in

Un cetățean din Cobia, arestat preventiv pentru incendierea propriei case

Un bărbat de 50 de ani din comuna Cobia, cunoscut pentru faptul că și-a incendiat propria locuință în repetate rânduri, a fost arestat preventiv pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere. Incidentul cel mai recent a avut loc pe 5 septembrie, când, pe fondul consumului de alcool, bărbatul ar fi incendiat o anexă a locuinței.

În urma intervenției pompierilor din Găești, incendiul a fost stins rapid, fără a se înregistra victime, dar cu pagube materiale semnificative. Sora acestuia a fost cea care a alertat autoritățile, iar la sosirea echipajelor, incendiatorul privea liniștit cum flăcările cuprind acoperișul ultimei camere rămase neafectate.

În urma cercetărilor efectuate de polițiștii din cadrul Secției nr. 8 Poliție Rurală Valea Mare, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Găești, s-a dispus reținerea bărbatului pentru 24 de ore. Acesta a fost prezentat magistraților, care au emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Ancheta este în desfășurare, polițiștii continuând cercetările pentru administrarea probatoriului necesar și luarea măsurilor legale. Reamintim că efectuarea urmăririi penale reprezintă o etapă în procesul penal, respectând principiul prezumției de nevinovăție.

Comments

Lasă un răspuns