in , ,

VIȘINA: Concursul “Trenulețul Prieteniei – Prietenie fără frontiere” a reunit sute de copii talentați! AMĂNUNTE DESPRE PROIECT, AICI!

Comuna Vișina a fost gazda unui proiect cultural menit să dea aripi copiilor talentați. Concursul “Trenulețul Prieteniei – Prietenie fără frontiere” a ajuns la cea de-a treia ediție și a reunit sute de copii talentați. Inițial, competiția a pornit din parteneriatul dintre Liceul Teoretic “Mihai Viteazul” Vișina, Școala “Șerban Cioculescu” Găești și Grădinița Nr. 2 Vișina.

De la an la an a crescut și a devenit un reper de bună organizare, iar astăzi sute de copii au participat la o foarte frumoasă competiție a talentelor. Concursul a avut secțiuni de muzică ușoară și populară, dans modern și popular, dar și teatru și recitare/monolog. El se adresează atât preșcolarilor și școlarilor mici.

“Pentru noi, concursul ,,Trenulețul prieteniei-Prietenie fără frontiere” reprezintă mai mult decât un proiect, care a apărut în urma colaborării, la început între cadre didactice din două școli, ulterior însumând un număr mare de participanți din rândul cadrelor didactice și elevilor.

Proiectul se numește ,,Trenulețul prieteniei-Prietenie fără frontiere”, avizat CAEJ 2023 al ISJ Dâmbovița, ediția a III-a, inițiat de Liceul Teoretic ,,Mihai Viteazul”Vișina în parteneriat cu Școala Gimnazială ,,Șerban Cioculescu”Găești și coordonat de profesor învățământ preșcolar Ștefan Mirela-Cristina și profesor învățământ preșcolar Vintilă Carmen/ Grădinița Nr.2 Vișina împreună cu profesor învățământ primar Dumitru Liliana/ Școala Gimnazială ,,Șerban Cioculescu”. Pentru buna desfășurare a activităților propuse, proiectul a fost susținut financiar de consiliul local al comunei Vișina, reprezentat de domnul primar ing. Istrate Jean Aurelian și de parohia ,,Biserica Tuturor Sfinților” al comunei Vișina, reprezentată de preot Paroh Sbîrciog Iustin și preot Nicolae Marian.

Prin intermediul acestui proiect educațional ne-am gândit să venim în întâmpinarea nevoii de a avea prieteni a copilului, propunând activități accesibile nivelului lor de înțelegere bazate pe creativitate, colaborare și competiție. Știm cu toții că prieteniile la această vârstă îi ajută pe copii să învețe lucruri noi, și că sunt, de fapt, primii pași în lume, în afara familiei. Acesta este motivul pentru care copilul trebuie să primească încurajarea părinților și a educatorilor, de a-și face cât mai mulți prieteni și de a interacționa cu câți mai mulți copiii de vârste apropiate.”, a precizat Mirela Ștefan, unul dintre organizatorii evenimentului.

Primarul comunei Vișina, ing. Jean Istrate, a precizat, pentru Cronica de Găești: ”Concursul Trenulețul Prieteniei – Prietenie fără frontiere este un eveniment deosebit pentru comunitatea noastră și este o bucurie să-l găzduim. Îi felicit pe toți concurenții, pe toți cei care i-au pregătit, dar și pe organizatori și nu pot să nu remarc nivelul artistic ridicat al acestei ediții. Noi am sprijinit și vom sprijini logistic această competiție a talentelor, care sperăm să devină din ce în ce mai atractivă, iar de anul viitor, o vom organiza în Amfiteatru, ca să fie mult mai accesibilă și pentru comunitatea locală”.

Comments

Lasă un răspuns