Contactează-ne pe

Evenimente

VIDEO! Momente solemne și emoționante la Ziua Armatei! DIN SUFLET, PENTRU EROI!

Publicat în data de

- 451 vizualizări

Ziua Armatei Române a fost prilej de bucurie, ocazie de rememorare a momentelor de glorie și solemn moment de pomenire a eroilor ce au înfăptuit prin fapte de vitejie România de azi.

Garnizoana Târgoviște a ținut să elogieze eroii pierduți pe front dar intrați în eternitate, printr-un ceremonial desfășurat în incinta Cimitirului de Onoare de la Teiș. S-au depus coroane de flori, s-au adus mulțumiri veteranilor prezenți, momentul depunerii coroanei de flori de către veterani fiind aplaudat de întreaga asistență.

La Curtea Domnească din Târgoviște a fost prezentată tehnica militară unui public numeros, venit să ureze la mulți ani militarilor. Micuții vizitatori au fost atrași deopotrivă de armele de foc dar și de tunurile ori transportoarele blindate, TAB-ul fiind locul unde copiii au stat la coadă pentru a putea vedea un transportor blindat pe dinăuntru, și de ce nu, pentru a se imagina chiar și pentru câteva momente, în toiul unei bătălii întru apărarea țării dragi.

S-au ținut alocuțiuni, o slujbă de pomenire și au fost aduse mulțumiri militarilor pentru profesionalismul și dăruirea de care au dat dovadă în îndeplinirea misiunilor. Cu această ocazie, domnul comandat al garnizoanei Târgoviște, colonel Petre Jianu, a premiat militarii care au participat la întrecerile sportive de-a lungul acestui an, după cum urmează: Șah Loc 1 -Maior Pârvan Ovidiu Loc 2- salariat civil Mateescu Florin Loc 3- maior Marghioala Gheorghe Tenis de câmp: Loc 1 – plt.adj. Matei Adrian Loc 2- M.m. Ocnaru Marius Loc 3- frt. Turtoi Andrei Tenis de masă: Loc 1 – cap. Eftimie Gabriel Loc 2- salariat civil Popa Viorel Alergare în teren variat: Loc 1 –cap. Mocancea Traian Loc 2- frt. Filip Cosmin Loc 3- cpt. Ralea Gabriel.

Corul de copii Anastasis de la Parohia „Înălțarea Domnului” din Târgoviște a încântat audiența printr-un recital de poezie, cântecele patriotice fiind apreciate de audiența numeroasă sosită în vechea cetate de scaun a Țării Românești. Sărbătorirea Zilei Armatei Române s-a încheiat prin defilarea militarilor din Garnizoana Târgoviște în ropotele de aplauze ale micuților încântați de momentul la care au participat.

Publicitate
Loading...
Spune-ți părerea

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evenimente

Carambol la Picior de Munte! UN TIR A PROVOCAT HAOS PE ȘOSEA!

Articol scris de

Un șofer de tir putea provoca o adevărată nenorocire pe DN72, in localitatea Picior de Munte. Acesta nu a fost atent cand masina din fata sa a schimbat direcția de mers si a intrat direct in ea. Din impact, autoturismul lovit a acrosat o alta masina.  Pompierii găeşteni au ajuns foarte  repede la faţa locului, dar din fericire, nu au fost victime in urma coliziunilor.

Citește articolul

Evenimente

NA, BELEA! I-a prins Poliţia pe stradă fără ITP valabil şi i-a lăsat pe jos!

Articol scris de

Acțiunea de prevenție desfășurată astăzi de către Poliția Rutieră din Titu a fost binevenită pentru siguranța cetățenilor, dar cu urmări nefericite pentru câțiva șoferi. În mai puțin de 15 minute au fost ridicate două taloane pentru că autoturismele nu aveau ITP valabil, așadar,șoferii s-au văzut nevoiți să înmâneze agenților de poliție plăcuțele de înmatriculare și să plece mai departe pe jos, având de plată și o amendă de 1305lei.

Astfel de acțiuni, în ciuda protestelor unei anumite categorii de șoferi, sunt benefice, întrucât în acest mod sunt depistați șoferii care circulă deși au suspendat dreptul de a conduce, ori mai grav, circulă sub influența băuturilor alcoolice. Tot astăzi s-a desfășurat acțiunea Rail Action Day- 24 Blue, ce a avut menirea de a a identifica eventualele probleme existente în ceea ce privește transportul de mărfuri și de persoane pe calea ferată.

În zona Titu au fost efectuate controale la un depozit de fier vechi pentru a se verifica dacă există materiale provenite de la calea ferată și au fost verificate transporturile de mărfuri periculoase. În această privință nu au fost descoperite probleme care să necesite acțiunea ulterioară a polițiștilor

Citește articolul

Educație și cultură

Concursuri de Ziua Națională pentru copiii și adolescenții găeșteni! ”PREMIEM CREATIVITATEA ȘI INTELIGENȚA”! Toate detaliile, aici!

Articol scris de

Ești creativ? Iubești istoria? Îți place competiția? Atunci, ești candidatul ideal pentru unul dintre concursurile organizate, cu ocazia Zilei Naționale, de Primăria și Casa de Cultură ”Dumitru Stanciu Găești”: concurs de cultură generală ”1 Decembrie 1918”, concurs de eseuri cu tema ”Tânăr în România” și concurs de fotografie cu tema ”Tânăr în România”.
De data aceasta, premiem creativitatea, inteligența și cunoștințele de cultură generală. Punem în joc sume importante, cu care răsplătim talentul, implicarea și viziunea ta. Vei fi evaluat de jurii de specialitate, care îți vor oferi, în mod obiectiv, măsura valorii tale actuale.
Concursurile vor fi puse în scenă, în cadrul unui spectacol în care te vei bucura de muzică, dans și atmosferă de sărbătoare, în data de 29 noiembrie 2019, imediat după parada cu torțe prin care deschidem, oficial, sezonul sărbătorilor în Găești.
Concursul de cultură generală se adresează copiilor din clasele a V-a – a VIII-a, iar fondul de premiere este de 3000 de lei. Intră în joc școlile găeștene și cu siguranță competiția va fi una impresionantă.
La celelalte două competiții, vor fi două secțiuni de vârstă: secțiunea pentru școli generale și secțiunea pentru licee. Vor fi acordate, pe fiecare secțiune, trofee, premiul I, II, III și câte trei mențiuni. Și aici, sumele de bani obținute sunt substanțiale și pornesc de la 50 de lei la 500 de lei. Prin urmare, dacă ești talentat și creativ, pe lângă bucuria competiției, ai și motive serioase financiare să trăiești experiența unui astfel de concurs.
Consultă Regulamentele de concurs, în funcție de interesele tale, atât la școala unde ești înscris, cât și pe pagina de facebook a Casei de Cultură Găești, https://www.facebook.com/casa.de.cultura.gaesti/.

Abia așteptăm să aflăm cum gândești, cum te exprimi și să te premiem pentru aceste calități.

Andreea Duță,
Director Casa de Cultură ”Dumitru Stanciu” Găești

Citește articolul

Noutăți