Contactează-ne pe

Evenimente

VOLUNTARI DIN PASIUNE! „Aş sta ore în şir în genunchi doar pentru a salva vieţi!” POVESTEA IMPRESIONANTĂ A UNEI TINERE FAMILII DE PARAMEDICI!

Publicat în data de

- 3.526 vizualizări

Intr-o țară în care voluntariatul este privit în cel mai fericit caz ca ceva exotic, iar în cel mai nefericit ca modalitate a vedetelor de a-și spăla imaginea afectată, o tânără familie din Vișina a decis să se dedice activității de voluntar în serviciul SMURD. Puținul timp liber rămas după terminarea serviciului era ocupat de creșterea băiețelului de numai doi ani, însă tinerii și-au propus să ajute mai mult comunitatea din care fac parte, astfel că au făcut câteva sacrificii pentru a urma cursurile de paramedic.

Andreea și Cristi Covrig, căci despre ei este vorba, sunt cunoscuți în localitate. Andreea are 30 de ani,este medic stomatolog și își desfășoară activitatea în cabinetul medical din comuna Vișina. Cristi are 34 de ani, este de profesie jurist și este evaluator de proiecte.

-Ce v-a determinat să faceți voluntariat?

-(Andreea) Totul a început in 2012, atunci când mama s-a stins din viață sub ochii mei și în brațele mele. A fost și va rămâne cel mai tragic moment din viața mea. Am incercat din răsputeri să fac ceva, orice… Totul a început cu un telefon la 112 in care ceream ajutor pentru salvarea mamei…iar răspunsul a fost ” va rugăm așteptați, nu avem niciun echipaj disponibil”. Am așteptat 40 de minute, timp in care mama se stingea ușor sub privirile mele neputincioase. Atunci a apărut dorința de a face ceva, s-a dezvoltat un instinct de salvator. De atunci am știut că, oricând și oriunde, daca cineva își strigă neputința, eu voi fi acolo să-l ajut. Au urmat multe situații dificile, multe accidente la care, fără să vreau, am luat parte și am acordat primul ajutor până la sosirea echipajului calificat.

 – Smurdul este pasiune sau o menire?

-(Andreea) Va voi răspunde simplu: aș sta in bocanci și 24 de ore daca ar trebui, și chiar în genunchi ore in șir, doar pentru mulțumirea mea sufletească de om care salvează vieți. Acest lucru e mai presus de partea materială, căci banii pot cumpăra multe, dar nu și viața.

-Cum ați ajuns să fiți amândoi voluntari SMURD?

-(Andreea) Cel mai frumos moment a fost când i-am pomenit soțului despre dorința mea și despre existența unui program numit „SALVATOR DIN PASIUNE”, iar el nu doar că m-a aprobat și susținut, ci a dorit să facem totul împreună, in familie, așa cum ne-am promis la căsătorie. Așa am urmat amândoi cursurile, am experimentat împreună ce am învățat, ne-am susținut reciproc, am avut aceleași emoții la examene și aceleași satisfacții la finalul cursurilor. Sunt mândră că am reușit să facem acest lucru, deloc ușor, împreună. Țin să mulțumesc familiei, pentru sprijinul acordat, mulțumesc pacienților mei pentru înțelegere, tuturor celor care ne-au pregătit și coordonat la centrul de pregătire din Pucioasa, domnului Cătălin Nencescu, comandantul detașamentului de pompieri din Găești, locul unde am făcut primele ore de voluntariat, și nu în ultim rând, tuturor colegilor pompieri care ne-au primit atât de frumos.

Programul SALVATOR DIN PASIUNE se desfășoară din 2016, iar înscrierile se pot face la sediul ISU DÂMBOVIȚA, situat in municipiul Târgoviște, soseaua Găești, Nr 9, in sensul giratoriu de la Oțelărie. Mare parte din voluntarii care au urmat programul SALVATOR DIN PASIUNE și care terminat cursul de prim ajutor calificat, însoțesc pompierii militari în acțiunile desfășurate, fiind încadrați alaturi de aceștia pe autospecialele SMURD sau pe cele de stingere.

 

Publicitate
Loading...
Spune-ți părerea

You must be logged in to post a comment Login

Adaugă un comentariu

Anunțuri

JOI, MAREA INAUGURARE! Fashion Mall, magazinul care aduce în Găeşti cele mai tari brand-uri!

Articol scris de

Doreşti să te îmbraci cu haine de la cele mai cunoscute brand-uri, la preţuri accesibile? Acum poţi face acest lucru fără a mai fi nevoit să pleci din Găeşti. Fashion Mall, magazinul aşteptat de ani de zile pe piaţa găeşteană, se deschide joi, 20 februarie. Îl găsiţi pe strada Independenţei, lângă BCR, de unde puteţi achiziţiona cele mai la modă şi exclusiviste haine.

Case de modă româneşti de prestigiu, precum La Dona, Cătălin Botezatu Exclusiv, dar şi brand-uri celebre: Zara, Vero Moda, Jack&Jones, Mango, Bershka sau Mustang sunt acum accesibile, la Găeşti, la magazinul Fashion Mall.

Îmbracă-te cu stil şi fii la modă, la Fashion Mall!

 

Citește articolul

Evenimente

INVITAȚIE PENTRU TOȚI OAMENII CU SUFLETUL FRUMOS: Duminică, 23 februarie, sunteți așteptați la ”Târgul bucuriei, târgul prieteniei” de la Pătroaia Vale! AMĂNUNTE DESPRE PROIECT, AICI!

Articol scris de

Inițiativă de suflet a Comitetului de Tineri al parohiei Potlogeni Vale. Duminică, 23 februarie, începând cu ora 12.00, la Pătroaia Vale se va desfășura ”Târgul bucuriei, târgul prieteniei”, o expoziție cu vânzare care are drept scop strângerea de fonduri pentru acțiuni caritabile. În cadrul evenimentului, vor fi comercializate mărțișoare, semne de carte, felicitări și prăjituri, cu toate realizate de către tinerii entuziaști.

”Acest târg face parte din miniproiectul ”Dragostea nu cade niciodată”, cu care Comitetul de Tineri al Parohiei Potlogeni Vale participă la concursul național catehetic ”Iubirea lui Hristos în familia mea”. Sperăm ca oamenii să vină să viziteze frumoasa expoziție duminică, la Pătroaia Vale și, bineînțeles, să contribuie, alături de noi toți, la acțiunile social-filantropice pe care le organizăm”, a declarat, pentru Cronica de Găești, preotul George Daniel Baicu.

Citește articolul
Publicitate
--------------------------------------------
--------------------------------------------
--------------------------------------------
-------------------------------------------
--------------------------------------------
--------------------------------------------