Contactează-ne pe

Noutăți

GATA CU PRODUSELE DE CALITATE ÎNDOIELNICĂ! UE impune noi standarde ale calității electrocasnicelor!

Publicat în data de

- 905 vizualizări

După ce mai multe organizații cetățenești din din SUA și UE au câștigat în instanță procesele împotriva producătorilor de electronice și electrocasnice, iată că legislația se va schimba, adaptându-se la modernitate. Dacă până acum s-a mers pe ideea de consumerism și de a produce cât mai prost și cât mai mult, iată că oamenii s-au săturat de produse de proastă calitate, cu care să polueze mediul după un ciclu de folosire de doar 2-3 ani. Începând cu anul 2021, producătorii de electrocasnice care vor să-şi vândă produsele în Uniunea Europeană va trebui să facă aparatele de uz casnic mai ușor de reparat şi cu un ciclu de viaţă mai lung. De asemenea, va trebui să furnizeze piese de schimb pentru o perioadă de până la zece ani. Regulile se aplică pentru televizoare, sisteme de iluminat, mașini de spălat, mașini de spălat vase și frigidere. În conformitate cu noile standarde ale Comisiei Europene, producătorii va trebui să pună la dispoziția reparatorilor profesionişti piese de schimb cum ar fi garnituri de uși și termostate. Aceste piese va trebui să poată fi manevrate cu instrumente disponibile în mod obișnuit și fără a deteriora produsul. Asta înseamnă o modificare a stilului actual de a produce, în care totul este conceput pentru o unică folosință, iar în cazul in care se strică ceva, intervenția este foarte costisitoare și de lungă durată. Se estimează că noile standarde vor asigura că aparatele au o durată de viață mai lungă. Noile reguli includ, de asemenea, dispoziții pentru eficientizarea consumului de energie. De exemplu, evaluările pentru eficiența energetică a aparatelor vor fi creşte. Reglementările actuale sunt considerate depășite, peste 55% din mașinile de spălat vândute în UE au clasat A +++ pe etichetă. Această măsură ar putea economisi direct 20 de miliarde de euro pe facturile de energie pe an, în Europa, începând cu 2030, echivalentul a 5% din consumul de energie electrică al UE, potrivit Comisiei Europene. Actul normativ aprobat de Comisia Europeană va fi publicat în Monitorul Oficial al UE în săptămânile următoare şi, după aceea, va intra în vigoare în termen de 20 de zile. “Împreună cu etichetele energetice mai inteligente, măsurile noastre ecologice pot economisi mulți bani consumatorilor europeni și pot ajuta UE să-și reducă emisiile de gaze cu efect de seră. Prin urmare, eco-design-ul este un element cheie în lupta împotriva schimbărilor climatice și o contribuție directă la îndeplinirea obiectivelor stabilite în Acordul de la Paris. Pe măsură ce ne îndreptăm către obiectivul nostru pe termen lung al unei UE pe deplin decarbonizate până în 2050, strategia noastră de eficiență energetică și ecologie va deveni tot mai importantă”, a declarat Comisarul european pentru acțiuni climatice și energie, Miguel Arias Cañete. Așteptăm cu nerăbdare ziua în care tot mai multe echipamente electronice vor fi concepute pentru o folosință îndelungată, spre avantajul consumatorului care să se bucure o perioadă cât mai lungă de banii investiți.

 

 

 

Citește articolul
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Mihai

    14 octombrie 2019 at 5:13

    Poate de acum o să facă și Arctic frigidere bune că de jafuri care trebuie reparate anual ne-am săturat.

You must be logged in to post a comment Login

Adaugă un comentariu

Anunțuri

ANUNŢ ANGAJARE: Se caută contabil de gestiune primară part time!

Articol scris de

Societate comercială angajează contabil de gestiune primară part time. Poate fi şi pensionar. Relaţii la telefon 0722520303.

Citește articolul

Noutăți

GURA FOII: Primarul a dat vestea cea mare! „ÎN 6 LUNI…”

Articol scris de

Motive de bucurie în comuna Gura Foii. Primarul Radu Georgescu a anunţat, pe contul său de Facebook, că a semnat ordinul de începere pentru reabilitarea Căminului Cultural din satul Bumbuia, investiţie finanţată prin Compania Naţională de Investiţii. „Este un proiect la care s-a lucrat aproximativ 3 ani. Pe zi ce trece munca noastră se vede în lucrurile frumoase și utile pe care le facem! În sase luni totul va fi nou, va prinde viata”, a declarat primarul Radu Georgescu.

 

Citește articolul