Contactează-ne pe

Noutăți

PRIMARUL GRIGORE GHEORGHE CHEAMĂ GĂEŞTENII LA URNE: „Performanţa politică se măsoară în voturi. Voturi care deschid uşi!” AFLĂ CE SPUNE DESPRE CENTURA ORAŞULUI!

Publicat în data de

- 1.371 vizualizări

„Ne apropiem de finalul anului și îmi doresc să împărtășesc cu dumneavoastră principalele realizări ale acestei perioade.
Găeștiul este casa noastră, este familia noastră și, așa cum știți, mă implic total pentru bunăstarea fiecăruia dintre dumneavoastră.
Sunt proiecte foarte mari, de neimaginat acum câțiva ani, care sunt astăzi realitate în Găești. Voi face o scurtă trecere în revistă a lor.
Până atunci însă, țin să vă mulțumesc pentru modul în care contribuiți la dezvoltatarea acestei comunități, pentru modul în care comunicați cu noi și ne oferiți energia necesară să luăm cele mai bune decizii.

Stimați cetățeni,

Ca semn de prețuire și apreciere, acum două săptămâni, alături de noi au fost președintele României, Klaus Iohannis, premierul Ludovic Orban, miniștri, parlamentari și europarlamentari, prieteni dragi ai acestui oraș. A fost o onoare pentru noi să-i primim pe cei mai importanți oameni de stat ai prezentului și am convingerea că ne vor sprijini foarte mult în realizarea proiectelor mari, unde avem nevoie de ajutor. La doar câteva zile distanță, am fost onorat să fiu primit la Guvern de către primul ministru Ludovic Orban și de ministrul Dezvoltării, cu care am discutat aspecte foarte importante pentru orașul nostru.

Sunt speranțe că vom aduce investiții mari în oraș. Am discutat, în mod special, despre demararea centurii ocolitoare a orașului. Aici vreau să fac mențiunea că există studiu de fezabilitate, iar în această primăvară am făcut cadastrarea zonei de pe raza orașului nostru, în vederea exproprierii.
Primul ministru, prezent foarte des în județ, cunoaște această problemă și există promisiunea că ne va da tot sprijinul pentru realizarea acestei investiții.
Iată, așadar, așa cum v-am promis, care sunt principalele investiții din acest an și, mai ales, să vă ofer câteva detalii despre ceea ce urmează:

– Am reabilitat total Strada Tudor Vladimirescu, prin refacerea trotuarelor și a carosabilului, lucrare în valoare de 531.000 lei
– Refacere trotuare și reparație carosabil Str. Ș. Mihălescu – 250.000 lei
– Reabilitare totală trotuare și carosabil Str. Vladimir Streinu – valoare 535.000 lei
– Trotuare și reparații carosabil pe str. Argeșului, în valoare de 150.000 lei
– Refacere carosabil str. Rovine – valoare 200.000 lei
– Reabilitare termică blocul 64 – valoare 485.000 lei
– În curând va începe reabilitarea termică a blocului 63 – val. 490.000 lei
– Schimbat iluminat public pe lămpi cu LED – val. 162.000 lei
– S-a achiziționat la spital aparatură medicală (osteodensiometru, mamograf, echipament screening auditiv), contribuția noastră fiind de 200.000 lei
– Amenajarea unui modern loc de joacă în zona Spitalului – valoare 54.000 lei
– Introducerea rețelei de gaze pe străzile Fundătura Republicii, Aleea Primăverii, Fundătura Academician Șerban Cioculescu, Progresului, Viorele și Aleea Potopului – valoare 390.000 lei
– Rețea de apă în cartierul Arsuri – valoare 520.000 lei
– Podețe la intrarea în fiecare gospodărie, pe str. 1 Decembrie – valoare 393.000 lei
– Lucrările la Catedrală sunt foarte avansate și există premisa ca în primăvara anului viitor să fie sfințită
– S-a amenajat o parcare în locul fostei centrale termice din zona de blocuri
Prin PNDL avem în oraș proiecte importante:
– Extindere și reabilitare Grădinița Inocența, în valoare de 1 milion de euro. S-a reabilitat corpul de clădire existent și copiii au condiții excelente pentru educație. Urmează construirea a încă două corpuri noi, sală de mese și sală de spectacole.
– Construirea unei noi creșe în cartierul ANL, în valoare de 1 milion de euro. Și aici se lucrează într-un ritm alert, lucrarea fiind cu 6 luni în avans.
– Reabilitare Școala ”Radu cel Mare”, în valoare de 1 milion de euro. S-au ținut două nlicitații, nu s-a prezentat nicio firmă și urmează ca licitația să fie reluată.
Prin Compania Națională de Investiții construim un bazin de înot în valoare de 1,6 milioane euro, lucrare executată în proporție de 90%.

Dragii mei,

Duminică avem alegeri prezidențiale. Performanța politică a unui primar se reflectă în voturi. Voturi care deschid uși. Fac apel la dumneavoastră să ieșiți la vot și să votăm Klaus Iohannis, pentru o Românie normală și pentru binele orașului nostru”.

 

Publicitate
Spune-ți părerea

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evenimente

IN ATENTIA ADOLESCENTILOR!Vrei sa fii voluntar in Parada de poveste a Crăciunului? IATĂ CE TREBUIE SĂ FACI!

Articol scris de

Cautam voluntari adolescenti pentru Parada de Craciun pe care Casa de Cultura o organizeaza in data de 21 decembrie 2019, la ora 11.00. Veti defila, intr-un car alegoric de poveste, pentru a aduce magia sarbatorilor in Gaesti, alaturi de Mos Craciun si trasura lui fermecata si de personaje costumate. Pentru a va inscrie, trimiteti numele si numarul de telefon la adresa de mail culturagaesti@gmail.com sau lasati un comment cu DA la acest post si va contactam noi. Pentru detalii, sunati la numarul de telefon 0724549491.
Va asteptam in caravana bucuriei!

Citește articolul

Evenimente

GALERIE FOTO: Gala Varuna, evenimentul monden al toamnei! VEDETE, ŢINUTE ELEGANTE ŞI MULTĂ GENEROZITATE PENTRU COPIII CARE VOR SĂ ÎNVEŢE!

Articol scris de

60.000 de lei este suma pe care Asociaţia Comunitară G.Ă.E.Ş.T.I. a strâns-o, în cadrul evenimentului Gala Varuna din 7 decembrie 2019. Aproximativ 150 de găeşteni s-au îmbrăcat la 4 ace şi şi-au deschis buzunarele, cu generozitate, pentru marele proiect Casa Speranţei şi a Bucuriei. Între timp, s-au bucurat de un spectacol extraordinar, au comunicat cu vedete ale momentului şi au licitat obiecte de valoare, donate de persoane cu suflet mare. Totodată, mai multe personalităţi locale au primit trofee, în semn de recunoştinţă pentru activitatea lor.

Soprana Ina Dincă Velica (ELINA & CLASSICAL SOUNDS Alexandru Răileanu – Pian ,Lucian Simon – Percutie) Marius Crăciun (câștigător Ferma Vedetelor), Anca Bălinișteanu (Filarmonica Română), Nicu Nicușor, Alexandra  Petculescu, Ciprian Vlaicu, Marian Rădună, Marina Bratu, Octavian Constantin şi trupa AMATIS care a asigurat sonorizarea evenimentului, dar şi  celebrul Augustin Matei (manufacturier Augustin Watches) au fost invitaţii de seamă ai serii.

Banii strânşi vor fi investiţi, aşa cum am menţionat la începutul materialului, în Proiectul Casa Speranţei şi a Bucuriei, adică în educaţia şi viitorul unor copii minunaţi, provenind din medii familiale defavorizate.

Trofeele Galei Varuna acordate de Asociatia Comunitara G.A.E.S.T.I. au fost decernate dupa cum urmeaza:

– Literatura – Liviu Iancu

– Creativitate -Alexandra Petculescu

– Muzica – Nicu Nicusor

– Cea mai importanta donatie facuta de o persoana fizica,  Oana si Cosmin Voevodschi -27.000 de euro -pentru dotarea cu aparatura a  Centrului de recuperare Neuromotorie de la Gura Ocnitei

-Cea mai importanta donatie facuta de o persoana juridica – General Com SA Mobilier de aproximativ 20.000 euro către Asociatia Comunitară Gaesti, iar aceasta la randul ei le-a donat catre gradinite, scoli, licee, institutii de invatamint si bineinteles catre Casa Sperantei si a Bucuriei.

-Voluntarul anului – domnul Scarlat Daniel pentru cele peste 1000 de ore de voluntariat pe care le-a realizat in cadrul proiectelor asociatiei.

Asociatia Comunitara G.A.E.S.T.I. :

Simescu Cristian presedinte

Membri fondatori :

Dincă Alexandru

Voevodschi Cosmin si Oana

Simescu Daniela

Ciobanu Cătălin și Ionela

 

 

 

 

Citește articolul

Noutăți

Loading...