in ,

Israel – Elveția, meciul care poate schimba șansele calificării României la Euro 2024

După ce a fost învinsă cu 1-0 în deplasarea din Kosovo, reprezentativa Israelului are de disputat un meci important împotriva Elveției. Partida se va desfășura pe teren neutru, în Ungaria, iar Elveția este principala favorită la victorie în oferta caselor de pariuri. Naționala din „Țara Sfântă” are o cotă de 1.58 la victorie la casele pariuri, ceea reprezintă o probabilitate de reușită de 63.3%.

Aceasta va fi a doua dintre cele 4 partide pe care naționala condusă de Alon Hazan le are de disputat într-un interval de doar 10 zile. Israelienii au ajuns în această situație în urma problemelor generate de război, lucru care nu are cum să nu-și spună cuvântul în ecuația șanselor la calificare.

În acest moment, România conduce grupa I, cu 16 puncte, însă Elveția și Israel, care au 15, respectiv 11 puncte, au un meci mai puțin disputat decât tricolorii. Elveția are o cotă infimă, de doar 1.02, pentru a se clasa pe unul dintre primele două locuri din grupă, în timp ce România are o cotă de 1.57, în scădere de la 1.62 în septembrie. Israel, deși traversează o etapă nefastă din toate punctele de vedere, are o cotă de 2.15 pentru a accede în grupele Euro 2024.

Specialiștii spun că adversarele noastre nu ar trebui să aibă probleme în a se impune în meciurile cu Kosovo și Andorra, astfel încât acestora ar trebui deja să le mai adăugăm 3 puncte virtuale în clasamentul actual.

Rezultatul meciului dintre Israel și Elveția pare a fi ușor de anticipat, dacă este să ne ghidăm după valoare loturilor, care sunt evaluate la 242 milioane de euro în cazul elvețienilor, respectiv 39 milioane de euro în cazul israelienilor. Realistic vorbind, o victorie a Elveției în acest meci ar putea simplifica totul, întrucât România va avea nevoie doar de un punct în meciul direct cu Israel pentru a-și asigura prezența la Campionatul European de Fotbal din 2024, organizat de Germania. Același scenariu rămâne valabil și în cazul unei remize, în partida de miercuri seară.

Totuși, dacă se produce marea surpriză, iar elevii lui Alon Hazan se impun în partida de miercuri seară, tricolorii vor avea nevoie de două remize sau de o victorie în ultimele două partide, fie cu Israel, fie cu Elveția.

În ciuda conflictului militar din „Țara Sfântă”, oficialii și fotbaliștii din Israel se arată încrezători în șansele lor de calificare la Euro 2024. Federația de Fotbal din Israel a publicat recent un mesaj curajos pe Twitter: „Nimic nu ne va opri în drumul nostru spre EURO 2024”. În mod similar s-a exprimat și unul dintre cei mai selecționați fotbaliști din lot: „Nu ne este frică, noi suntem poporul Israelului. Șansele există în acest moment de a atinge un obiectiv mare”, a spus Eli Dasa în cadrul conferinței de presă susținute în Bosnia.

Israel va disputa următoarele două meciuri, cel cu Elveția miercuri, pe 15 noiembrie, respectiv cel cu România, pe 18 noiembrie, pe stadionul Pancho Arena din Felcsut, Ungaria, care dispune de doar 3.800 de locuri.

Comments

Lasă un răspuns