in

Sporturile pe care le apreciază românii

Care sunt sporturile de care se bucură românii?

România este o națiune mică la Marea Neagră, iar țara este cunoscută pentru peisajul său frumos, mâncarea delicioasă și oamenii prietenoși. Cu toate acestea, doar puțini oameni din afara României știu ce tipuri de sport sunt populare în această țară. În acest articol, voi vorbi despre cinci tipuri de sport pe care românii le iubesc și vă voi oferi câteva informații amuzante despre fiecare.

Poporul român iubește jocurile, în special jocurile de cazino și sporturile. Pe lângă jocuri pacanele gratis 77777, există multe tipuri diferite de sporturi la care pot participa.

Mai jos veți găsi o descriere rapidă a celor mai populare sporturi din România.

Sportul național

Românii consideră oină, o versiune de baseball, sportul lor național. Jocul, care a fost inventat în anul 1782, se joacă pe un teren de 7 metri (sau 230 de picioare) lungime și 32 de metri (sau 105 de picioare) lățime. Fiecare parte (apărători și atacatori) este formată din 11 jucători. Indiferent dacă echipa atacă sau apără, obiectivul lor se schimbă în consecință; la farfurie, jucătorii ar trebui să deschidă imediat jocul și să sprinteze spre gardul câmpului. Băieții care nu se grăbesc cu mingea la prindere ar trebui să fie loviți.

Ca și în baseball, în acest joc sunt folosite o bâtă și o minge de piele. Cu toate acestea, fotbalul este cel mai popular sport din țară, iar echipele profesioniste pot fi găsite în fiecare oraș important.

Descoperiți cele mai populare sporturi din România de astăzi

1. Fotbal

În România, fotbalul se joacă mai mult decât orice alt sport. Gheorghe Hagi, care și-a început cariera la cel mai proeminent club din capitala României, Steaua București, înainte de a trece la Real Madrid și FC Barcelona, ​​este cel mai cunoscut fotbalist român la nivel internațional.

Steaua București a făcut istorie în 1986 fiind primul club din Europa de Est care a câștigat Liga Campionilor Europeni. În 1989, a fost din nou în finală, dar a pierdut în fața celor de la AC Milan.

Acești fotbaliști români celebri și-au pus amprenta asupra sportului: Gheorghe Hagi, Nicolae Dobrin, Gheorghe Popescu, Adrian Mutu, Dan Petrescu, Cristian Chivu, Mircea Lucescu, Dorinel Munteanu și Miodrag Belodedici.

2. Handbal

Handbalul este al doilea cel mai jucat sport din țară. Echipa națională masculină de handbal a României a câștigat Cupa Mondială de patru ori (1961, 1964, 1970 și 1974). România a produs numeroși jucători remarcabili, precum Gheorghe Gruia, Alexandru Buligan și Cristian Zaharia, deși perioada lor de glorie a fost acum zeci de ani.

În echipă se află numeroase jucătoare feminine cunoscute, inclusiv de patru ori Jucătoarea Mondială a Anului Cristina Neagu.

Stefan Birtalan, Nicolae Munteanu, Carmen Amariei, Cristina Neagu, Marian Cozma, Aurelia Brădeanu, Ionica Munteanu, Adina Laura Meiroșu, și Gheorghe Gruia sunt doar câțiva dintre celebrii handbaliști români.

3. Baschet

Baschetul este al treilea sport ca popularitate din țară. În România, baschetul este în creștere datorită popularității masive a sportului în rândul tinerilor. Deși naționala nu a obținut niciun succes internațional notabil în comparație cu alte sporturi, unii jucători au semnat totuși cu echipele NBA, în special cu Gheorghe Mureșan.

În România se găsesc mai multe ligi naționale, o echipă națională masculină și o echipă națională feminină.

Au fost câțiva mari baschetbaliști români, printre care Gheorghe Mureșan, Cezar Niculescu, Gheorghe Constantinide, Vasile Popescu, Cornel Călugăreanu, Emanoil Răducanu și Ernie Grunfeld.

4. Volei

Voleiul este al patrulea sport ca popularitate din țară. Popularitatea în creștere a voleiului o oglindește pe cea a baschetului în rândul tinerilor. Echipele naționale de volei masculin și feminin s-au bucurat de un mare succes pe scena internațională, în special în anii 1950 și 1960.

Naționala a continuat să aibă succes, echipa masculină ajungând în semifinalele Ligii Europene de Volei în 2010 și 2011.

Carmen Urlea, Alida Cioroianu-Marcovici, Cristina Pîrv Mirela Corjeuțanu, Elena Butnaru, Anca Popescu, Lucița Pintiea-Trombițaș, Nicoleta Olișteanu-Manu, și Elena Butnaru sunt toate voleibaliste celebre din România.

5. Gimnastica

Fiind al cincilea sport ca popularitate, gimnastica este cel mai puțin populară în România. Nadia Comăneci, gimnastă română, a făcut istorie în 1976 devenind prima sportivă care a obținut un punctaj perfect de 10 la sărituri la Jocurile Olimpice. Ea a început să câștige medalii de la o vârstă fragedă și a continuat să o facă, deținând în prezent multe premii în mai multe discipline (inclusiv trei de aur, unul de argint și unul de bronz).

Gimnastica este, de asemenea, cel mai practicat sport individual. Au fost câteva gimnaste notabile din România, printre care Cătălina Ponor, Nadia Comăneci, Simona Amânar, Daniela Silivaș, Simona Păucă, Lavinia Miloșovici, Ecaterina Szabo și Andreea Răducan.

Comments

Lasă un răspuns