Contactează-ne pe

Evenimente

VIDEO! Momente solemne și emoționante la Ziua Armatei! DIN SUFLET, PENTRU EROI!

Publicat în data de

- 471 vizualizări

Ziua Armatei Române a fost prilej de bucurie, ocazie de rememorare a momentelor de glorie și solemn moment de pomenire a eroilor ce au înfăptuit prin fapte de vitejie România de azi.

Garnizoana Târgoviște a ținut să elogieze eroii pierduți pe front dar intrați în eternitate, printr-un ceremonial desfășurat în incinta Cimitirului de Onoare de la Teiș. S-au depus coroane de flori, s-au adus mulțumiri veteranilor prezenți, momentul depunerii coroanei de flori de către veterani fiind aplaudat de întreaga asistență.

La Curtea Domnească din Târgoviște a fost prezentată tehnica militară unui public numeros, venit să ureze la mulți ani militarilor. Micuții vizitatori au fost atrași deopotrivă de armele de foc dar și de tunurile ori transportoarele blindate, TAB-ul fiind locul unde copiii au stat la coadă pentru a putea vedea un transportor blindat pe dinăuntru, și de ce nu, pentru a se imagina chiar și pentru câteva momente, în toiul unei bătălii întru apărarea țării dragi.

S-au ținut alocuțiuni, o slujbă de pomenire și au fost aduse mulțumiri militarilor pentru profesionalismul și dăruirea de care au dat dovadă în îndeplinirea misiunilor. Cu această ocazie, domnul comandat al garnizoanei Târgoviște, colonel Petre Jianu, a premiat militarii care au participat la întrecerile sportive de-a lungul acestui an, după cum urmează: Șah Loc 1 -Maior Pârvan Ovidiu Loc 2- salariat civil Mateescu Florin Loc 3- maior Marghioala Gheorghe Tenis de câmp: Loc 1 – plt.adj. Matei Adrian Loc 2- M.m. Ocnaru Marius Loc 3- frt. Turtoi Andrei Tenis de masă: Loc 1 – cap. Eftimie Gabriel Loc 2- salariat civil Popa Viorel Alergare în teren variat: Loc 1 –cap. Mocancea Traian Loc 2- frt. Filip Cosmin Loc 3- cpt. Ralea Gabriel.

Corul de copii Anastasis de la Parohia „Înălțarea Domnului” din Târgoviște a încântat audiența printr-un recital de poezie, cântecele patriotice fiind apreciate de audiența numeroasă sosită în vechea cetate de scaun a Țării Românești. Sărbătorirea Zilei Armatei Române s-a încheiat prin defilarea militarilor din Garnizoana Târgoviște în ropotele de aplauze ale micuților încântați de momentul la care au participat.

Spune-ți părerea

You must be logged in to post a comment Login

Adaugă un comentariu

Evenimente

VOM AVEA CENTURA? CNAIR a desemnat câștigătorul licitației pentru elaborarea studiului de fezabilitate și al proiectului tehnic necesare construcției drumului expres Găești – Ploiești.

Articol scris de

Comunicatul CNAIR:

Miercuri, 12.08.2020, au fost transmise adresele de comunicare a rezultatului procedurii de atribuire a contractului  având ca obiect „ELABORARE STUDIU DE FEZABILITATE ȘI PROIECT TEHNIC DE EXECUȚIE PENTRU DRUM EXPRES GĂEȘTI-PLOIEȘTI”

Ofertantul desemnat castigator este Asocierea SEARCH CORPORATION SRL – MEGA MUHENDISLIK MUSAVIRLIK A.S. (MEGA ENGINEERING CONSULTING INC.) cu preţul de 15.863.176,64 Lei fără TVA.

Durata contractului este de 24 luni, din care:

  • 14 luni pentru realizarea Studiului de Fezabilitate,
  • 6 luni pentru Proiectul Tehnic de Execuție și
  • 4 luni pentru servicii de asistență tehnică în pregătirea procedurilor de achiziție a contractului de lucrări și în obținerea finanțării europene.

Lungimea estimată a traseului este de 76 km.

Semnarea contractului de achiziție publică va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestații și respectiv după soluționarea tuturor contestaților/plângerilor formulate în cadrul procedurii de atribuire.

 

Citește articolul

Evenimente

ACCIDENT CU O VICTIMA INCARCERATA PE RAZA LOCALITATII MATASARU

Articol scris de

Un accident rutier  cu o  victima incarcerata a avut loc in aceasta dimineata, pe DN7, pe raza localitatii Matasaru. Din primele informatii, cauza accidentului a fost neasigurarea la schimbarea directiei de mers a unuia dintre soferi.

In urma impactului, doua persoane au fost ranite, un bărbat și o femeie. Femeia a fost scoasă din autoturism de pompieri. Ambele persoane au primit ajutor medical de la echipajul de ambulanță SAJ.

Unul dintre conducatorii auto, in urma testarii cu aparatul etilotest, a prezentat o alcoolemie peste limita de 0.40 mg/l alcool pur in aerul expirat. Se efectueaza cercetarea la fata locului, urmand sa se stabileasca cu exactitate toate imprejurarile producerii evenimentului rutier.

Citește articolul
Publicitate
--------------------------------------------
--------------------------------------------
--------------------------------------------
--------------------------------------------
--------------------------------------------
--------------------------------------------