Contactează-ne pe

Noutăți

Măşti textile cu folie specială de protecţie, produse la Găeşti! ATELIERUL DE CROITORIE A DONAT 400 DE BUCĂŢI SPITALULUI ORĂŞENESC!

Publicat în data de

- 10.167 vizualizări

Tânăra antreprenoare Ana Maria Tudor a deschis o mică fabrică de cofecții la Găești, cu o lună în urmă, iar de câteva zile face și măști de protecție. În atelierul de croitorie unde se făceau rochii se fac deja sute de măști, iar primul beneficiar va fi Spitalul de la Găești, care va primi o donație de la ejolie.ro – magazinul online al firmei. Măștile se pot cumpăra de pe site-ul www.ejolie.ro, iar cei care comandă îmbrăcăminte de la magazinul online primesc și cadou o mască.

În atelier se lucrează respectându-se toate normele de igienă și de protecție impuse de situația actuală. Numărul mic de angajați este un mare avantaj, pentru că se pot respecta toate condițiile impuse în această perioadă: păstrarea distanței de peste un metru între persoane, cel mult trei persoane în încăpere, purtarea măștilor de protecție și a mănușilor, dezinfectarea frecventă a spațiului de lucru, în timp ce deplasarea până la locul de muncă se face fie cu mașina personală, fie pe jos, distanța fiind foarte mică între fabrică și locuințele angajatelor. Reorganizarea afacerii s-a produs în câteva zile. „M-am documentat, pentru a nu închide fabrica și pentru a veni în ajutor celor care acum au nevoie de măști de protecție. Am studiat materialele optime pentru confecționarea măștilor, am și cumpărat deja acele materiale din care se pot confecționa, astfel încât să  respecte standardele. Pe lângă materialele textile, aplicăm și o folie specială de protecție, pentru a ne asigura că vor fi eficiente. În această perioadă în care este mare nevoie de măști, inclusiv la spitale, sperăm să venim în sprijinul tuturor, cu tot ce putem, iar în același timp ne asigurăm că păstrăm și angajații și îi plătim în continuare, pentru a trece cu bine de această perioadă”, explică Ana Maria Tudor.

 

Chiar dacă cele trei angajate sunt croitorese cu experiență, Ana Maria le-a explicat, cu materialele documentare pe care le-a găsit în timp record, cum trebuie să fie făcute măștile de protecție, pentru a fi eficiente în protecția celor care le poartă. Pe lângă faptul că își ajută business-ul și angajații, Ana Maria a conceput deja un plan de ajutor pentru comunitate. „Vom dona măști pentru spitalul din Găești, care deja ne-a mulțumit pentru această inițiativă, fiind mare criză de materiale în această perioadă. Pe lângă acest ajutor pe care îl dăm spitalului, am conceput și o nouă strategie pentru site-ul nostru, ejolie.ro, astfel încât fiecare clientă care comandă rochii va primi cadou o mască. Facem măști din bumbac și vor avea un strat special de protecție, dintr-un material care respectă standardele de igienă aproape la fel ca măștile medicale. Am văzut deja lideri politici ale celorlalte state care poartă măști din material textil. Ajută foarte mult la protecție, chiar dacă nu sunt măști medicinale”, mai spune antreprenoarea din Găești.

 

 

Citește articolul
Spune-ți părerea

You must be logged in to post a comment Login

Adaugă un comentariu

Evenimente

Găeștiul are un parc nou! ADOLESCENȚII TALENTAȚI L-AU TRANSFORMAT ÎNTR-O ADEVĂRATĂ ATRACȚIE!

Articol scris de

5 adolescenți talentați, cu vârste cuprinse între 16 și 17 ani, au dat o notă cool și surprinzătoare noului parc înființat în Găești, în zona Complexului Sportiv din cartierul Vaideiasca. Puștanii au desenat în graffiti și au transformat un gard din beton vechi într-o nouă atracție urbană.

Administrația locală tocmai a terminat de amenajat parcul din zona Bazinului de Înot. Au fost realizate alei, montate bănci, aparate de fitness și au fost plantate flori. De asemenea, au fost aduși 8 stâlpi ornamentali și a fost amenajată o parcare generoasă – ne-a declarat primarul Grigore Gheorghe. În această toamnă, vor fi plantați și pomi în noul parc.

Investiția a fost suportată din bugetul local, aici lucrând muncitorii de la Străzi și Spații Verzi.

INAINTE, GALERIE FOTO!

 DUPA, GALERIE FOTO!

 

Citește articolul

Evenimente

BATJOCURĂ: Ce a putut păți o gaesteanca suspectă de COVID la Targoviste! „A FOST GROAZNIC!”

Articol scris de

O tânără din Găești a trecut printr-o experiență traumatizanta, după ce s-a simțit rau mai multe zile și a devenit suspecta de COVID. Femeia a experimentat, timp de mai multe zile, simptome ciudate: „Aveam dureri puternice de cap, frisoane si stari de voma. Am ajuns la UPU Găești, unde am fost tratată cu multă grijă și profesionalism. Intrucat nu mi-a trecut cu nicio pastila, medicii au considerat ca trebuie sa fac testul pentru coronavirus si mi-au dat bilet de trimitere pentru Spitalul Județean”, ne-a povestit gaesteanca.

De aici a început calvarul ei. A mers la Spitalul Județean, simtindu-se in continuare foarte rau, pentru a confirma sau infirma suspiciunea de coronavirus. „A fost groaznic la Spitalul Județean. Nu mi-am imaginat ca situația a fost scapata cu totul de sub control, dar asta este adevarul. Ne-au bagat pe toti suspectii claie peste grămadă, fara sa se stie care a fost infectat si care nu. Timp de 6 – 7 ore, nu ne-a bagat nimeni in seama. Intrebam asistentele si nu ne raspundeau sau ne repezeau. Mai mult, un doctor a venit și mi-a spus că-mi dă și el o rețetă și că nu am COVID, deși nu mă testase nimeni. A fost un cosmar, o lipsa totala de organizare, de empatie si de grija pentru pacienti”, ne-a mai declarat tanara.

Care este finalul? Femeii i s-a spus ca ar putea fi testata abia spre dimineață, motiv pentru care a plecat de acolo. La fel au procedat si alti suspecti de coronavirus, lasati de izbeliste. Prin urmare, sunt din ce in ce mai multe semnale care se confirma ca nu se mai gestioneaza mai nimic in sistemul sanitar.

Citește articolul