in

Continuă negocierile dintre selecționerul Edi Iordănescu și FRF

Edward Iordănescu, selecționerul care a calificat echipa României la turneul final Euro după o pauză de 8 ani, negociază prelungirea contractului de Federația Română de Fotbal.

Inițial, se spunea că noua înțelegere va fi parafată înaintea competiției din Germania (14 iunie – 14 iulie), în care România are a treia șansă să câștige grupa E, potrivit cotelor Publicwin. Pe măsură ce trece timpul, este tot mai evident că discuțiile finale se vor purta după Euro 2024.

Iordănescu jr. a fost numit selecționer la data de 26 ianuarie 2022, având ca obiectiv principal calificarea la turneul final al Campionatului European. Prima competiție în care i-a antrenat pe „tricolori” a fost Liga Națiunilor, rezultatele făcându-i pe fani să îi ceară deja demisia. România a retrogradat în al treilea eșalon valoric, terminând pe ultimul loc într-o grupă cu Bosnia-Herțegovina, Finlanda și Muntenegru.

A venit, însă, campania de calificare la Euro, pe care elevii lui Edward Iordănescu au terminat-o neînvinși. Naționala țării noastre s-a calificat de pe locul 1, fiind urmată de Elveția, Israel, Kosovo, Belarus și Andorra.

Selecționerul nu știe ce gânduri are FRF

Răzvan Burleanu, președintele FRF, a comentat informațiile apărute în presa centrală, potrivit cărora negocierile cu selecționerul s-au blocat. „Am discuții cu Edi Iordănescu aproape în fiecare zi. Nicio discuție cu el nu a ajuns în niciun impas, din niciun punct de vedere. În momentul de față sentimentul pe care îl avem, administrația, departamentul tehnic, staff-ul tehnic, selecționerul inclusiv, este că ne dorim să continuăm împreună”, a declarat șeful de la „Casa Fotbalului”.

La rândul său, antrenorul a lăsat să se înțeleagă faptul că și-a prezentat punctul de vedere și că așteaptă răspunsul din partea federalilor: „Nu știu cum vede FRF continuitatea. Ar fi ideal să fie un răspuns până la turneul final, dar nu e nimic sigur. Nu știu cum pot evolua lucrurile. Eu sunt un om și un antrenor care își asumă responsabilități. Pentru a face acest lucru, trebuie să știu ce obiective se cer. Vă asigur că naționala României va avea prioritate în sufletul meu mereu. Vom vedea exact ce gânduri are FRF, noua propunere, noua ofertă”.

De 20 de ori mai prost plătit decât Nagelsmann

Este posibil ca unul dintre punctele de divergență să fie reprezentat chiar de salariul selecționerului. Edward Iordănescu primește 240.000 de euro pe an conform actualului contract. Dintre antrenorii participantelor la Euro 2024, doar al Georgiei câștigă mai puțin. Willy Sagnol este plătit cu 200.000 de euro pe an. Ceva mai mult decât Iordănescu jr, 250.000 de euro pe an, primește Ivan Hasek, selecționerul Cehiei.

La polul opus se află Gareth Southgate (Anglia), cu 5.800.000 de euro pe an, Julian Nagelsmann (Germania), cu 4.800.000 de euro pe an, și Roberto Martinez (Portugalia), cu 4.000.000 de euro pe an.

Se spune că Edward Iordănescu ar fi tentat de niște oferte din zona arabă, pe care le va lua în considerare dacă participarea la turneul din Germania nu va fi una onorabilă și ar intra din nou în „gura” fanilor.

O altă temă importantă a negocierilor este legată de obiectivele fixate printr-un viitor contract. Noua înțelegere ar urma să se întindă până în 2028, deci va cuprinde următoarele ediții ale Cupei Mondiale și ale Campionatului European. Federalii ar dori ca selecționerul să își asume obligația de a califica echipa la cele două turnee finale. Antrenorul se mai gândește dacă își poate lua un asemenea angajament. Negocierile continuă.

 

 

Comments

Lasă un răspuns