in , ,

Gura Foii a celebrat 100 de ani de la înființarea primei Case a Cărților!

“Nu este alta mai frumoasa și mai de folos in toată viața omului zăbavă decât cetitul cartilor”- in acest citat cronicarul Miron Costin ne îndeamna sa savurăm frumusetea și sa simțim energia creatoare emanata de paginile cartilor!
Anul acesta localitatea Gura Foii celebrează 100 de ani de la înființarea primei Case a Cartilor sau a primei Biblioteci!

Serbarea acestui eveniment a avut loc vineri, 13 Octombrie 2023, comunitatea asistând la o piesa de teatru și la un recital de fluiere susținute de către trupa de teatru a Bibliotecii și de către dl Lucian Nicolae. In cadrul evenimentului au mai fost organizate si o expoziție cu bogățiile toamnei si una cu obiecte traditionale care au bucurat participanții si au subliniat totodata continuitatea si pastrarea obiceiurilor si tradițiilor satului de odinioara!

Concluzionând aceasta zi de sărbătoare, putem spune ca Biblioteca de a lungul timpului prin diversitatea ei de activități orientate in aceeași direcție cu nevoile si dorințele comunității, are menirea de a bucura utilizatorii mari si mici, dar mai ales de a șlefui frumos, viitoarele generații!

 

Comments

Lasă un răspuns