PSD: Claudiu Popescu şi-a lansat candidatura la funcţia de primar al Găeştiului! AFLĂ CU CE PROIECT VREA SĂ CUCEREASCĂ ELECTORATUL! | Cronica de Gaesti
Connect with us

Salut, ce cauți??

Noutăți

PSD: Claudiu Popescu şi-a lansat candidatura la funcţia de primar al Găeştiului! AFLĂ CU CE PROIECT VREA SĂ CUCEREASCĂ ELECTORATUL!

Claudiu Popescu şi-a lansat astăzi candidatura la funcţia de primar al oraşului Găeşti. Evenimentul a avut loc la terasa din Parcul Central, în aer liber, la el participând lideri judeţeni, dar şi locali ai social-democraţilor. În discursul său, Claudiu Popescu a vorbit despre proiectul cu care vrea să cucerească electoratul găeştean: „Găeşti – smart city”. Plecând de la experienţa sa în administraţie, dar şi în accesarea fondurilor europene, candidatul pesedist mizează pe tehnologie şi îmbunătăţirea vieţii cetăţeanului, graţie informatizării principalelor servicii publice.

Iată discursul prezentat în faţa audienţei:

„M-am hotărât să candidez la funcția de Primar al Orașului Găești.

În urma discuțiilor avute în interiorul partidului, Organizația orășenească a Partidului Social Democrat a decis să mă sprijine și să mă promoveze ca reprezentant în acest demers electoral, garantând că sunt cea mai potrivită persoană pentru asumarea înaltei responsabilități pe care o presupune funcția de Primar al orașului nostru.

Mă cunoașteți. Am ajuns într-un moment al vieții și al carierei profesionale în care mă pot lăuda cu o serie extinsă de realizări, în mai multe domenii de activitate și instituții în care am deținut funcții importante, aducând rezultate notabile.

În acest moment vin în fața dumneavoastră cu un bagaj vast de cunoștințe și realizări pe care doresc să le valorific, astfel încât să putem dezvolta împreună orașul și comunitatea în care trăim.

                                  PROIECTUL MEU: GĂEȘTI – SMART CITY!

   Cu experiența vastă pe care o am în accesarea fondurilor europene, pot garanta că orașul nostru ar putea deveni, în scurt timp, unul dintre cele mai moderne din România și din Europa. Se pot accesa fonduri europene pentru digitalizarea integrală a instituțiilor și nu numai.

Găeștenii ar putea avea acces la toate facilitățile pe care le oferă instituțiile, furnizorii și sistemul bancar, pentru plăți online, ceea ce înseamnă economie de timp și de bani, dar și protecție garantată, în condiții de pandemie.

Marile orașe din România au putut implementa proiecte de digitalizare. Totul devine mai facil, mai prietenos și mai aproape de cetățeni, care astfel nu mai sunt obligați să piardă timpul mergând la primărie, își pot monitoriza consumul de apă, electricitate sau gaze, își pot transmite nemulțumirile sau solicitările către furnizori sau către autorități, au acces gratuit la internet, în parcuri și alte spații publice, astfel încât să își poată rezolva în doar câteva minute foarte multe probleme care până la implementarea proiectului de digitalizare le consumau zile întregi.

O astfel de localitate devine și un magnet pentru investitori. Astfel, vom putea avea mai multe locuri de muncă pentru localitatea noastră, vom putea crește calitatea vieții  găeștenilor și puterea economică a orașului.

  Realizări anterioare

Mă bazez pe experiența anterioară, pentru a implementa acest proiect, integrat în planul de dezvoltare pe care l-am conceut pentru orașul Găești.

În linii mari, vă reamintesc ce mă definește, din punct de vedere profesional: experiența acumulată în 3 domenii:

  1. În administrația publică – mi-am îndeplinit cu succes două mandate de viceprimar al orașului Găești, din 1996 până în 2004.

 2. În fonduri europene – din 2010 și până în prezent am lucrat în Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale. De 3 ani sunt Director General Adjunct în AFIR și am în responsabilitate directă 5 județe.

3. Și un al treilea domeniu este cel al construcțiilor – în care am profesat atât ca angajat la stat, cât și din ipostaza de antreprenor.

 

Cele 3 domenii mi-au oferit o înțelegere profundă a mecanismelor societății, a modului și etapelor care trebuie parcurse pentru o dezvoltare fluentă și eficientă, cu grijă față de populația orașului și cu responsabilitate și eficiență în cheltuirea banului public.

 

Principii

 

Planurile de dezvoltare pe care mi le asum, alături de PSD Găești, au la bază următoarele principii:

 

 1. Creșterea calității vieții cetățenilor orașului, fără discriminare/ în condiții echitabile.
 2. Revitalizarea orașului și revenirea după pandemie, precum și creșterea rezilienței sociale.
 3. Dezvoltarea mecanismelor pentru o evoluție dinamică a comunității, pe termen mediu și lung.
 4. Dezvoltarea în jurul conceptului Smart City.
 5. Eficiență economică, prin accesarea de fonduri europene.

Capitole de dezvoltare

Am analizat nevoile oamenilor, ale comunității, ale orașului și am identificat 7 arii principale care necesită dezvoltare:

 

 1. Educație, cultură și sport
 2. Sănătate
 • Mobilitate și infrastructură
 1. Utilități și mediu
 2. Administrație, servicii publice și mediu antreprenorial
 3. Digitalizare
 • Fonduri europene

În perioada următoare, voi prezenta pe larg proiectele din aceste 7 domenii și le voi pune în dezbatere, astfel încât să pornim la drum cu cea mai bună variantă de dezvoltare, care răspunde în mod adaptat necesităților și dorințelor dumneavoastră.

Am încredere că putem parcurge împreună această etapă de dezbatere, cu discuții constructive, care să ne aducă mai aproape unii de alții și să ne consolideze la nivel de comunitate!”, a spus Claudiu Popescu.

 

 

Reclamă electorală
Reclamă electorală
Reclamă electorală
Articol publicat de

Redactor sef

Adauga un comentariu

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Facebook

Reclamă
Reclamă
Enescu Supermarket

Alte articole

Noutăți

A încetat din viață gaesteanul Radu Ion. La doar 62 de ani, s-a stins fulgerator, in urma unei maladii care a evoluat galopant. Radu...

Evenimente

O nouă zi, o nouă dramă făcută publică din Spitalul Județean  Târgoviște. Familia preotului Ionuț Păun din comuna Mătăsaru este în doliu, după moartea...

Evenimente

Un incendiu la o locuință se manifesta in comuna Vișina. Din primele date, se pare ca focul s-a aprins de la jarul care a...

Evenimente

Sunt foarte multe sate şi cătune unde Moş Crăciun nu ajunge, chiar dacă  si copiii de acolo au fost cuminţi! Şi ei se întreabă,...

Noutăți

Investiții foarte importante în comuna Petrești! Primarul Andrei Lucian Daniel a explicat, pentru Cronica de Găești, care este viziunea de dezvoltare a localității în...

Evenimente

Mocnește conflictul la Școala Pătroaia Vale din comuna Crângurile. Profesoara de limba franceză, Carmenuța Dobre, susține că este hărțuită și amenințată de directorul Robert...

Evenimente

Ora 14.45               Participare la semnarea contractului prealabil cu Compania de apă Prefectura județului Dâmbovița -Platoul din fața sediului prefecturii –Participarea premierului Ludovic Orban la...

Anunțuri

SC Kelong Electrical Appliances SRL, angajeaza operatori si muncitori necalificati pentru linie asamblare. Detalii la telefon 0726197170

Advertisement