Contactează-ne pe

Evenimente

LA MULŢI ANI, POMPIERILOR, EROI DISCREŢI AI VIEŢII NOASTRE DE ZI CU ZI!

Publicat în data de

- 428 vizualizări

Astăzi sărbătorim Pompierii din România, oamenii care nu așteaptă la poartă aprobare de la vreun procuror, pentru a stinge incendiul din curtea cuiva. Nu, ei au venit să facă un singur lucru: DATORIA. Au fost cazuri când, găsind poartă încuiată la gospodăria mistuită de flacari, au trebuit să sară gardul, să dea furtunele peste gard și să intervină cât mai repede. Au fost intervenții foarte grele, unde au folosit chiar și două mașini de apă, iar la sfârșit au plecat înjurați de către proprietar, care, in loc să mulțumească pentru salvarea casei i-a umplut de ocări pentru apa rămasă într-una din anexele de lângă casă. La finalul intervenției, pompierii își strâng furtunele și pleacă, nu întind niciodată mâna după „o mică atenție” și nu au luat șpagă pentru a-și face datoria.

Ei doar își storc hainele îmbibate de apă și pleacă abia după ce s-au asigurat că nu mai este niciun pericol. Nu primesc mulțumiri prea des, iar meltenii care nu știu să acorde prioritate unei mașini de pompieri plecată cu semnalele vizuale și acustice în funcțiune, se simt „deranjați” când o autospecială de stingere le apare în oglinda retrovizoare .

Pe străzile orașelor aglomerate ori pe ulițele satelor și așa înguste, trecerea le este îngreunată de oameni care parchează aiurea, și care nu înțeleg de ce mașina aia roșie de pompieri, ce are vreo 2,5 metri lățime, nu încape deloc în spațiul rămas, care nu depășește nici 2 metri. Singurul „ajutor” pe care-l puteți acorda acestor băieți minunați, constă într-o sticlă cu apă rece, pe care o beau la finalul intervenției. Până acum nu am văzut NICIODATĂ, PE NIMENI, oprindu-se sa bea apă cât timp incendiul încă nu era lichidat. Nu am auzit pe nimeni: „nu mai pot”, ” nu mai intru că e greu”, „mai stai nițel”. Ei trebuie să fie mereu pregătiți, pentru că, dacă în alte meserii mai poți citi dintr-o carte când faci procesul verbal sau când primești o plata la un ghișeu, in cazul pompierilor ești mort daca nu ai fost pregătit când a fost nevoie. Pentru pompieri, flacăra vieții arde diferit.

LA MULŢI ANI, POMPIERILOR , CEI CARE DUC BĂTĂLII APRIGE CU FOCUL, CU FURIA NATURII, CU TOT CEEA CE PUNE VIAŢA OAMENILOR ÎN PERICOL!

Publicitate
Loading...
Spune-ți părerea

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evenimente

VREI SĂ CONTEZI ÎN VIITORUL UNUI COPIL? Vino in Casa Speranței și a Bucuriei! GĂSEȘTI URNELE PENTRU DONAȚII LA CONCERTUL FUEGO!

Articol scris de

Peste 20 de copii din familii cu posibilitati materiale foarte reduse au sansa unui viitor luminos. Noi suntem cei care il putem oferi, daca ne adunam cu inima deschisa, impreuna, in Casa Sperantei si a Bucuriei. Asociatia Comunitara G.A.E.S.T.I. face eforturi uriase pentru a deschide noul centru de zi pentru copii la data de 1 noimbrie. Pentru aceasta insa, mai sunt necesari 4.800 de lei, o suma care la prima vedere pare mica, dar care, pentru toti cei care s-au implicat in acest proiect minunat, este fundul sacului. Copiii care vor face parte din Casa Speranței și a Bucuriei vor primi zilnic o masa calda si educație de calitate din partea dascalilor gaesteni voluntari. Avand in vedere ca vineri, de la ora 18.30, va avea loc spectacolul aniversar Ziua Casei de Cultura, cu invitat special Fuego, voluntarii Asociației Comunitare G.A.E.S.T.I vor incerca sa stranga aceasta suma. Nu ignorati, asadar, urnele si donati orice suma considerati de cuviință. In acest fel, veti conta cu adevarat pentru viitorul unui copil.

Citește articolul

Educație și cultură

Fuego, invitatul special de Ziua Casei de Cultură ”Dumitru Stanciu”! VINERI SEARA, DE LA 18.30, SPECTACOLUL TOAMNEI LA GĂEȘTI!

Articol scris de

Fuego este invitatul special al găeștenilor, la spectacolul aniversar organizat cu ocazia Zilei Casei de Cultură ”Dumitru Stanciu”. De la ora 18.30, iubitorii de muzică, dans și momente de calitate pentru suflet sunt așteptați în incinta sălii de spectacole, pentru a se bucura împreună de câteva ore minunate.

Se fac ultimele pregătiri, în Casa de Cultură, pentru cel mai important eveniment al toamnei. Cu decoruri noi și surprinzătoare, dar și cu momente superbe de spectacol, artiștii amatori și-au propus să ofere publicului găeștean un nou format de show, cu voie bună și surprize.

Pentru prima dată pe scena Casei de Cultură va urca Fuego, invitatul special, care vă va delecta cu un concert live, cu melodii celebre, pentru suflet.

Important de precizat este faptul că intrarea la concert este liberă, în limita locurilor disponibile.

 

Citește articolul

Evenimente

Captură majora a polițiștilor gaesteni! AFLĂ UNDE AU DESCINS MASCAȚII ÎN ACEASTĂ DIMINEAȚĂ! Video!

Articol scris de

„În această dimineață, polițiștii din Găești, sprijiniți de colegii de la inspectoratele de poliție județene Argeș și Giurgiu, descind la 11 persoane bănuite de comiterea unor furturi și a unor tâlhării prin metoda distragerii atenției”, pe autostrăzi și drumuri naționale.

 La data de 23 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Găești, sprijiniți de luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale Dâmbovița și criminaliști, în colaborare cu efective de la inspectoratele de poliție județene Argeș și Giurgiu, efectuează 9 percheziții domiciliare pe raza județului Argeș, respectiv în localitățile Pitești, Mălureni, Bascov și Merișani, la persoane bănuite de comiterea unor furturi și a unor tâlhării prin metoda “distragerii atenției”.

Cele 11 persoane, cu vârste cuprinse între 21 și 46 de ani, sunt bănuite că ar fi săvârșit faptele în perioada 2018-2019, pe mai multe autostrăzi și drumuri naționale din țară.

Vor fi puse în executare 11 mandate de aducere, persoanele depistate urmând a fi conduse la sediul Poliției Orașului Găești pentru audieri și dispunerea de măsuri legale.

Activitățile sunt coordonate de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Găești și beneficiază de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române”, se arata in comunicatul de presa al IPJ Dambovita.

Citește articolul

Noutăți

© Copyright 2011-2019. Toate drepturile rezervate!

Visitor Counter CAA Design - Web Design