Contactează-ne pe

Noutăți

Măşti textile cu folie specială de protecţie, produse la Găeşti! ATELIERUL DE CROITORIE A DONAT 400 DE BUCĂŢI SPITALULUI ORĂŞENESC!

Publicat în data de

- 9.909 vizualizări

Tânăra antreprenoare Ana Maria Tudor a deschis o mică fabrică de cofecții la Găești, cu o lună în urmă, iar de câteva zile face și măști de protecție. În atelierul de croitorie unde se făceau rochii se fac deja sute de măști, iar primul beneficiar va fi Spitalul de la Găești, care va primi o donație de la ejolie.ro – magazinul online al firmei. Măștile se pot cumpăra de pe site-ul www.ejolie.ro, iar cei care comandă îmbrăcăminte de la magazinul online primesc și cadou o mască.

În atelier se lucrează respectându-se toate normele de igienă și de protecție impuse de situația actuală. Numărul mic de angajați este un mare avantaj, pentru că se pot respecta toate condițiile impuse în această perioadă: păstrarea distanței de peste un metru între persoane, cel mult trei persoane în încăpere, purtarea măștilor de protecție și a mănușilor, dezinfectarea frecventă a spațiului de lucru, în timp ce deplasarea până la locul de muncă se face fie cu mașina personală, fie pe jos, distanța fiind foarte mică între fabrică și locuințele angajatelor. Reorganizarea afacerii s-a produs în câteva zile. „M-am documentat, pentru a nu închide fabrica și pentru a veni în ajutor celor care acum au nevoie de măști de protecție. Am studiat materialele optime pentru confecționarea măștilor, am și cumpărat deja acele materiale din care se pot confecționa, astfel încât să  respecte standardele. Pe lângă materialele textile, aplicăm și o folie specială de protecție, pentru a ne asigura că vor fi eficiente. În această perioadă în care este mare nevoie de măști, inclusiv la spitale, sperăm să venim în sprijinul tuturor, cu tot ce putem, iar în același timp ne asigurăm că păstrăm și angajații și îi plătim în continuare, pentru a trece cu bine de această perioadă”, explică Ana Maria Tudor.

 

Chiar dacă cele trei angajate sunt croitorese cu experiență, Ana Maria le-a explicat, cu materialele documentare pe care le-a găsit în timp record, cum trebuie să fie făcute măștile de protecție, pentru a fi eficiente în protecția celor care le poartă. Pe lângă faptul că își ajută business-ul și angajații, Ana Maria a conceput deja un plan de ajutor pentru comunitate. „Vom dona măști pentru spitalul din Găești, care deja ne-a mulțumit pentru această inițiativă, fiind mare criză de materiale în această perioadă. Pe lângă acest ajutor pe care îl dăm spitalului, am conceput și o nouă strategie pentru site-ul nostru, ejolie.ro, astfel încât fiecare clientă care comandă rochii va primi cadou o mască. Facem măști din bumbac și vor avea un strat special de protecție, dintr-un material care respectă standardele de igienă aproape la fel ca măștile medicale. Am văzut deja lideri politici ale celorlalte state care poartă măști din material textil. Ajută foarte mult la protecție, chiar dacă nu sunt măști medicinale”, mai spune antreprenoarea din Găești.

 

 


Citește articolul
Spune-ți părerea

You must be logged in to post a comment Login

Adaugă un comentariu

Evenimente

CA LA RĂZBOI: Poliţiştii au luat cu asalt Produleştiul, Costeştiul şi Mătăsaru! STAŢI ÎN CASE, CĂ ALTFEL…

Articol scris de

Zeci de poliţişti, jandarmi şi militari au descins în forţă în comunele Produleşti, Costeşti şi Mătăsaru, pentru a impune cu amenzi, dacă altfel nu se poate, respectarea ordonanţelor militare.

Oamenii legii au aplicat sancţiuni şi chiar au găsit un individ care, deşi nu avea permis, se plimba cu maşina prin sat.

În Produleşti a fost confirmat, de curând, primul caz pozitiv de coronavirus, iar oamenii se pare că nu înţeleg pericolul la care se expun.

În Corbii Mari, acolo unde se află principalul focar de CoVid-19 din judeţ, poliţiştii, jandarmii şi militarii au fost permanent prezenţi, reuşind în acest fel să limiteze foarte mult răspândirea virusului. În primele zece zile de la confirmarea primului caz, în zonă au fost mobilizate peste 70 de forţe de ordine, care s-au comportat ca şi cum localitatea era în carantină totală. Şi în ziua de astăzi, la Corbii Mari se află în jur de 30 de oameni ai legii. Măsurile au dat roade.

Iată că acum, atenţia forţelor de ordine se îndreaptă către zona Produleşti.

Facem apel la cetăţeni să rămână în case şi să evite, astfel, ieşirile nejustificate care-i pun în preimejdie.

 

 

 


Citește articolul

Evenimente

VIDEO: PE CINE PĂCĂLESC TRANSPORTATORII? Uite cum sunt înghesuiţi muncitorii de pe platforma industrială a Găeştiului!

Articol scris de

Muncitorii de pe platforma industrială a Găeştiului nu sunt transportaţi în condiţiile legii, deşi ARCTIC a suplimentat flota la 57 de mijloace de transport de la 33. Imaginile surprinse astăzi, de Cronica de Găeşti, arată că transportatorii încearcă să facă profit atât pe spinarea fabricii de frigidere, cât şi pe sănătatea oamenilor.

Sperăm că Poliţia Rutieră Găeşti va avea ochi şi pentru autobuzul cu burduf care circulă spre oraş şi care a fost, cel puţin la momentul realizării filmării, mult prea aglomerat.

 

 


Citește articolul