Contactează-ne pe

Noutăți

PRIMARUL GRIGORE GHEORGHE CHEAMĂ GĂEŞTENII LA URNE: „Performanţa politică se măsoară în voturi. Voturi care deschid uşi!” AFLĂ CE SPUNE DESPRE CENTURA ORAŞULUI!

Publicat în data de

- 1.385 vizualizări

„Ne apropiem de finalul anului și îmi doresc să împărtășesc cu dumneavoastră principalele realizări ale acestei perioade.
Găeștiul este casa noastră, este familia noastră și, așa cum știți, mă implic total pentru bunăstarea fiecăruia dintre dumneavoastră.
Sunt proiecte foarte mari, de neimaginat acum câțiva ani, care sunt astăzi realitate în Găești. Voi face o scurtă trecere în revistă a lor.
Până atunci însă, țin să vă mulțumesc pentru modul în care contribuiți la dezvoltatarea acestei comunități, pentru modul în care comunicați cu noi și ne oferiți energia necesară să luăm cele mai bune decizii.

Stimați cetățeni,

Ca semn de prețuire și apreciere, acum două săptămâni, alături de noi au fost președintele României, Klaus Iohannis, premierul Ludovic Orban, miniștri, parlamentari și europarlamentari, prieteni dragi ai acestui oraș. A fost o onoare pentru noi să-i primim pe cei mai importanți oameni de stat ai prezentului și am convingerea că ne vor sprijini foarte mult în realizarea proiectelor mari, unde avem nevoie de ajutor. La doar câteva zile distanță, am fost onorat să fiu primit la Guvern de către primul ministru Ludovic Orban și de ministrul Dezvoltării, cu care am discutat aspecte foarte importante pentru orașul nostru.

Sunt speranțe că vom aduce investiții mari în oraș. Am discutat, în mod special, despre demararea centurii ocolitoare a orașului. Aici vreau să fac mențiunea că există studiu de fezabilitate, iar în această primăvară am făcut cadastrarea zonei de pe raza orașului nostru, în vederea exproprierii.
Primul ministru, prezent foarte des în județ, cunoaște această problemă și există promisiunea că ne va da tot sprijinul pentru realizarea acestei investiții.
Iată, așadar, așa cum v-am promis, care sunt principalele investiții din acest an și, mai ales, să vă ofer câteva detalii despre ceea ce urmează:

– Am reabilitat total Strada Tudor Vladimirescu, prin refacerea trotuarelor și a carosabilului, lucrare în valoare de 531.000 lei
– Refacere trotuare și reparație carosabil Str. Ș. Mihălescu – 250.000 lei
– Reabilitare totală trotuare și carosabil Str. Vladimir Streinu – valoare 535.000 lei
– Trotuare și reparații carosabil pe str. Argeșului, în valoare de 150.000 lei
– Refacere carosabil str. Rovine – valoare 200.000 lei
– Reabilitare termică blocul 64 – valoare 485.000 lei
– În curând va începe reabilitarea termică a blocului 63 – val. 490.000 lei
– Schimbat iluminat public pe lămpi cu LED – val. 162.000 lei
– S-a achiziționat la spital aparatură medicală (osteodensiometru, mamograf, echipament screening auditiv), contribuția noastră fiind de 200.000 lei
– Amenajarea unui modern loc de joacă în zona Spitalului – valoare 54.000 lei
– Introducerea rețelei de gaze pe străzile Fundătura Republicii, Aleea Primăverii, Fundătura Academician Șerban Cioculescu, Progresului, Viorele și Aleea Potopului – valoare 390.000 lei
– Rețea de apă în cartierul Arsuri – valoare 520.000 lei
– Podețe la intrarea în fiecare gospodărie, pe str. 1 Decembrie – valoare 393.000 lei
– Lucrările la Catedrală sunt foarte avansate și există premisa ca în primăvara anului viitor să fie sfințită
– S-a amenajat o parcare în locul fostei centrale termice din zona de blocuri
Prin PNDL avem în oraș proiecte importante:
– Extindere și reabilitare Grădinița Inocența, în valoare de 1 milion de euro. S-a reabilitat corpul de clădire existent și copiii au condiții excelente pentru educație. Urmează construirea a încă două corpuri noi, sală de mese și sală de spectacole.
– Construirea unei noi creșe în cartierul ANL, în valoare de 1 milion de euro. Și aici se lucrează într-un ritm alert, lucrarea fiind cu 6 luni în avans.
– Reabilitare Școala ”Radu cel Mare”, în valoare de 1 milion de euro. S-au ținut două nlicitații, nu s-a prezentat nicio firmă și urmează ca licitația să fie reluată.
Prin Compania Națională de Investiții construim un bazin de înot în valoare de 1,6 milioane euro, lucrare executată în proporție de 90%.

Dragii mei,

Duminică avem alegeri prezidențiale. Performanța politică a unui primar se reflectă în voturi. Voturi care deschid uși. Fac apel la dumneavoastră să ieșiți la vot și să votăm Klaus Iohannis, pentru o Românie normală și pentru binele orașului nostru”.

 

Citește articolul
Spune-ți părerea

You must be logged in to post a comment Login

Adaugă un comentariu

Evenimente

Găeștiul are un parc nou! ADOLESCENȚII TALENTAȚI L-AU TRANSFORMAT ÎNTR-O ADEVĂRATĂ ATRACȚIE!

Articol scris de

5 adolescenți talentați, cu vârste cuprinse între 16 și 17 ani, au dat o notă cool și surprinzătoare noului parc înființat în Găești, în zona Complexului Sportiv din cartierul Vaideiasca. Puștanii au desenat în graffiti și au transformat un gard din beton vechi într-o nouă atracție urbană.

Administrația locală tocmai a terminat de amenajat parcul din zona Bazinului de Înot. Au fost realizate alei, montate bănci, aparate de fitness și au fost plantate flori. De asemenea, au fost aduși 8 stâlpi ornamentali și a fost amenajată o parcare generoasă – ne-a declarat primarul Grigore Gheorghe. În această toamnă, vor fi plantați și pomi în noul parc.

Investiția a fost suportată din bugetul local, aici lucrând muncitorii de la Străzi și Spații Verzi.

INAINTE, GALERIE FOTO!

 DUPA, GALERIE FOTO!

 

Citește articolul

Evenimente

BATJOCURĂ: Ce a putut păți o gaesteanca suspectă de COVID la Targoviste! „A FOST GROAZNIC!”

Articol scris de

O tânără din Găești a trecut printr-o experiență traumatizanta, după ce s-a simțit rau mai multe zile și a devenit suspecta de COVID. Femeia a experimentat, timp de mai multe zile, simptome ciudate: „Aveam dureri puternice de cap, frisoane si stari de voma. Am ajuns la UPU Găești, unde am fost tratată cu multă grijă și profesionalism. Intrucat nu mi-a trecut cu nicio pastila, medicii au considerat ca trebuie sa fac testul pentru coronavirus si mi-au dat bilet de trimitere pentru Spitalul Județean”, ne-a povestit gaesteanca.

De aici a început calvarul ei. A mers la Spitalul Județean, simtindu-se in continuare foarte rau, pentru a confirma sau infirma suspiciunea de coronavirus. „A fost groaznic la Spitalul Județean. Nu mi-am imaginat ca situația a fost scapata cu totul de sub control, dar asta este adevarul. Ne-au bagat pe toti suspectii claie peste grămadă, fara sa se stie care a fost infectat si care nu. Timp de 6 – 7 ore, nu ne-a bagat nimeni in seama. Intrebam asistentele si nu ne raspundeau sau ne repezeau. Mai mult, un doctor a venit și mi-a spus că-mi dă și el o rețetă și că nu am COVID, deși nu mă testase nimeni. A fost un cosmar, o lipsa totala de organizare, de empatie si de grija pentru pacienti”, ne-a mai declarat tanara.

Care este finalul? Femeii i s-a spus ca ar putea fi testata abia spre dimineață, motiv pentru care a plecat de acolo. La fel au procedat si alti suspecti de coronavirus, lasati de izbeliste. Prin urmare, sunt din ce in ce mai multe semnale care se confirma ca nu se mai gestioneaza mai nimic in sistemul sanitar.

Citește articolul