in ,

”Mă duc, mă iau cu șeful lor de gat!” MANAGERUL LAURENȚIU BELUȘICĂ FACE NOI DEZVĂLUIRI! De ce Spitalul Găești nu va avea paturi noi!

Spitalul Găești nu va avea, cel mai probabil, paturi noi și se va chinui în continuare cu cele vechi de 40 de ani! Asta, după ce o comisie incompetentă a Ministerului Sănătății a pus bețe în roate unității spitalicești din orașul nostru și a tăiat din pix din echipamentele care urmau a fi achiziționate – atenție! – cu bani europeni. Hățișul birocratic, explozia prețurilor și nesimțirea celor care stau pe scaune din taxele noastre privează pacienții găeșteni, și nu numai, de condiții decente la internare. Mesajul postat pe pagina sa de Facebook de managerul Laurențiu Belușică este tulburător și arată cum merg, de fapt, lucrurile în sistemul de sănătate:

”Povestea paturilor.Pentru a nu naște zvonistica, actualizez.

Am cerut prin program european 140 de paturi (atatea avem vechi de 40 de ani), 140 de noptiere și sistem lavaj și sterilizare mobilier medical si o camera hiperbara.

Ministerul Fondurilor Europene a aprobat proiectul.

Într-o primă evaluare, o comisie formata din 5 colegi medici din MS a tăiat paturile, camera hbo, de la finantare lasand noptierele (sic) si sistemul de lavaj (sic sic)

Ma duc, ma iau cu șeful lor de gat.

Aproba doar 115 paturi, spunând ca cele 25 de paturi cu risc scăzut de cădere sunt paturi de ….masaj.

Începem achizițiile.

Firma câștigătoare ne anunță că nu mai poate menține prețul de achiziție al paturilor, fiind vorba de un supliment de cca 80.000 de lei, pe care legal nu i pot achita nici chiar dacă i as avea deoarece nu este legal. Evident ca scăzând numărul paturilor prețul devine neatractiv.

Incerc sa adun bani necesari prin asociația spitalului. Dacă reușesc vom avea paturi noi sterilizate și curățate după fiecare pacient.

Dacă nu, rămânem cum ne știți.

Incerc și cu alte proiecte europene, dar comisia e aceeași.

Expresia folosita a fost ,,ce bă, eu n-am asa ceva la București și vrea Belusica la Gaesti?”

Nu mi aduc aminte sa ma fi tras cu cineva din comisie de șireturi. În rest, greu, dar mergem înainte.”

 

Comments

Lasă un răspuns