Contactează-ne pe

Noutăți

GATA CU PRODUSELE DE CALITATE ÎNDOIELNICĂ! UE impune noi standarde ale calității electrocasnicelor!

Publicat în data de

- 892 vizualizări

După ce mai multe organizații cetățenești din din SUA și UE au câștigat în instanță procesele împotriva producătorilor de electronice și electrocasnice, iată că legislația se va schimba, adaptându-se la modernitate. Dacă până acum s-a mers pe ideea de consumerism și de a produce cât mai prost și cât mai mult, iată că oamenii s-au săturat de produse de proastă calitate, cu care să polueze mediul după un ciclu de folosire de doar 2-3 ani. Începând cu anul 2021, producătorii de electrocasnice care vor să-şi vândă produsele în Uniunea Europeană va trebui să facă aparatele de uz casnic mai ușor de reparat şi cu un ciclu de viaţă mai lung. De asemenea, va trebui să furnizeze piese de schimb pentru o perioadă de până la zece ani. Regulile se aplică pentru televizoare, sisteme de iluminat, mașini de spălat, mașini de spălat vase și frigidere. În conformitate cu noile standarde ale Comisiei Europene, producătorii va trebui să pună la dispoziția reparatorilor profesionişti piese de schimb cum ar fi garnituri de uși și termostate. Aceste piese va trebui să poată fi manevrate cu instrumente disponibile în mod obișnuit și fără a deteriora produsul. Asta înseamnă o modificare a stilului actual de a produce, în care totul este conceput pentru o unică folosință, iar în cazul in care se strică ceva, intervenția este foarte costisitoare și de lungă durată. Se estimează că noile standarde vor asigura că aparatele au o durată de viață mai lungă. Noile reguli includ, de asemenea, dispoziții pentru eficientizarea consumului de energie. De exemplu, evaluările pentru eficiența energetică a aparatelor vor fi creşte. Reglementările actuale sunt considerate depășite, peste 55% din mașinile de spălat vândute în UE au clasat A +++ pe etichetă. Această măsură ar putea economisi direct 20 de miliarde de euro pe facturile de energie pe an, în Europa, începând cu 2030, echivalentul a 5% din consumul de energie electrică al UE, potrivit Comisiei Europene. Actul normativ aprobat de Comisia Europeană va fi publicat în Monitorul Oficial al UE în săptămânile următoare şi, după aceea, va intra în vigoare în termen de 20 de zile. “Împreună cu etichetele energetice mai inteligente, măsurile noastre ecologice pot economisi mulți bani consumatorilor europeni și pot ajuta UE să-și reducă emisiile de gaze cu efect de seră. Prin urmare, eco-design-ul este un element cheie în lupta împotriva schimbărilor climatice și o contribuție directă la îndeplinirea obiectivelor stabilite în Acordul de la Paris. Pe măsură ce ne îndreptăm către obiectivul nostru pe termen lung al unei UE pe deplin decarbonizate până în 2050, strategia noastră de eficiență energetică și ecologie va deveni tot mai importantă”, a declarat Comisarul european pentru acțiuni climatice și energie, Miguel Arias Cañete. Așteptăm cu nerăbdare ziua în care tot mai multe echipamente electronice vor fi concepute pentru o folosință îndelungată, spre avantajul consumatorului care să se bucure o perioadă cât mai lungă de banii investiți.

 

 

 

Publicitate
Loading...
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Mihai

    14 octombrie 2019 at 5:13

    Poate de acum o să facă și Arctic frigidere bune că de jafuri care trebuie reparate anual ne-am săturat.

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evenimente

VREI SĂ CONTEZI ÎN VIITORUL UNUI COPIL? Vino in Casa Speranței și a Bucuriei! GĂSEȘTI URNELE PENTRU DONAȚII LA CONCERTUL FUEGO!

Articol scris de

Peste 20 de copii din familii cu posibilitati materiale foarte reduse au sansa unui viitor luminos. Noi suntem cei care il putem oferi, daca ne adunam cu inima deschisa, impreuna, in Casa Sperantei si a Bucuriei. Asociatia Comunitara G.A.E.S.T.I. face eforturi uriase pentru a deschide noul centru de zi pentru copii la data de 1 noimbrie. Pentru aceasta insa, mai sunt necesari 4.800 de lei, o suma care la prima vedere pare mica, dar care, pentru toti cei care s-au implicat in acest proiect minunat, este fundul sacului. Copiii care vor face parte din Casa Speranței și a Bucuriei vor primi zilnic o masa calda si educație de calitate din partea dascalilor gaesteni voluntari. Avand in vedere ca vineri, de la ora 18.30, va avea loc spectacolul aniversar Ziua Casei de Cultura, cu invitat special Fuego, voluntarii Asociației Comunitare G.A.E.S.T.I vor incerca sa stranga aceasta suma. Nu ignorati, asadar, urnele si donati orice suma considerati de cuviință. In acest fel, veti conta cu adevarat pentru viitorul unui copil.

Citește articolul

Noutăți

PREMII LA „TEZAURUL TOAMNEI” PENTRU ELEVII ŞCOLII GIMNAZIALE VALEA MARE

Articol scris de

 

Toţi elevii Şcolii Gimnaziale Valea Mare  au participat la „Tezaurul Toamnei”, proiect educaţional care a avut loc zilele acestea la Scoala Gimnazială “Paul Bănică” din Târgovişte.

Obiectivele stabilite sunt afirmarea, cunoaşterea şi stimularea potenţialului artistic al copiilor și al cadrelor didactice, dar și implicarea în acțiuni de voluntariat- care implică strângerea de legume și fructe de către elevii voluntari și donarea lor familiilor aflate în dificultate sau unor instituții sociale.

Copiii au adus de acasă zacuscă, gem, compoturi ori murături  pe care mai întâi le-au expus , apoi au hotărât să fie donate Centrului de Recuperare şi Reabilitare a Persoanelor cu Handicap Moreni-Ţuicani.

Grupul de fete Joydanse, pregătit de prof. Alina Mușat, a câștigat premiul I la secțiuna Program Artistic.

Școala din Valea Mare a mai câștigat premiul I si la secțiunea Stand, așteptând încă rezultatele pentru secțiunea Creații literare.

Este pentru a doua oară când Școala Gimnazială Valea Mare participă și câștigă, acum patru ani câștigând trofeul Tezaurul Toamnei.

“Doresc să mulțumesc tuturor elevilor pentru receptivitate și implicare, părinților care ne-au ajutat, doamnei director Milescu Gica, pentru sprijinul oferit în transportul copiilor, colegilor din școală, alături de care formăm un colectiv de succes, și nu în ultimul rând reprezentantei bibliotecii comunale Valea Mare, Loliceru Aurora, care realizează activităţi alături de noi de câțiva ani buni.”, ne-a declarat prof. Alina Mușat.

Citește articolul

Educație și cultură

Fuego, invitatul special de Ziua Casei de Cultură ”Dumitru Stanciu”! VINERI SEARA, DE LA 18.30, SPECTACOLUL TOAMNEI LA GĂEȘTI!

Articol scris de

Fuego este invitatul special al găeștenilor, la spectacolul aniversar organizat cu ocazia Zilei Casei de Cultură ”Dumitru Stanciu”. De la ora 18.30, iubitorii de muzică, dans și momente de calitate pentru suflet sunt așteptați în incinta sălii de spectacole, pentru a se bucura împreună de câteva ore minunate.

Se fac ultimele pregătiri, în Casa de Cultură, pentru cel mai important eveniment al toamnei. Cu decoruri noi și surprinzătoare, dar și cu momente superbe de spectacol, artiștii amatori și-au propus să ofere publicului găeștean un nou format de show, cu voie bună și surprize.

Pentru prima dată pe scena Casei de Cultură va urca Fuego, invitatul special, care vă va delecta cu un concert live, cu melodii celebre, pentru suflet.

Important de precizat este faptul că intrarea la concert este liberă, în limita locurilor disponibile.

 

Citește articolul

Noutăți

© Copyright 2011-2019. Toate drepturile rezervate!

Visitor Counter CAA Design - Web Design