in

Premieră la Colegiul Național ”Vladimir Streinu” : prima Școala Europeană din orașul Găești

Colegiul Național ”Vladimir Streinu” a fost declarat câștigător în cadrul competiției naționale ”Şcoală Europeană” – ediția 2023.

Aflată la a 18-a ediție, cu o întrerupere de 2 ani cauzată de pandemia de Covid 19, competiția națională „Școală Europeană” este una dintre inițiativele Ministerului Educației recunoscută de instituțiile europene ca un exemplu de bună practică prin care instituțiile guvernamentale naționale sprijină instituțiile europene pentru punerea în practică și dezvoltarea politicilor europene din domeniu.

Impactul pe care această competiție l-a avut asupra comunităților educaționale, în toți acești ani, a făcut din această inițiativă a ministerului o competiție de elită.

Certificarea școlii cu titlul «Școală Europeană» îi conferă recunoaștere și prestigiu în cadrul comunităților educaționale, iar eforturile pe care le face pentru menținerea titlului obținut, determină un interes tot mai crescut pentru dezvoltarea de noi și noi proiecte, ceea ce conduce la o îmbunătățire a managementului școlar și la dezvoltarea unei culturi organizaționale solide, promovând valorile naționale și europene și contribuind la creșterea mobilității internaționale și a schimbului intercultural.

Prin această inițiativă, lansată în 2004, Ministerul Educației încurajează și motivează participarea unităților de învățământ preuniversitar din România la programele europene din domeniul educației și formării profesionale (Socrates 1997-2006, LifelongLearning 2007-2013, Erasmus+ 2014-2020 și Erasmus+ 2021-2027) și contribuie la dezvoltarea mobilității internaționale și la schimbul intercultural, obiective asumate pentru construirea Spațiului European al Educației.

 

Director,                                                                                    Coordonator proiecte europene,

Prof. Ioniță Iuliana Nicoleta                                                          Prof. Buidoso Carmen Ileana

Comments

Lasă un răspuns

Ce părere ai despre articol?

71 voturi
Upvote Downvote