in , ,

Colegiul Național “Vladimir Streinu” obține locul al II-lea în concursul “24 Ianuarie 1859 în Conștiința Românilor”

Biblioteca Județeană “Ion Heliade Rădulescu” din Târgoviște a fost gazda unui eveniment educațional de prestigiu, concursul “24 ianuarie 1859 în conștiința românilor”, care a reunit 9 echipaje din colegii și licee de pe teritoriul județului Dâmbovița.

Concursul a fost o ocazie deosebită pentru elevii participanți de a-și arăta cunoștințele și abilitățile în ceea ce privește un moment cheie din istoria României, Unirea Principatelor Române sub Alexandru Ioan Cuza. Elevii au avut oportunitatea de a explora și de a prezenta în mod creativ importanța acestui eveniment istoric în conștiința națională.

Colegiul Național “Vladimir Streinu” s-a remarcat printr-o prestație impresionantă, obținând locul al II-lea. Echipa colegiului a fost formată din elevele Andrei Ana Naomi, Stan-Simion Anamaria și Matei Cristina Ștefania, sub coordonarea  profesorului Alexe Robert.

Concursul “24 Ianuarie 1859 în Conștiința Românilor” a reușit să aducă în prim-plan tineri talentați și pasionați de istorie, demonstrând o dată în plus valoarea educației și a cunoașterii în formarea conștiinței naționale.

 

Comments

Lasă un răspuns