Contactează-ne pe

Noutăți

Principii de functionare ale unui hidrofor debit constant

Publicat în data de

- 585 vizualizări

Presiunea maxima de lucru este responsabila pentru mentinerea presiunii in sistemul de alimentare cu apa. Pentru presiunea normala a apei la robinet, este necesara o presiune de 1,5-2 Bar, daca acest parametru este mai mic, presiunea va fi slaba. In plus, daca casa sau cabana este cu doua etaje, atunci o presiune de lucru de 2 Bar este pragul minim. In caz contrar, va fi foarte dificil sa se organizeze o alimentare cu apa normala la etajul doi. O sursa de presiune de lucru trebuie sa fie asigurata si daca site-ul tau are o cablare destul de complicata a sistemului de alimentare cu apa. Avantajele unui hidrofor debit constant, cu sistem inteligent, sunt urmatoarele:

  • Tehnologii adaptive pentru urmarirea punctului de putere maxim pana la 99%
  • Control automat al debitului pompei
  • Auto-adaptare.
  • Sistem plug-and-play
  • Functii de pompa incorporate
  • Baterie pentru majoritatea aplicatiilor
  • Diagnoze inteligente
  • Intretinere usoara.

 

Hidrofor silentios pentru instalarea in interior

Nivelul de zgomot depinde de puterea pompei si de locatia hidroforului. Daca instalarea statiei de pompare este planificata in interior, este de dorit ca nivelul de zgomot sa fie cat mai scazut, si in acest caz ai nevoie de un hidrofor silentios, asa cum este statia de pompare compacta cu inverter integrat, Intelligent box ICP106F. Nivelul de zgomot al acesteia este de 55 dB.

Amorsare hidrofor la presiune mare

La o presiune suficient de mare in conducta de presiune se produce o amorsare hidrofor. Inainte de a porni ejectorul, supapa de pe conducta de presiune este inchisa, iar pompa este pornita atunci cand ejectorul incepe sa pompeze lichid in loc de aer. In unele cazuri, la statiile de pompare dotate cu pompe mari, este instalata special o pompa cu vortex sau vortex centrifugal pentru a alimenta ejectoarele. Statia de pompare compacta cu inverter integrat, Intelligent box ICP106F prezinta functia de auto-amorsare ce dureaza pana la 3 minute, fara a mai fi nevoie de prima amorsare manuala.

De ca sa faci o reglare presiune?

Una dintre partile principale ale statiei de pompare poate fi considerat presostatul de apa pentru pompa. Acesta opreste si porneste automat, controleaza alimentarea cu apa in functie de parametrii specificati de consumator. Chiar si cu un mic esec, functionalitatea intregului sistem este perturbata. La orice problema cu presiunea, trebuie facuta o reglare presiune. Pentru a intelege modul de ajustare, trebuie sa te familiarizezi mai intai cu regulile de reglare a presostatului de apa pentru pompa.

Fara membrane sistemul nu functioneaza corect

Atunci cand statia de pompare functioneaza sacadat sau becul se aprinde adesea atunci cand este atrasa apa, ar trebui sa evaluezi integritatea becului de cauciuc. Pentru a face acest lucru, nu este necesar sa dezasamblezi bateria, ci trebuie doar sa apesi supapa sfarcului pentru a vedea daca un curent de aer iese din ea. Daca in loc de aer, iese apa prin gaura, atunci membrana va trebui schimbata, deoarece, fara membrane, este afectata functionalitatea intregului complex. Orice deformare a piesei poate incalcaetanseitatea  dispozitivului. Inlocuirea, atat a membranei cat si a pliului, necesita demontarea acumulatorului. Extern, releul este o unitate mica, cu doua arcuri, pentru reglarea presiunii maxime si minime. Tensiunea lor este usor de reglat cu piulite speciale. O membrana este utilizata pentru a transmite puterea apei. La minim se dilata, iar la maxim, se comprima. O astfel de actiune asupra arcurilor face ca contactele releului sa se inchida sau sa se deschida. Asa se porneste sau se opreste pompa.

Citește articolul
Spune-ți părerea

You must be logged in to post a comment Login

Adaugă un comentariu

Evenimente

Intervenție de urgență a Primăriei Găești la Pasarelă! CÂND ÎNCEP, DE FAPT, LUCRĂRILE CAPITALE DE REPARAȚII?

Articol scris de

Carosabilul de la Pasarela peste calea ferată, aflată în administrarea celor de la Drumuri Naționale, a fost reparat, provizoriu, de Primăria Găești. Fără să mai stea pe gânduri, primarul Grigore Gheorghe și-a asumat și a băgat freza pe pod, iar muncitorii de la Secția Drumuri Naționale, chemați de urgență, au reușit să niveleze, pentru moment, covorul asfaltic aflat într-o stare avansată de degradare.

Deși Primăria Găești nu are atribuții în administrarea lucrărilor de infrastructură pe drumuri și poduri naționale, primarul a luat totuși decizia să intervină, curmând în acest fel coșmarul șoferilor nevoiți să traverseze această porțiune, punându-și în pericol siguranța și integritatea autoturismelor. În același timp, Grigore Gheorghe a reluat demersurile către CNAIR, solicitând un răspuns ferm în ceea ce privește începerea lucrărilor capitale de reparație.

”Cei de la CNAIR mi-au comunicat că în această săptămână va avea loc avizarea proiectului la DRPD București, întrucât era deja programată. Urmează un aviz al CNAIR și emiterea ordinului de începere a lucrării, în septembrie. Tot acest hățiș birocratic nu este din vina noastră și nici sub controlul nostru, în plan local. Mai mult decât să întreb care este stadiul proiectului și să insist ca acesta să se materializeze cât mai repede, nu pot face. Mi-am asumat această reparație provizorie și am găsit înțelegere, pentru că îmi pasă de oameni și pentru că respectiva Pasarelă este în Găești. Dar ea se află, din punct de vedere legal, în administrarea Drumurilor Naționale. Noi, ca administrație publică locală, nu putem interveni decât pe drumurile noastre locale. Nici pe cele județene și nici pe cele naționale. Toți cei care vă spun altceva mint cu nerușinare, cu atât mai mult cu cât acum traversăm o perioadă în care lucrurile se joacă electoral”, a precizat – pentru Cronica de Găești – primarul Grigore Gheorghe.

Citește articolul

Noutăți

Arctic, angajatorul din sectorul de producție cu cea mai mare notorietate din România

Articol scris de

București, 3 august 2020 – Compania Arctic, liderul pieței de electrocasnice din România, este angajatorul cu cea mai mare notorietate dintre companiile din România active în sectorul producției, potrivit studiului Employer Brand Research 2020 realizat de grupul Randstad, lider mondial în servicii de recrutare.

Conform studiului, Arctic s-a situat, de asemenea, pe primul loc în topul celor mai buni angajatori din producție din regiunea Sud-Vest a României pe categoriile „Implicarea în comunitate/Mediu” (https://youtu.be/JK9x-gR6kcc), „Responsabilități interesante la locul de muncă”, „Stabilitatea locului de muncă”, „Atmosfera plăcută la locul de muncă”, „Echilibru între viața personală și viața profesională”.

„Suntem mândri să ocupăm primul loc în topul celor mai buni angajatori din producție din sud-vestul României. Ne bucurăm de realizările companiei Arctic, pentru care activitatea de jumătate de secol se remarcă printr-o creștere impresionantă pe piața din România, dar și la nivel de Grup. Arctic este astăzi printre cele mai puternice și mai performante companii din România, fiind și unul dintre cele mai cunoscute și apreciate branduri românești. Continuăm transformarea României într-un hub de producție de produse electrocasnice pentru întreaga Europă, care să reflecte angajamentul nostru de a contribui la un viitor mai bun, prin protejarea mediului înconjurător și eficientizarea resurselor”, a declarat Murat Büyükerk, Chief Executive Officer Arctic.

„Clasarea companiei Arctic în topul regional al angajatorilor din producție realizat de compania Randstad ne bucură și ne onorează în același timp. De-a lungul timpului, Arctic și-a creat o notorietate solidă de angajator în rândul românilor, la care au contribuit  programele de dezvoltare profesională continuă și beneficiile pe care le oferim angajaților noștri”, a declarat Maria Tătaru, HR Director Arctic.

Arctic deține în România două fabrici, de frigidere și de mașini de spălat, situate la Găești și Ulmi, în județul Dâmbovița. Fabrica de mașini de spălat rufe de la Ulmi, inaugurată în 2019, este singura unitate de producție Industry 4.0 din România și una dintre puținele din Europa. Fabrica de la Ulmi găzduiește cele mai noi inovații tehnologice, a fost construită în urma unei investiții de 150 de milioane de euro, pe o suprafață de peste 700.000 mp și contribuie la reducerea impactului asupra mediului. Până la 28% din energia consumată în procesul de producție este reprezentată de energie din surse regenerabile, contribuind la reducerea emisiilor anuale de CO2 cu 363 tone pe an. Unitatea de producție de la Ulmi este singura unitate de producție din România care deține certificatul LEED Platinum, o recunoaștere a meritelor din domeniul producției sustenabile, cel mai înalt nivel dintre distincțiile LEED pe care o fabrică o poate obține.

Studiul Employer Brand Research 2020 realizat de Randstad, realizat la nivel european, a evaluat angajatorii în funcție de zece criterii. Pentru români, cele mai importante criterii au fost salariul atractiv și beneficiile suplimentare, atmosfera de lucru plăcută, siguranța locului de muncă, evoluția în carieră și echilibrul viață profesională – viață personală.

În România, studiul Employer Brand Research 2020 a fost realizat în perioada 30 decembrie 2019 – 8 ianuarie 2020, prin intermediul metodologiei internaționale dezvoltate la nivelul Grupului Randstad. Au fost intervievați 4.564 de respondenți cu vârsta cuprinsă între 18 – 64 ani, incluzând studenți, angajați și șomeri, care au evaluat cei mai mari 120 de angajatori din România, cunoscuți de minimum 10% din populație.

 

 

 

Citește articolul