in ,

Comandantul Poliției, Alexandru Iorga, vector de imagine pozitivă a Ministerului de Interne! GĂEȘTIUL “SALVEAZĂ” ONEȘTIUL!

După o serie de gafe ale angajaților MAI, care au ridicat, în spațiul public, foarte multe semne de întrebare asupra profesionalismului polițiștilor și pompierilor din România, intervenția comisarului șef Alexandru Iorga de la Petresti, când un bărbat a vrut să se sinucidă și să-și arunce casa în aer, a venit ca o adevărată gură de oxigen pentru imaginea oamenilor legii. Iorga și subordonații sai au acționat ferm și profesionist și au reușit sa împiedice producerea unei noi tragedii. Privind retrospectiv, șeful Politiei Găești și-a riscat chiar viața, dar a reușit să gestioneze impecabil o situație de criză. Intervenția sa a fost descrisă cu amănunte pe pagina de Facebook a Ministrului de Interne, unde a primit mii de aprecieri. Iată întreaga postare:

„- Să știți că voi da drumul la gaz și voi arunca în aer casa! M-am săturat să mai trăiesc!”
Așa a sunat apelul la 112 al unui bărbat de 38 de ani, din comuna Petrești, județul Dâmbovița, care amenința că se va sinucide din cauza unor probleme personale.
Imediat, o echipă operativă, condusă de comisarul șef Alexandru Iorga, șeful Poliției Găești, s-a deplasat de urgentă la adresa indicată.
Ajunși la domiciliul apelantului, l-au observat la una dintre ferestre pe bărbatul care amenința că are o butelie cu gaz și că îi va arunca pe toți în aer.
– V-am chemat să vedeți că sunt în stare să fac asta!
Alexandru a încercat să îl liniștească pe bărbat și să afle ce probleme l-au adus în situația asta.
– Dacă vă apropiați, o să arunc totul în aer!
Echipa de intervenție ajunsă la fața locului a profitat de faptul că intrarea în casă nu era în câmpul vizual al bărbatului și a pătruns în casă.
Au simțit un puternic miros de gaz.
L-au găsit pe bărbat puternic tulburat și sub influența băuturilor alcoolice, cu butelia de gaz lângă el.
– Te rog să te liniștești, am venit să te ajutăm! Nu trebuie să faci asta! Găsim o soluție! i-a transmis Alexandru.
– Chiar nu aveți ce să mai faceți! Voi credeți că v-am chemat degeaba? Să nu vă apropiați!
Cu bricheta în mână, amenința cu declanșarea exploziei.
Alexandru știa foarte bine că orice moment este crucial. A încercat să afle care sunt problemele și i-a promis că îl va ajuta, ceea ce a contribuit la calmarea acestuia:
– Hai, dă-mi o țigară, dacă tot ai venit!
Colegul nostru și-a dat seama că bărbatul nu este lucid, folosindu-se de acest moment în favoarea sa.
– Nu știu dacă sunt de care fumezi tu de obicei.
– Mai contează? Dă-mi de care ai, oricum e ultima!
Când i-a întins țigara, a profitat de neatenția bărbatului și l-a imobilizat împreună cu ceilalți colegi! Au oprit și butelia, care, în tot acest timp, emana gaz!
Bărbatul a fost preluat de ambulanță și transportat la spital. Din cauză stării puternice de tulburare, încă se află sub supraveghere.Alexandru și întreaga echipă de la fața locului au dat dovadă de curaj și profesionalism. Astfel de situații diferă de caz la caz și cer adaptare la condițiile existente pentru a salva viața tuturor persoanelor implicate.

Comments

Lasă un răspuns