Contactează-ne pe

Noutăți

Ati auzit despre asociatia salvatorilor voluntari 4×4? SERVICIU NOU DE INTERVENTIE SI SALVARE

Publicat în data de

- 1.366 vizualizări

România are o nou serviciu de voluntariat despre care puțini oameni știu. RESCUE 4×4 este o comunitate de voluntari, toți șoferi deținători de mașini cu tracțiune integrală, oameni care sunt dispuși să ajute în timpul lor liber pe cei care au probleme în trafic.

Rescue 4×4 a luat ființă în urmă cu 4 ani, dar a căpătat personalitate juridică în martie 2017 prin înființarea Asociației Salvatorilor Voluntari 4×4 prin coroborarea inițiativei fondatorului platformei Rescue4x4.ro și a membrilor cofondatori ai asociației.
Membrii fondatori ai asociației sunt:
– Mihai Tuhari – președinte
– Paul Dorneanu
– Constantin Brașoveanu
– George Florea
– Alexandru Gheorghiu

Ce este Rescue 4×4?

Rescue 4×4 este un serviciu public gratuit de salvare, recuperare și intervenții în situații speciale și de urgență

În același timp, Rescue 4×4 este o platformă de sine stătătoare ce dorește să îi pună în legatură pe cei ce au avea nevoie de asistență cu comunitatea pasionaților de off-road din România.
Membrii Rescue 4×4 sunt înscriși voluntar în sistem, așadar platforma nu asigură un timp de raspuns din partea acestora sau intervenția acestora.
Platforma nu este un înlocuitor al instituțiilor dedicate situațiilor de urgență sau 112. Membrii platformei încurajează apelerea 112 în cazul în care incidentul este urgent, sunt victime sau exista riscuri iminente.

În cazul în care aveți nevoie de ajutor, puteți apela numărul 0377 779 000 la orice oră din zi sau din noapte, existând în permanență un voluntar la dispecerat care să preia apelul dumneavostră.

Cum funcționează?

În momentul în care un incident este raportat pe site, membrii ce se află în zona incidentului sunt automat notificați prin SMS și email.
În același timp, incidentul este publicat în mod automat pe pagina de Facebook Rescue 4×4.

Vrei sa oferi ajutor. Ce faci?

Iți creezi un cont aici – https://www.rescue4x4.ro/inregistrare . După completarea formularului vei primi un email pentru validarea și activarea contului tău.
Odată activat contul, te poți autentifica și îți poți schimba detaliile și setările pentru notificări SMS și email.
De asemenea, dacă nu ești disponibil pentru o perioadă, poți seta disponibilitate din contul tau.

Întreg conceptul este bazat pe voluntariat și pasiune, așadar este interzis ca membrii să aibă pretenții materiale din partea celui ajutat în cadrul unei intervenții. Pretenția financiară atrage automat excluderea din sistem.

Intervenția se face pe propria răspundere iar incidentul trebuie analizat înainte și în funcție de dotările mașinii.

Ai nevoie de ajutor. Ce faci?

Daca situația îți pune viața în pericol apelează de urgența serviciul 112!

În cazul în care ai nevoie de asistența comunității, completezi formularul de aici- https://www.rescue4x4.ro/ajutor . Pune la dispoziție informații cât mai detaliate. Browser-ul va încerca de asemenea să îți afle coordonatele GPS. Asigură-te că ai localizarea pornită pe telefon!
După ce completezi formularul, sistemul alege automat membrii disponibili în zonă sau în județ iar aceștia sunt notificați automat prin SMS și email.
În același timp, și tu vei vedea lista membrilor Rescue 4×4 asociați incidentului, ordonați după distanța aproximativă a acestora față de locația ta.

Sugestii în cazul în care ai nevoie de asistența comunității Rescue 4×4:
1. Înainte de a raporta un incident pe site, asigură-te că ai localizarea pornită pe telefon din setarile GPS și că ești în aer liber, astfel încât coordonatele să fie cât mai precise.
2. Când raportezi incidentul descrie cât mai precis situația în care te afli, starea meteo locală, tipul terenului, etc.
3. Rămâi într-o zonă în care ai semnal la telefon astfel încât membrii Rescue 4×4 să te poată contacta.
4. Nu te panica și rămâi calm. În momentul in care raportezi incidentul comunitatea se va mobiliza pentru a te ajuta.
5. Nu te îndepărta prea mult față de locația pe care ai raportat-o.
6. Evaluează situația și fii cât mai comunicativ și deschis cu membrii care te contacteaza. În cazul în care o singură mașină te poate ajuta și ti s-a confirmat deja că este cineva pe drum, comunică-le celorlalți membri că este deja un coleg pe drum și că revii cu un telefon dacă situația se înrăutațește sau dacă este nevoie de ajutor suplimentar.

Important: Apelează la comunitatea Rescue 4×4 doar dacă este nevoie. Dacă de exemplu ești în oraș și ai rămas fără combustibil sau nu mai pornește mașina, vei gasi cu siguranță pe cineva în apropiere care să te ajute mult mai rapid.

Vrei sa susții proiectul. Cum procedezi?

Puteți susține proiectul prin redirecționarea a 2% din impozitul pe venit sau prin orice altă formă.
Mai multe detalii puteti găsi pe pagina de Donații- https://www.asv4x4.ro/sustinere/  .

Dâmbovița are în acest moment 27 de voluntari, la nivel național numărul lor fiind de 2326. Dintre județe, Clujul are cei mai mulți, 269, iar Brăila cei mai puțini, doar 7.

Pe măsură ce oamenii au aflat de această comunitate, numărul incidenteleor raportate și rezolvate de membrii comunitații a crescut de la un an la altul, după cum urmează: 2016- 45 incidente, 2017 – 50 incidente, 2018- 140incidente, 2019 – 358, iar pentru 2020 voluntarii au răspuns prezent deja la nu mai puțin de 15 incidente.

În trafic, mașinile aparținând comunității se pot recunoște ușor după stikerele cu numele platformei de voluntariat RESCUE 4×4, acestea având aplicat și un număr unic de recunoștere.

Voluntarii au participat și la misiuni comune cu serviciile naționale de Pompieri sau de Ambulanță, acolo unde a fost nevoie să tragă cu troliul o mașină lovită, să elibereze drumul de caroseriile unor mașini grav avariate in accidente sau unde intervenția ambulanței era ingreunată din cauza zăpezilor prea mari de pe carosabil.

Serviciul de voluntariat RESCUE 4×4  merită toată aprecierea noastră pentru munca desfășurată în ajutorarea oamenilor, adesea autoritățile fiind depășite de sitație din cauza dotării precare sau lipsei unui ajutor venit și din partea noastră, a cetățenilor.

 

Publicitate
Loading...
Spune-ți părerea

You must be logged in to post a comment Login

Adaugă un comentariu

Noutăți

PRIMARIA GAESTI: SEDINTA EXTRAORDINARA A CONSILIULUI LOCAL

Articol scris de

Potrivit prevederile art.133  alin.( 2 ) , lit. a din OUG 57/2019 –Codul Administrativ  ,  consilierii locali sunt convocati in  sedinta extraordinara   in data  de  20.01.2020, ora 7,30   la sediul Consiliului Local  Gaesti .

Pe ordinea de zi se afla urmatoarele puncte :

1)- Proiect  de    hotărâre privind  predarea catre  Ministerul Lucrarilor  Publice  , Dezvoltarii  si Administratiei  prin Compania Nationala de  Investitii   CNI  – S.A. pe  baza  de protocol  a terenului  situate in  orasul Gaesti  , Str. Argesului  , nr. 2C , in suprafata de 3978 m.p. avand  numar cadastral  72186 ,  inscris in  cartea funciara nr.72186aflat in proprietarea  Consiliului Local Gaesti  , si  in administrarea Clubului Copiilor  – Gaesti  , in vederea realizarii  obiectivului  –  ,, Baza Sportiva tip 2 ,,

PRIMAR  ,

Jr, Gheorghe  Grigore

Citește articolul

Evenimente

Se caută cei mai frumoși tineri: ÎNCEP ÎNSCRIERILE PENTRU CONCURSUL MISS ȘI MISTER GĂEȘTI 2020!

Articol scris de

Casa de Cultură ”Dumitru Stanciu” lansează marea provocare: se caută cei mai frumoși tineri. De luni, 20 ianuarie, și până la sfârșitul lunii, vă puteți înscrie la cel mai spectaculos concurs din oraș, Miss și Mister Găești 2020. Pe 21 februarie, în cadrul unui show incendiar, va avea loc competiția frumuseților locale.

De data aceasta, limitele de vârstă sunt 15 și 25 de ani, iar concursul se anunță a fi unul așteptat cu sufletul la gură de întreaga comunitate. Concurenții trebuie să fie frumoși, dar și ingenioși, pentru că vor avea o probă surpriză, unde își vor dovedi talentele.

Totodată, la alegerea lor, pot fi pregătiți de instructorii Casei de Cultură.

Premiile vor fi, de asemenea, generoase, iar juriul – corect și exigent.

Pentru mai multe detalii despre înscriere, criterii și spectacol, apelați numărul de telefon 0729 159 258.

Citește articolul