Contactează-ne pe

Noutăți

SPORT ŞI CURĂŢENIE ÎN PĂDURE! Activitate de voluntariat impresionantă la Gura Foii

Publicat în data de

- 1.938 vizualizări
 Pe o vreme deloc propice activităților în aer liber, un grup de tineri a reușit să desfășoare o acțiune de ecologizare a pădurii.
Cu sprijinul primarului din localitate, Radu Nicolae Georgescu, acțiunea a putut avea loc, căci fără un tractor care să transporte tot gunoiul adunat de către tineri am fi ajuns iar in situația in care sacii de gunoi ar fi fost uitați pe marginea drumului, fără să fie ridicați în ziua în care este colectat gunoiul menajer. Iată că noua generație ne dă un exemplu frumos prin acțiunile întreprinse, combătând cu brio vocile care spun că generația „fulgilor de nea” știe doar să se plângă fără a putea găsi și soluții.
La Gura Foii startul a fost dat, și dacă acum, pe o vreme destul de rece s-a putut organiza o astfel de acțiune, nu vedem ce impedimente ar putea fi în primăvară, căci tot mai multe localități au probleme cu deșeurile din plastic aruncate de obicei la marginea localităților. Sperăm ca mai mulți primari să vină în sprijinul voluntarilor și să participe activ, nu doar declarativ, la înfrumusețarea localităților în care domiciliază și pe care le conduc.
Gura Foii a arătat că se poate, iar exemplul este unul cu atât mai lăudabil pentru că inițiativa a aparținut unor tineri ce vor o țară mai curată, sătui de scuzele încropite în timpul interviurilor de politicienii incapabili să rezolve problemele de mediu, probleme pentru rezolvarea cărora sunt totuși alocati o mulțime de bani publici
.Cei care sunt interesați să urmărească viitoarele acțiuni de voluntariat din zonă și din întreaga țară, o pot face pe Instagram, căutând stoppoluttion.now
Publicitate
Loading...
Spune-ți părerea

You must be logged in to post a comment Login

Adaugă un comentariu

Evenimente

PĂDURI ÎN FLĂCĂRI LA MĂGURA ŞI SCHEIU DE JOS!  Pompierii au luptat întreaga zi cu incendiile stârnite de localnici

Articol scris de

Zi plina de intervenții pentru pompierii din Găești. Prima parte a dimineții a fost alocată unui incendiu de vegetație în Mogoșani, unde oamenii pusi pe fapte mari au luat decizia de a incendia vegetația uscată deși vântul bătea puternic. Amiaza i-a găsit intervenind cu echipajele după 3 autospeciale la Măgura, unde incendiul s-a extins în pădurea din apropierea satului.

Condițiile de teren accidentat și vântul puternic a făcut ca vegetația uscată sa ardă foarte repede, însă cu ajutorul sătenilor care au intervenit alaturi de pompieri, s-a reușit lichidarea incendiului după mai bine de 3 ore. După-amiaza a fost destinată unui incendiu de pădure de data aceasta, în Scheiul de Jos, în punctul cuprins între Valea lui Nană și Podul Dealului.

Atragem încă o dată atenția asupra pericolului generat de incendierile voluntare de vegetație, care pot deveni un real pericol în cazul unui vânt puternic și constituie o amenințare pentru populația aflată în imediata vecinătate. Le mulțumim pompierilor pentru intervențiile foarte rapide in vederea stingerii și le urăm o săptămână fără alte evenimente, dar cum „gospodarii” apar la lumină taman când bate vântul mai tare, nu prea credem că vom avea vreo zi fara incendii în localitățile din zona noastră.

 

Citește articolul

Anunțuri

SPAŢIU DE ÎNCHIRIAT ÎN SATUL JUGURENI,COMUNA ULIEŞTI. Detalii,aici!

Articol scris de

Închiriez spaţiu comercial (40 mp.) compus din două camere în satul Jugureni, comuna Ulieşti. Spaţiul comercial se află amplasat pe strada principală la numărul 77.

Cei interesaţi să închirieze şi să-şi deschidă o afacere în Jugureni, pot suna la numărul de telefon 0769 589 302.

 

 

Citește articolul
Publicitate
--------------------------------------------
--------------------------------------------
--------------------------------------------
-------------------------------------------
--------------------------------------------
--------------------------------------------