in , ,

EXPLOZIE DE VIROZE ȘI ÎN GĂEȘTI! ”Sunt infecții respiratorii destul de agresive!”

Odată cu ridicarea restricțiilor, dar și cu venirea primăverii, a explodat numărul de cazuri de viroze respiratorii la nivel național, dar și în Găești. Camera de gardă a spitalului a fost luată cu asalt de pacienți care acuză stări de oboseală, febră, dureri musculare, secreții nazale și dureri în gât.

Managerul Spitalului Găești, Laurențiu Belușică, a precizat că este vorba despre mai puține cazuri COVID, dar foarte multe non-covid, destul de agresive. ”O mare parte din populație are o imunitate crescută la COVID fie prin vaccinare, fie prin trecerea prin boală, dar sunt viroze respiratorii acum care dau mari bătăi de cap și necesită consult de specialitate din partea medicului. Este o creștere evidentă a numărului de viroze simple, iar medicii epidemiologi recomandă în continuare purtarea măștii de protecție măcar încă 6 – 9 luni de zile. Simptomele virozelor care circulă acum sunt relativ grave, dar nu sunt de speriat. Este necesară administrarea unui tratament simptomatic, antitermic, paracetamol, antiinflamator, picături de nas, pastile antiseptice pentru gât. Vă rog să nu luați antibiotic sub niciun motiv pentru virozele respiratorii, decât dacă acesta este indicat și recomandat în mod expres de un medic specialist. În viroze, antibioticele sunt și inutile, și periculoase”.

Potrivit statisticii oficiale, comunicate de Prefectura Dâmbovița, cu 42 de cazuri confirmate, Găeștiul este pe primul loc în județ în ceea ce privește incidența cazurilor de COVID. De asemenea, rata de infectare este de 2,83 la mia de locuitori.

Comments

Lasă un răspuns

Ce părere ai despre articol?

74 voturi
Upvote Downvote