DEZVĂLUIRI ULUITOARE: Polițist gaeștean a trăit un coșmar cu clanurile interlope locale, cu binecuvântarea Parchetului! SOLUȚIA PROCURORILOR, DESFIINȚATĂ RUȘINOS ÎN INSTANȚĂ! | Cronica de Gaesti
Connect with us

Salut, ce cauți??

Evenimente

DEZVĂLUIRI ULUITOARE: Polițist gaeștean a trăit un coșmar cu clanurile interlope locale, cu binecuvântarea Parchetului! SOLUȚIA PROCURORILOR, DESFIINȚATĂ RUȘINOS ÎN INSTANȚĂ!

Este polițist la Rutieră de 9 ani. Și-a permis, din această calitate, să-și facă treaba și să-i amendeze inclusiv pe membrii clanurilor interlope locale, care se cred mai presus de orice lege în acest oraș. Consecința pentru ca a avut curaj și responsabilitate? S-a ales cu amenințări în repetate rânduri, cu injurii și, în final, cu autoturismul vandalizat.

Ce a făcut polițistul? A avut încredere în sistem, a strâns probe cu înregistrări și a depus plângeri pentru ultraj și distrugere, în termen legal, la onor Parchetul Găești.

Ce a făcut Parchetul? Citiți și va cruciți: a clasat dosarul, pe motiv ca fapta nu e prevăzută de legea penală sau că fapta de distrugere nu există. Mai mult decât atât, procurorii și-au bazat penibilele soluții de clasare pe argumentul că, vezi Doamne, polițistului nu i-a fost frică de clanurile interlope și, deci, nu e ultraj sau au înlăturat probe esențiale din dosar. Situație care arată, în cel mai bun caz, puțină știință de carte, fapt remarcat, elegant, și de instanță! Iar halucinant este că, deși respectivii au recunoscut, cu subiect și predicat, că i-au tăiat cauciucurile la mașină, premeditând acțiunea și având drept scop intimidarea omului legii și transmiterea către acesta a unui mesaj grav de intimidare, pentru Parchetul Găești fapta tot nu există.

Pentru că-și cunoaște drepturile, polițistul gaestean a contestat soluția procurorului mai întâi la superiorul lui, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Găești. Acesta i-a dat  dreptate procurorului subaltern, căci o mână o spală pe alta,  însă instanța găeșteana le-a dat o palma usturătoare și rușinoasă amândurora: a desființat soluția de clasare și a trimis dosarul înapoi la Parchet, pentru completarea urmăririi penale, desființand, în același timp, toate argumentele incompetente formulate de reprezentanții Ministerului Public din Găești.

Motivarea judecătorului de cameră preliminară este o palmă grea, dar meritată pe obrazul unui parchet găeștean slăbit de mult prea multă vreme de situații care nu-i fac cinste și care nu fac cinste, în definitiv, justiției românești. Iată câteva pasaje din aceasta:

”Judecătorul observă că argumentele care au fundamentat soluția de clasare sunt neîntemeiate. (…) Dacă procurorul avea dubii cu privire la situația de fapt, putea să se folosească de procedeele probatorii speciale prevăzute de codul de procedură penală și să suplimenteze probatoriul, așa cum era și firesc. Activitatea de urmărire penală este în sarcina procurorului și avea la dispoziție mijloace legale de a obține probe. (…) Procurorul nu a avut în vedere declarațiile martorilor. (….) Înlăturarea probelor trebuia să se facă motivat, iar în cazul de față, declarațiile martorilor susțin plângerile persoanei vătămate. (…) Modul de operare a fost unul care denotă un pericol deosebit”.

Între timp, pentru că amenințările și distrugerile asupra autoturismului, cu pagube semnificative, au continuat, încurajate evident de atitudinea Parchetului Găești, polițistul găeștean a reușit –cu sprijinul șefilor săi –  să se mute cu serviciul într-un alt oraș, încercând să-și vadă liniștit de carieră. Procesul penal merge însă înainte și sperăm ca măcar de data aceasta, urmărirea penală să se facă responsabil, asumat și competent. Iar dacă unui polițist, care este amenințat și terorizat de niște derbedei cu aere de interlopi în legătură cu exercitarea atribuțiilor de serviciu i se întâmplă așa ceva la Parchetul Găești, ne întrebăm – retoric! – ce li se întâmplă cetățenilor simpli, care nu-și cunosc bine toate drepturile? Se simt în siguranță?

 

 


Adauga un comentariu

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Reclamă
Reclamă
Reclamă Enescu Supermarket
br />
Reclamă