Contactează-ne pe

Noutăți

Ce flori sunt potrivite pentru înmormântare?

Publicat în data de

- 606 vizualizări

Florile fac parte din viața noastră încă de la naștere și până la ultima clipă din viață. Ele ne însoțesc pe tot parcursul vieții, în cele mai importante momente, însă și în cele mai triste.

Pentru alegerea florilor pentru un eveniment trist, nu ezita să ceri părerea celor de la firma de servicii funerare.

Încă din antichitate, florile sunt prezente și în momente mai puțin fericite din viața noastră, a oamenilor. Florile și ierburile au fost folosite pentru a unge trupurile celor decedați, dar și pentru a decora locul de înmormântare. Astfel, florile aduc în astfel de momente un confort sufletesc, o pată de speranță pentru existența vieții veșnice. Ele aduc aminte de raiul promis ”unde nu este durere, nici întristare sau suspinare, ci viață fără de sfârșit”.

În întreaga lume, florile au avut un rol important în ceremoniile funerare datorită frumuseții și parfumului pe care îl aduc unui astfel de eveniment trist.

Oferirea florilor la un astfel de eveniment este un mesaj de prețuire veșnică și recunoștință adusă defunctului, dar  și mângâiere sufletească membrilor familiei îndurerate. Prezența florilor mai poate fi și un semn de încurajare și de sprijin pentru familia îndoliată.

 

Câteva aspecte de care să ții cont în alegerea florilor, oferite de cei de la serviciile funerare din București:

Aspectele de care trebuie ținut cont în momentul în care alegi un buchet de flori sau o coroană pentru un astfel de eveniment sunt multiple. Dacă ai fost un apropiat al defunctului și ai cunoscut preferința pentru anumite flori, atunci cu siguranță le vei alege pe acelea. La fel, dacă ești apropiat de un membru al familiei și știi care sunt preferințele, vei alege acele sortimente. Însă, în cazul în care nu cunoști astfel de aspecte, le poți alege după însemnătatea lor, după caracterul defuntului sau, pur și simplu, după propriul simțământ.

Tradiția românească spune că la înmormântări se trimit coroane și jerbe de flori pe care le găsești la firmele de servicii funerare pentru a fi alături sufeletește de cei îndurerați. De cele mai multe ori, coroanele funerare și jerbele realizate de firma de servicii funerare București au în componența lor flori albe care semnifică puritatea sufletească, dar aceasta nu înseamnă că nu se pot folosi flori în culori vii care simbolizează raiul veșnic.

Un alt lucru important de reținut, în România, la înmormântări se oferă flori în număr par. Această convenție există doar la noi, în alte țări, oferindu-se un număr impar de flori, la fel ca și în cazul altor evenimente.

 

Ce flori recomandă cei de la servicii funerare pentru un astfel de eveniment?

În primul rând, în România, la înmormântări se practică două tipuri de flori: florile naturale și florile artificiale.

 

Garoafele

Garoafele sunt printre cele mai oferite flori la înmormântări, iar cei de la servicii funerare au o gamă variată de produse din garoafe. Alegerea acestor flori depinde atât de semnificația lor, cât și de o parte mai pragmatică, cea financiară, garoafele fiind niște flori mai ieftine.

Garoafele roșii semnifică admirație, în timp ce garoafele albe semnifică iubire pură și inocență. În anumite contexte ele pot reprezenta despărțirea. Tot garoafele sunt și florile amintirii celor dispăruți.

Însă, în țări precum SUA sau Canada, garoafele sunt dăruite de Ziua Mamei. În Irlanda se oferă cu prilejul zilei naționale, de 17 martie, aducând astfel un omagiu Sfântului Patrick. În Occident, garoafa este cadoul preferat al absolvenților.

 Crinii

Și crinii se numără printre florile preferate de oameni atunci când este vorba despre o înmormântare. De obicei, cei de la servicii funerare pregătesc din crini buchete impresionante sau coroane prin care inserează crini. Aceștia simbolizează inocență și simpatie față de defunct, dar și măreție și puritate.

Potrivit tradiției creștine, crinul s-a născut din lacrimile de regrete vărsate de Eva când a părăsit Grădina Raiului. În iconografia creștină, crinul este mai mult asociat cu Fecioara Maria  și cu arhanghelul Gabriel care este pictat ținând un crin în mână.

 

Crizantemele

Acestea sunt folosite, de către cei de la servicii funerare, pentru a realiza coroanele funerare, însă sunt și florile care se pun în Transilvania la 1 noiembrie pe morminte, la Luminație. În unele țări europene, cum ar fi Franța, Italia, Spania, Polonia, Ungaria și Croatia, crizantemele sunt un simbol al morții și sunt utilizate numai pentru înmormântări sau pe morminte. În China, Japonia și Coreea, crizantemele albe sunt un simbol de jale și durere.

Publicitate
Loading...
Spune-ți părerea

You must be logged in to post a comment Login

Adaugă un comentariu

Evenimente

Video!CENTURA, PASARELA ŞI REFACEREA INFRASTRUCTURII ÎN CENTRUL GĂEŞTIULUI: „Am atins apogeul mandatului meu de primar!”

Articol scris de

„Dragi prieteni, astăzi, am atins apogeul mandatului meu de primar!

S-au demarat, oficial, procedurile pentru construirea centurii ocolitoare a orașului Găeşti. Acest proiect extraordinar va fi finanțat cu fonduri europene.

Deasemenea, în vara acestui an va fi reabilitată în totalitate pasarela peste calea ferată și drumul național din centrul orașului nostru. Acesta se va lărgi pe 4 benzi de la trecerea de pietoni din fața Parcului Central până la Poliție, iar de la podul peste Rastoacă(La Liber) va fi extins drumul pe 3 benzi spre Complex!

În aproape 3 luni de guvernare #PNL, s-au rezolvat foarte multe proiecte ale orașului nostru.

Pe această cale vreau să mulțumesc domnului Ministru al Transporturilor, Lucian Bode si domnului președinte al #PNL Dâmbovița, Consilier de Stat, Guran Virgil, oameni care respectă cetățenii din orașul nostru.

Vă rugăm să realizați ce ar însemna pentru orașul Găeşti ca PNL să conducă și Consiliul Județean.

Mâine vă așteaptă noi surprize plăcute!

Vă rog să priviți filmarea de astăzi din cabinetul Ministrului Transporturilor”, a declarat primarul Găeştiului, Grigore Gheorghe.

Citește articolul

Evenimente

PROIECT DE UN MILION DE EURO! 15 noi săli de clasă pentru Şcoala “Radu cel Mare”

Articol scris de

“Mâine va începe licitația pentru proiectul ,,Reabilitare și modernizare infrastructură educațională Şcoala <<Radu cel Mare>>”, proiect finanțat prin PNDL, în valoare de 1milion de euro.

Se vor costrui 15 noi săli de clasă, urmând ca toți elevii să învețe de dimineață!”, a anuntat primarul Grigore Gheorghe in urma intalnirii pe care a avut-o astazi  la Ministerul Dezvoltării cu Directorul General-Adjunct, Alexandru Soare.

 

Citește articolul