Contactează-ne pe

Noutăți

Ce flori sunt potrivite pentru înmormântare?

Publicat în data de

- 572 vizualizări

Florile fac parte din viața noastră încă de la naștere și până la ultima clipă din viață. Ele ne însoțesc pe tot parcursul vieții, în cele mai importante momente, însă și în cele mai triste.

Pentru alegerea florilor pentru un eveniment trist, nu ezita să ceri părerea celor de la firma de servicii funerare.

Încă din antichitate, florile sunt prezente și în momente mai puțin fericite din viața noastră, a oamenilor. Florile și ierburile au fost folosite pentru a unge trupurile celor decedați, dar și pentru a decora locul de înmormântare. Astfel, florile aduc în astfel de momente un confort sufletesc, o pată de speranță pentru existența vieții veșnice. Ele aduc aminte de raiul promis ”unde nu este durere, nici întristare sau suspinare, ci viață fără de sfârșit”.

În întreaga lume, florile au avut un rol important în ceremoniile funerare datorită frumuseții și parfumului pe care îl aduc unui astfel de eveniment trist.

Oferirea florilor la un astfel de eveniment este un mesaj de prețuire veșnică și recunoștință adusă defunctului, dar  și mângâiere sufletească membrilor familiei îndurerate. Prezența florilor mai poate fi și un semn de încurajare și de sprijin pentru familia îndoliată.

 

Câteva aspecte de care să ții cont în alegerea florilor, oferite de cei de la serviciile funerare din București:

Aspectele de care trebuie ținut cont în momentul în care alegi un buchet de flori sau o coroană pentru un astfel de eveniment sunt multiple. Dacă ai fost un apropiat al defunctului și ai cunoscut preferința pentru anumite flori, atunci cu siguranță le vei alege pe acelea. La fel, dacă ești apropiat de un membru al familiei și știi care sunt preferințele, vei alege acele sortimente. Însă, în cazul în care nu cunoști astfel de aspecte, le poți alege după însemnătatea lor, după caracterul defuntului sau, pur și simplu, după propriul simțământ.

Tradiția românească spune că la înmormântări se trimit coroane și jerbe de flori pe care le găsești la firmele de servicii funerare pentru a fi alături sufeletește de cei îndurerați. De cele mai multe ori, coroanele funerare și jerbele realizate de firma de servicii funerare București au în componența lor flori albe care semnifică puritatea sufletească, dar aceasta nu înseamnă că nu se pot folosi flori în culori vii care simbolizează raiul veșnic.

Un alt lucru important de reținut, în România, la înmormântări se oferă flori în număr par. Această convenție există doar la noi, în alte țări, oferindu-se un număr impar de flori, la fel ca și în cazul altor evenimente.

 

Ce flori recomandă cei de la servicii funerare pentru un astfel de eveniment?

În primul rând, în România, la înmormântări se practică două tipuri de flori: florile naturale și florile artificiale.

 

Garoafele

Garoafele sunt printre cele mai oferite flori la înmormântări, iar cei de la servicii funerare au o gamă variată de produse din garoafe. Alegerea acestor flori depinde atât de semnificația lor, cât și de o parte mai pragmatică, cea financiară, garoafele fiind niște flori mai ieftine.

Garoafele roșii semnifică admirație, în timp ce garoafele albe semnifică iubire pură și inocență. În anumite contexte ele pot reprezenta despărțirea. Tot garoafele sunt și florile amintirii celor dispăruți.

Însă, în țări precum SUA sau Canada, garoafele sunt dăruite de Ziua Mamei. În Irlanda se oferă cu prilejul zilei naționale, de 17 martie, aducând astfel un omagiu Sfântului Patrick. În Occident, garoafa este cadoul preferat al absolvenților.

 Crinii

Și crinii se numără printre florile preferate de oameni atunci când este vorba despre o înmormântare. De obicei, cei de la servicii funerare pregătesc din crini buchete impresionante sau coroane prin care inserează crini. Aceștia simbolizează inocență și simpatie față de defunct, dar și măreție și puritate.

Potrivit tradiției creștine, crinul s-a născut din lacrimile de regrete vărsate de Eva când a părăsit Grădina Raiului. În iconografia creștină, crinul este mai mult asociat cu Fecioara Maria  și cu arhanghelul Gabriel care este pictat ținând un crin în mână.

 

Crizantemele

Acestea sunt folosite, de către cei de la servicii funerare, pentru a realiza coroanele funerare, însă sunt și florile care se pun în Transilvania la 1 noiembrie pe morminte, la Luminație. În unele țări europene, cum ar fi Franța, Italia, Spania, Polonia, Ungaria și Croatia, crizantemele sunt un simbol al morții și sunt utilizate numai pentru înmormântări sau pe morminte. În China, Japonia și Coreea, crizantemele albe sunt un simbol de jale și durere.

Publicitate
Loading...
Spune-ți părerea

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Educație și cultură

Ansamblul folcloric „Sânzienele”, ambasadorul Găeştiului în Grecia! DANSATOARELE CASEI DE CULTURĂ AU FĂCUT FURORI LA UN MARE FESTIVAL DE FOLCLOR!

Articol scris de

Ansamblul Folcloric „Sânzienele” al Casei de Cultură „Dumitru Stanciu” s-a întors de la Festivalul de Dans Paralia- Grecia şi a reprezentat timp de  5 zile oraşul Găeşti.  Peste 600 de dansatori din Grecia, Bulgaria, Slovenia, Polonia, Ungaria, Lituania şi România au oferit  spectacole de neuitat.

Evenimentul din Grecia a fost organizat de Organizația Internațională Multiculturală a Festivalurilor Folclorice, în parteneriat cu Asociația Europeană a Festivalurilor Folclorice și a inclus o paradă a portului popular, spectacole folclorice și seri culinare internaționale. A fost, cu alte cuvinte, o sărbătoare a folclorului la care Găeştiul și-a adus contribuția prin minunatul Ansamblu Folcloric „Sânzienele” condus de instructorii coregrafi Nicolae şi Tia Ene

Dansatoarele noastre au evoluat la Olympic Beach şi la Paralia şi au fost recompensate cu un certificat de participare şi o diplomă.

„A fost o experienţă interesantă, <<Sânzienele>> au deja numeroase concursuri internaţionale si festivaluri câştigate. Am onorat invitaţia MIOFF Festival, am dat spectacole pentru numeroşii turişti străini, care au aplaudat frenetic suitele prezentate de noi”, a declarat prof. Tia Ene pentru Cronica de Găeşti.

 

Citește articolul

Evenimente

ULIEŞTI: Primarul care îşi reconstruieşte de la zero comuna! UITE CE A REUŞIT ÎN DOAR CÂŢIVA ANI!

Articol scris de

A preluat primăria comunei Ulieşti  cu şcoli şi grădiniţe nereabilitate  din anii comunismului, cu uliţe prafuite prin toate satele şi datorii imense la taxa de habitat. Nu avea habar de administraţie, dar îşi dorea ceva bun pentru comuna în care locuia şi şi-a propus să înveţe şi să scoată Ulieştiul la lumină. În primii doi ani a întocmit proiecte, a alergat pe la ministere cu  căciula în mână, iar acum au început să vină şi rezultatele. Aceasta este povestea primarului Iulian Costache de la Ulieşti, care a început de la zero reconstrucţia localităţii.

 Grădiniţa de la Hanu lui Pală a fost dărâmată şi reconstruită de la temelie, întrucât nu putea fi reabilitată din cauza stării avansate de degradare.

 

Grădiniţele de la Jugureni şi Croitori au fost însă modernizate, iar toate arată acum impecabil.

Primarul Iulian Costache şi-a dorit drumuri mai bune pentru concetăţenii săi. Astfel, a reuşit, până la acest moment, să toarne 9 kilometri de asfalt pe uliţele din Stavropolia, Jugureni, Mănăstioara, Ulieşti şi Hanul lui Pală.

În comună se construieşte şi o creşă nouă. Lucrarea a ajuns deja la acoperiş, iar edilul speră ca anul viitor bebeluşii să poată fi îngrijiţi aici în cele mai bune condiţii.

Iulian Costache mai are un proiect mare în derulare. Este vorba despre construirea unei grădiniţe noi în Ulieşti, proiect care are deja finanţare, lucrările urmând să înceapă în aproximativ o lună.

Banii au venit de la Ministerul Dezvoltării, iar primarul şi echipa lui au scris proiecte bune, s-au implicat şi, iată, au reuşit.

Mai trebuie spus că, pentru prima dată în trei decenii, comuna Ulieşti are iluminat public în toate satele şi pe toate uliţele. Oamenilor nu le mai este frică să meargă noaptea pe drum şi sunt cu adevărat mulţumiţi de acest serviciu care îi aduce şi pe ei în rândul lumii. De asemenea, nu putem uita proiectul cadastrării gratuite, care a fost realizat 80% şi care va continua până când fiecare proprietate va fi înregistrată corespunzător.

Acestea sunt cele mai mari investiţii în Ulieşti din ultimii ani, iar edilul ne-a dezvăluit că urmează şi alte surprize pentru comunitatea sa, despre care vom relata la timpul potrivit.

 

 

 

Citește articolul

Anunțuri

ANUNŢ! „Grădiniţa outdoor-un vis devenit realitate”

Articol scris de

Grădiniţa cu Program Prelungit „Inocenţa”-Găeşti  anunţă cȃştigarea proiectului Erasmus +, Acţiunea Cheie 1- Proiecte de mobilitate ȋn domeniul educaţiei şcolare, „Grădiniţa outdoor-un vis devenit realitate”.

  • Cod referinţă proiect : 2019-1-RO01-KA101-062967
  • Proiect finanţat de Uniunea Europeană prin programul Erasmus+
  • Buget aprobat: 9640 Euro
  • Perioada de desfaşurare: 01 septembrie 2019 – 28 februarie 2021
  • Scopul proiectului “Gradiniţa outdoor – un vis devenit realitate”  ȋl reprezintă ȋmbunătaţirea procesului instructiv-educativ din grădiniţă prin regȃndirea demersului educaţional bazat pe activităţi de tip outdoor şi strategii de ȋnvăţare creative ȋn vederea creşterii motivaţiei pentru ȋnvăţare a copiilor şi dezvoltarea relaţiilor parterilor educaţionali direcţi şi indirecţi (copil-copil, educator-copil, copil-părinte, educator-părinte);
  • Obiectivele proiectului sunt:

O1.Abilitarea a 4 cadre didactice în promovarea unui management eficient în ceea ce privește elaborarea și implementarea unei politici de învățare creative şi de tip outoor la nivelul grădiniţei pȃna pe 28.02.2021;

O2.Creşterea cu 25% a numarului de activităţi de tip outdoor de calitate şi a celor bazate pe metodele creative,  ȋn vederea dezvoltării motivaţiei pentru ȋnvaţare a cel puţin 5 grupe de copii  pe parcursul perioadei Septembrie 2019- Februarie 2021;

 

Citește articolul

Noutăți

© Copyright 2011-2019. Toate drepturile rezervate!

Visitor Counter CAA Design - Web Design