Contactează-ne pe

Evenimente

CIFRE MĂSLUITE SAU INCOMPETENŢĂ ÎN CRIZA COVID? Adevărul despre situaţia absurdă din judeţul Dâmboviţa!

Publicat în data de

- 4.090 vizualizări

Astăzi, s-a anunţat cel mai mare bilanţ al îmbolnăvirilor  cu virusul SARS CoV-2: 131. Recordul este unul îngrijorător, iar judeţul Dâmboviţa se află într-un top nefericit al răspândirii epidemiei.

Cu toate acestea, jurnaliştilor dâmboviţeni li se interzice accesul la informaţie. Instituţia Prefectului Dâmboviţa refuză, cu obstinaţie, să pună la dispoziţia opiniei publice lista localităţilor în care se înregistrează cazuri. Şi asta, în condiţiile în care sunt localităţi în ţară în care se iau deja măsuri de carantinare, iar aceste date TREBUIE să fie publice.

„Stiti bine ca nu putem comunica pe localități cazurile! Va pot spune că din numărul total de astăzi este un singur focar la un centru de asistență medico-sociala(36 cazuri) iar restul persoanelor pozitive sunt în mai multe localități ale judetului”, ne-a răspuns, la solicitarea noastră, purtătoarea de cuvânt a Prefecturii Dâmboviţa. La presiunea jurnaliştilor, aceasta revine şi comunică: „Va pot preciza că sunt 3 localități cu 3 cazuri, 12 localități cu cate 2 cazuri și 26 localități cu cate un caz”. Dacă facem însă socoteala, numărul de îmbolnăviri ajunge la… 95, în niciun caz la 131, aşa cum rezultă din buletinul Grupului de Comunicare Strategică. Cea de-a treia intervenţie a purtătoarei de cuvânt, după câteva minute, dă tot pe minus: „Mai sunt 3 localități cu 5 cazuri, scuze și încă una cu 17 cazuri”, revine ea, dar nici de data asta totalul nu dă 131, ci 127.

Jurnaliştii din presa locală se confruntă, de luni de zile, cu o situaţie absurdă în ceea ce priveşte comunicarea în criza COVID. Mai nou, aflăm că şi primarii sunt restricţionaţi de la informaţii, iar cifrele date oficial nu se pot verifica din nicio altă sursă decât cea anunţată, la ora 13.00, de onor autorităţile centrale şi judeţene. În timp ce, pe reţelele sociale, presa este făcută cu ou şi cu oţet de persoane care neagă existenţa virusului, stimabilii de la Prefectura Dâmboviţa pleacă acasă cu buzunarele doldora, din bani publici, ca să comunice, de luni de zile, aşa cum s-a văzut mai sus.

Pe cine să convingem noi că virusul este periculos şi ucide, atâta vreme cât informaţia corectă, concludentă şi transparentă lipseşte cu desăvârşire? Cum să explicăm cititorilor noştri, care ne urmăresc de ani de zile, ştiind că ne documentăm temeinic şi că suntem o sursă credibilă de informaţii, că ştirile pe care le furnizăm sunt cele corecte, de vreme ce suntem RESTRICŢIONAŢI!?

Nu cerem date cu caracter personal, nu cerem nume şi prenume şi nici secrete de stat. Cerem statistici întocmite corect, care se pot verifica. Şi le cerem pe localităţi.

Primarii îşi cunosc oamenii din comunitate, dar nici ei nu mai au habar ce se întâmplă. Prin urmare, cifrele sunt măsluite sau avem de-a face cu incompetenţă crasă în comunicarea publică şi în gestionarea crizei la nivel judeţean? Aşteptăm un răspuns serios din partea instituţiilor pe care le finanţăm cu toţii, din bani publici. Este o chestiune de obligaţie publică!

 

 

 

 

Citește articolul
Spune-ți părerea

You must be logged in to post a comment Login

Adaugă un comentariu

Evenimente

Tragedie în Găești: A MURIT ÎN STAȚIA DE AUTOBUZ! A apucat să tragă pe dreapta și…!

Articol scris de

Un bărbat cu vârsta cuprinsă între 50 și 60 de ani a murit, în urmă cu puțin timp, în stația de autobuz de la Piață, în Găești. Omul se afla la volanul unui autoturism cu numere de Dâmbovița. Potrivit martorilor, a apucat să tragă pe dreapta atunci când i s-a făcut rău.

La fața locului au ajuns de urgență Ambulanța și Poliția. Din păcate, pentru bărbat nu s-a mai putut face nimic. Până la ora redactării acestei știri, identitatea victimei nu era cunoscută.

Citește articolul

Evenimente

Moment important în viața polițistului Dan Mocanu! ANTRENORUL RESPECT GYM GĂEȘTI A SPUS ”DA”!

Articol scris de

 

Dan Mocanu este cunoscut găeștenilor pentru performanțele obținute ca antrenor al Respect Gym, dar este – în același timp – unul dintre cei mai apreciați polițiști de la Rutieră. Astăzi, este un moment important din viața lui. A mers la starea civilă pentru a-și uni destinul cu iubita sa, Ana Maria, o frumoasă tânără găeșteancă. Deși suntem în plină pandemie, Dan Mocanu a ales să nu mai amâne evenimentul și a spus DA din toată inima.

Cronica de Găești îi urează ”Casă de piatră” și o viață presărată cu multă iubire și fericire.

 

 

Citește articolul