am un copil, mă așteaptă copilul, mi se face rău, sunați la ambulanță”. Mi-au zis: ”Ești o nebună, ești o nesimțită, ce ambulanță?”. Am sunat eu la 112. Dispecera, când a auzit unde sunt, mi-a zis că nu are cum să treacă peste domnul procuror, dacă e decizia dânsului. I-am spus că nu sunt inculpat ca să nu-mi dea voie dl procuror să ies. Nu am mandat de reținere. Eu vreau să ies, sunt martor într-un dosar. Și a început dispecera să spună că nu poate să facă asta și susținea părerea ei, că peste dl procuror nu se trece, că poate să-mi trimită doar un echipaj al ambulanței. Și i-am spus că da. Când a auzit prim-procuroarea că eu deja vorbesc cu ambulanța, a început să-i zică jandarmului: ”Scoateți-o pe nebuna asta de aici, că ne face probleme.” Acum nu mă mai țineau închisă, mă dădeau ei afară. Și am zis că mă simt rău, acum nu mai plec eu de aici. Mi-a zis prim-procuroarea: ”Dă-mi hârtiile să ți le înregistrez, nesimțito, dă-mi-le să ți le înregistrez”. Și nu am vrut să i le mai dau. Am ieșit din curte, dată afară de jandarm, care mi-a spus că sunt liberă să plec. Iar apoi s-a întors jandarmul ca să-mi tragă cartea de identitate din mână, să-mi dea amendă, nu știu pe ce motiv. Nu am vrut să-i dau cartea de identitate, i-am spus că are procurorul datele mele de identificare”. Tânăra solicită insistent să fie ridicate camerele de luat vederi din incinta Parchetului de pe lângă Judecătoria Găești, camere care ar fi înregistrat întregul incident. Sperăm ca aceste probe importante pentru caz să nu dispară peste noapte, având în vedere că sunt utile cauzei și pot proba fie spusele tinerei, fie poziția reprezentanților Parchetului.

Alice Mitrofan a ajuns la Spitalul Găești, unde a primit îngrijiri medicale. Întrucât a sunat la 112, un echipaj al Poliției Găești s-a deplasat la spital, iar ulterior a condus-o la sediu, unde tânăra a depus o plângere penală împotriva procurorilor și a jandarmului.

Având în vedere gravitatea acuzațiilor împotriva unor oameni ai legii, făcute de o tânără care plângea, disperată, am sunat la Parchetul Găești, pentru a obține un punct de vedere de la purtătorul de cuvânt. Acesta a refuzat să stea de vorbă cu noi, pe motiv că are treabă, și ne-a transmis să facem cerere scrisă, urmând să primim un răspuns tot în scris.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului Găești, procuror Daniel Began, cel care instrumentează și speța în care Alice Mitrofan a fost martor, ne-a transmis următorul punct de vedere: ” Referitor la solicitarea dumneavoastră, vă comunicăm faptul că, în cursul zilei de astăzi,  persoana la care faceţi referire a fost audiată în calitate de martor într-o cauză penală, iar acuzaţiile făcute sunt nefondate.”Adauga un comentariu

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Reclamă
Reclamă
Reclamă Enescu Supermarket
br />
Reclamă