Contactează-ne pe

Noutăți

Primăria Găești anunță demararea proiectului Centrul Cultural „Gheorghe Zamfir”! AMANUNTE DESPRE INVESTIȚIE ȘI OBIECTIVELE EI, AICI!

Publicat în data de

- 1.312 vizualizări

ORAȘUL GĂEȘTI anunță demararea proiectului „Reabilitare,consolidare și modernizare monument istoric; schimbare destinație în centrul cultural – Gheorghe Zamfir”, cod proiect 116503, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 5 – Îmbunătățirea mediului urban și conservarea, protecția și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural; Prioritatea de investiţii 5.1: Conservarea, protejarea, promovarea şi dezvoltarea patrimoniului natural şi cultural.

Contractul de finanțare a fost încheiat cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice în calitate de Autoritate de Management și Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, în calitate de Organism Intermediar.

Valoarea totală a proiectului este 6,106,526.29 lei, din care  suma nerambursabilă este de 5,765,349.52 lei, valoarea cofinanțării beneficiarului este 117,660.19 lei, iar valoarea neeligibilă este 223,516.58 lei.

Obiectivul general  al proiectului  

Proiectul „Reabilitare, consolidare și modernizare monument istoric; schimbare destinație în  centrul cultural – Gheorghe Zamfir”, are ca obiectiv general valorificarea durabilă a clădirii  monument  istoric  situată  în strada 13 Decembrie,  nr. 3, ca urmare a conservării și restaurării acesteia, în vederea diversificării ofertei turistice care să conducă la stimularea dezvoltării locale atât în perioada de 24 de luni după semnarea contractului de finanțare, cât și în perioada de sustenabilitate.

Obiectivele specifice ale proiectului:

Obiectiv Strategic 1: conservarea și restaurarea clădirii „Casa Ciubuc” din Găești, astfel încât să fie păstrată unicitatea și semnificația istorică atât la nivel local, dar și național, în perioada de 24 de luni după semnarea contractului de finanțare și ulterior în perioada de sustenabilitate;

Obiectiv Strategic 2: promovarea monumentului istoric „Casa Ciubuc”, valorificând funcționalitatea de centru cultural ce va fi conferită acestui obiect de patrimoniu;

Obiectiv Strategic 3: valorificarea obiectului de patrimoniu „Casa Ciubuc” prin stimularea cererii turistice și diversificarea ofertei, astfel încât să crească numărul de vizitatori atât din țară cât și din străinătate.

Rezultate așteptate

  • Obiective de patrimoniu cultural restaurate : 1
  • Creșterea numărului preconizat de vizite la obiectivele de patrimoniu cultural și natural și la atracțiile care beneficiază de sprijin.

Durata de implementare a proiectului: 62 luni, respectiv intre 28.10.2015 – 02.11.2020

Locul de implementare: str. 13 Decembrie, nr. 3, loc. Găești, jud. Dâmbovița.

 

 

Publicitate
Loading...
Spune-ți părerea

You must be logged in to post a comment Login

Adaugă un comentariu

Evenimente

Video!CENTURA, PASARELA ŞI REFACEREA INFRASTRUCTURII ÎN CENTRUL GĂEŞTIULUI: „Am atins apogeul mandatului meu de primar!”

Articol scris de

„Dragi prieteni, astăzi, am atins apogeul mandatului meu de primar!

S-au demarat, oficial, procedurile pentru construirea centurii ocolitoare a orașului Găeşti. Acest proiect extraordinar va fi finanțat cu fonduri europene.

Deasemenea, în vara acestui an va fi reabilitată în totalitate pasarela peste calea ferată și drumul național din centrul orașului nostru. Acesta se va lărgi pe 4 benzi de la trecerea de pietoni din fața Parcului Central până la Poliție, iar de la podul peste Rastoacă(La Liber) va fi extins drumul pe 3 benzi spre Complex!

În aproape 3 luni de guvernare #PNL, s-au rezolvat foarte multe proiecte ale orașului nostru.

Pe această cale vreau să mulțumesc domnului Ministru al Transporturilor, Lucian Bode si domnului președinte al #PNL Dâmbovița, Consilier de Stat, Guran Virgil, oameni care respectă cetățenii din orașul nostru.

Vă rugăm să realizați ce ar însemna pentru orașul Găeşti ca PNL să conducă și Consiliul Județean.

Mâine vă așteaptă noi surprize plăcute!

Vă rog să priviți filmarea de astăzi din cabinetul Ministrului Transporturilor”, a declarat primarul Găeştiului, Grigore Gheorghe.

Citește articolul

Evenimente

PROIECT DE UN MILION DE EURO! 15 noi săli de clasă pentru Şcoala “Radu cel Mare”

Articol scris de

“Mâine va începe licitația pentru proiectul ,,Reabilitare și modernizare infrastructură educațională Şcoala <<Radu cel Mare>>”, proiect finanțat prin PNDL, în valoare de 1milion de euro.

Se vor costrui 15 noi săli de clasă, urmând ca toți elevii să învețe de dimineață!”, a anuntat primarul Grigore Gheorghe in urma intalnirii pe care a avut-o astazi  la Ministerul Dezvoltării cu Directorul General-Adjunct, Alexandru Soare.

 

Citește articolul