in

Amatori de pariuri? 6 sfaturi de urmat în 2023

Dacă vă place sportul și căutați un hobby pentru 2023, vă recomandăm să jucați la pariuri. Este palpitant, distractiv și, mai ales, este foarte la îndemână. Din numai câteva click-uri puteți plasa un pariu Casa Pariurilor sau la orice altă agenție licențiată.

Pentru ca experiența de joc să fie și mai plăcută, va recomandăm să țineți cont de 6 recomandări care se referă la modul în care gestionați bugetul, la strategia ideală de joc, la felul în care abordați eșecurile și succesele, precum și la stabilirea unor limite clare pentru cheltuirea resurselor.

Alocați o sumă ca pentru orice distracție

De câte ori mergeți la cinematograf într-o lună? În funcție de răspuns, stabiliți un buget pentru procurarea biletelor. La fel și pentru teatru, fotbal sau orice altă activitate care vă relaxează. Ei bine, la fel ar trebui să judecați și bugetul dedicat pariurilor sportive. Alocați o sumă pe care să v-o permiteți. Nu vă gândiți că veți câștiga bani, ci considerați că banii cu care ați alimentat contul sunt dați pe bilet la un concert și nu au cum să se mai întoarcă. Ați lua din banii de întreținere ca să vă duceți la munte? Puțin probabil. La fel, nu trebuie să rupeți din fonduri dedicate unor cheltuieli de primă necesitate pentru a juca la pariuri.

Jucați doar pariuri cu o singură selecție

 

Unul dintre „secretele” pariorilor de succes este reprezentat de biletele single (care conțin numai o selecție). De ce? Pentru că riscul presupus de un asemenea pariu este cel mai ușor de estimat. În fiecare meci de fotbal (sau din alt sport) există un anumit grad de imprevizibil. Mai multe meciuri pe același bilet înseamnă multiplicarea exponențială a ponderii hazardului în deciderea pariului. Practic, totul se transformă într-o loterie, iar atunci când depindeți exclusiv de noroc este foarte greu să ieșiți bine pe termen lung.

Analizați singuri meciurile

Vă puteți inspira din pronosticurile postate de tipsteri pe site-urile gratuite (să nu cumpărați niciodată ponturi de pe internet!) Asta nu înseamnă, însă, că ar trebui să le puneți pe bilet fără să analizați meciurile. Poate veți constata că tipsterul a avut informații eronate, sau poate că veți descoperi o selecție care ar avea șanse și mai mari de câștig. Pentru ca totul să meargă mai repede, vă sfătuim să vă faceți o bază de date cu site-uri de statistici și site-uri de știri, ca să fiți mereu la curent cu știrile relevante. Astfel, timpul necesar pentru fiecare analiză va fi mai scurt, întrucât trebuie doar să accesați link-urile la rând pentru afla datele care vă ajută să luați o decizie în cunoștință de cauză.

Jucați acoperit

Un profit mai mic este mai bun decât bani pierduți, asta e clar. Acest principiu se traduce prin practicarea unui joc „acoperit”, cu ajutorul selecțiilor de tipul „Draw no Bet” sau al liniilor asiatice pentru „Rezultat final” sau pentru „Total goluri”. În cazul în care jucați la agenție care nu stă tocmai bine la capitolul „asiatice”, puteți să mizați pe opțiunea mai sigură. De exemplu, puteți paria pe „1X” în loc de „1 solist”, sau pe „peste 1,5 goluri” în loc de „peste 2,5 goluri”.

Nu faceți nuntă după câștig mare, nici înmormântare după ce pierzi

În viața unui fotbalist, atât victoriile, cât și înfrângerile durează doar o zi. Din dimineața următoare, sportivii o iau de la zero, pentru că au de pregătit următorul meci. Pariorii ar trebui să aibă aceeași abordare și să nu facă „nuntă” după un câștig mare, respectiv „înmormântare” după ce pierd bani. Exaltarea și supărarea afectează judecata, de aceea este bine să luați o pauză. În cazul în care ați pierdut, nu vă grăbiți să recuperați pierderile, întrucât veți lua decizii greșite, fiind supărați sau chiar nervoși. Dacă aveți răbdare, sunt șanse mai mari să reveniți la bugetul inițial.

Respectați limitele de bani sau de timp

Banii și timpul sunt resursele cu care lucrează pariorii. Ambele sunt la fel de importante și trebuie să fiți foarte atenți cum le cheltuiți. Jucătorilor începători le este mai greu să gestioneze fondurile alocate și timpul petrecut pe site-ul de pariuri. Dacă sunteți în această situație, vă recomandăm să vă folosiți de instrumentele puse la dispoziție de agențiile de pariuri online, prin care vă puteți impune limite de bani și de ore de prezență pe platformă. Pariurile sunt relaxante doar dacă reușiți să le țineți sub control.

Comments

Lasă un răspuns

Ce părere ai despre articol?

34 voturi
Upvote Downvote