in , ,

Daniel Iordăchioae a cântat pentru copiii din Dâmbovița, la petrecerea de Mărțișor de la Satul Prunilor

Copiii din comunele Pietroșița, Moroeni și Runcu, din nordul județului Dâmbovița, s-au obișnuit deja cu evenimentele organizate pentru ei, în ultimii trei ani: ateliere de creație, cu spectacol inclus. Zâna lor bună este Ioana Popoviciu, o tânără care s-a întors în România după ce a stat 16 ani în Italia, iar aici a creat o adevărată comunitate a copiilor creativi. Astăzi a avut loc a doua ediție a evenimentului „Mărțișor pentru mama”, la Satul Prunilor, din Dealu Frumos.

Peste 100 de copii s-au bucurat de muzică, dans, dulciuri și un concert care le-a fost dedicat, cu ocazia atelierului de creație la care au învățat și cum să-și facă singuri mărțișoarele pe care le vor dărui peste două zile. Daniel Iordăchioae a venit de la București, pentru a le face micuților o surpriză, iar cei mici au fredonat melodiile împreună cu artistul și au dansat, fiind un public excepțional, chiar dacă erau la primul spectacol de acest fel. În „deschidere” au cântat copiii talentați din Pietroșița, așa cum deja se obișnuiește la evenimentele organizate aici.

„Am vrut să dezvolt acest tip de evenimente și am reușit, în ultimii doi ani. Dacă acum trei ani, când am început să organizez ateliere de creație pentru copiii din Pietroșița, erau și restricții, eram și mai puțin cunoscută, după succesul pe care l-am avut au început să vină din ce în ce mai mulți, pentru că au văzut cât de frumos este și ce lucruri minunate învață să facă. Acum vin și unele mămici care ne ajută la organizare, iar comunitatea s-a format în jurul acestor evenimente. Anul acesta, fiind la a doua ediție a evenimentului de Mărțișor, am reușit să aducem la Satul Prunilor peste 100 de copii și toți s-au simțit extraordinar. Am reușit să-l aducem și pe îndrăgitul artist Daniel Iordăchioae, un prieten drag de-al nostru, care a făcut eforturi pentru a-i face fericiți pe copiii de la Pietroșița, Dealu Frumos, Moroeni și Runcu”, spune Ioana Popoviciu, organizatoarea evenimentului care încă este în plină desfășurare.

Satul Prunilor este o bază de cazare într-un ansamblu de vile din satul Dealu Frumos, din comuna Pietroșița, în nordul județului Dâmbovița, iar multe dintre aceste evenimente dedicate copiilor au fost organizate aici. Copiii din această zonă deja s-au obișnuit cu locul care a devenit un reper în activitatea lor din comunitate. Ioana i-a-nvățat să creeze obiecte decorative, lumânări parfumate, felicitări, mărțișoare, iar Alexandru Lupoiu, care are o florărie deja celebră la Fieni, îi învață cum să facă aranjamente florale.

De fiecare dată se organizează concursuri de creație și toți participanții primesc premii, iar evenimentele sunt adevărate petreceri dedicate celor mici, făcându-i să se simtă mereu ca la bal. De această dată au avut și alte surprize, de care s-au bucurat: zâne, face painting, vată de zahăr și personaje din desenele animate care i-au invitat la dans.   

Comments

Lasă un răspuns