in , ,

Soliștii Casei de Cultură ”Dumitru Stanciu” au bifat realizări extraordinare la Festivalul Internațional Vocea Mării! GOLDEN BUZZ OZANA BARABANCEA ȘI TROFEE BINEMERITATE!

Activitatea Casei de Cultură ”Dumitru Stanciu” este validată în festivaluri de mare prestigiu, cu jurii competente și într-un cadru competițional la cel mai înalt nivel. Soliștii New Generation, pregătiți de Mariana Ionescu și Alin Simion, s-au întors acasă de la Festivalul Internațional „Vocea Mării”, care a avut loc pe 26 august, la Mamaia Nord, cu premii la toate categoriile la care au participat. Peste 200 de copii și tineri din întreaga țară, provenind de la școli de muzică și canto din orașe mari, au încercat să impresioneze juriul format din celebra Ozana Barabancea, compozitorul George Călin și artista Aris.

Principala realizare a fost că la Găești a ajuns cel mai râvnit Golden Buzz din concurs, cel al Ozanei Barabancea, pentru piesa ”Dor de copilărie” (muzică și versuri Mariana Ionescu, orchestrație Iliuță Bumbeș), interpretată magistral de Alexandra Gâță.

”Sunt momente in viată cand ceva anume iți atrage atenția . Ceva special, ieșit din uzuanța vieții cotidiene. Acel ceva este esența unei gândiri si a unei simțiri . Cineva s-a făcut remarcat prin munca si arta sa. Domnisoara Gata Alexandra a interpretat piesa “ Dor de copilarie”, o compozitie a profesoarei ei de canto. La asemenea versuri si la atata puritate m-am simtit obligată sa dau Golden Buzz-Ozana Barabancea! Felicitari doamnei Compozitor Mariana Ionescu, o femeie deosebita , cu suflet frumos , cu spirit ales! Mulțumesc! M-am simțit utilă!”, a scris, pe pagina sa de Instagram, Ozana Barabancea.

De asemenea, soliștii Casei de Cultură au adus acasă trofee la următoarele secțiuni: Mariana Ștefan – Trofeu secțiune interpretare (categoria 18+),

New Generation Junior (Anastasia Tureanschi , Iris Pahone, Diana Tatomir și Aura Chivu) – trofeul Secțiunii Grupuri.

Larisa Rizescu –Trofeul secțiunii Creație pentru școlari

Alexandra Gâță – Golden Buzz și Trofeul Secțiunii Creație pentru Adolescenți.

De asemenea, superba Rebeca Arghir a obținut premiul al II-lea la secțiunea interpretare (categoria 4 – 6 ani) și premiul I la Creație pentru copii mici.

Mariana Ștefan – premiul al II-lea la secțiunea Creație pentru Adolescenți, Larisa Rizescu – premiul al III-lea la Secțiunea Interpretare (categoria 13 – 15 ani), iar Alexandra Gâță – premiul al III-lea la secțiunea Interpretare (categoria 16 – 18 ani).
Găeștiul reușește, astfel, să se facă remarcat prin performanțe culturale la cel mai înalt nivel. Activitatea Casei de Cultură ”Dumitru Stanciu”, tradițională, de altfel, este susținută de Primăria Găești, una dintre puținele primării din județ  care oferă sprijin copiilor și adulților talentați. 

Trebuie menționat, de asemenea, contribuția deosebită a sponsorilor de la Rotary Târgoviște, prin președintele Marian Lincă,  care a plătit taxele de înscriere în valoare de 2340 de lei.

 

Comments

Lasă un răspuns