Contactează-ne pe

Noutăți

Proiectul ”StartDans”, în perioada 19 – 24 august, la Târgoviște! EXPERIMENTAȚI DANSUL CONTEMPORAN!

- 204 vizualizări

În perioada 19-24 august se desfășoară la Târgoviște proiectul cultural “StartDans”. Acesta propune trei evenimente: intervenții performative în spațiul public, cursuri de dans contemporan și un spectacol real time composition .

ACCESUL LA TOATE EVENIMENTELE PROIECTULUI ESTE GRATUIT. Sunt așteptați toți cei care sunt curioși să experimenteze dansul contemporan ca spectatori și/sau participanți.

“StartDans” urmărește să contribuie la creșterea vizibilității dansului contemporan și formarea de public nou în rândul comunităților din orașele în care se desfășoară proiectul și vizează, de asemenea, construirea unui dialog cultural-artistic între București și orașele-reședință de județ din vecinătatea acestuia (Giurgiu,Slobozia, Buftea,Târgoviște) prin intermediul dansului contemporan- ca liant cultural nou cu capacitatea de a activa comunitățile urbane mici.

Timp de o săptămână, o echipă  alcătuită din nouă artiști din diferite domenii  (dans, actorie, muzică, multimedia) vor explora orașul Târgoviște și vor susține activități artistice și educative (prin intermediul dansului contemporan) pentru comunitate.

CALENDARUL EVENIMENTELOR “StartDans”:

  • 19, 20,21,22 august- intervenții în spațiul public în intervalul orar 17.00-20.00 în locațiile: Parcul  Mitropoliei, Parcul Chindia, Curtea Teatrului Tony Bulandra, Centrul de Natație, Platoul Prefecturii, Amfiteatrul Raiffeisen, exteriorul frontal al Sălii Polivalente și parcarea hipermarketului Kaufland. Aceste intervenții urmăresc facilitarea întâlnirii locuitorilor orașului Târgoviște cu dansul contemporan și vor constitui material pentru dezvoltarea spectacolului de dans.

 

  • 23 august- spectacolul real time composition (de improvizație) “Tgv Contemporan” – găzduit de Complexul Muzeal Curtea Domnească (Ruinele Palatului Domnesc), la ora 19.30. Acesta urmărește conturarea unui portret al orașului prin explorarea surselor de inspirație preluate din realitatea socială și cotidiană a orașelor alese și se construiește ulterior sub privirile spectatorilor.

 

  • 24 august– atelierele de dans contemporan – găzduite în foaierul din Casa Tineretului (Fundația Județeană pentru Tineret Dâmbovița). Atelierele vor fi împărțite pe trei categorii de vârstă, fiind invitați să participe copiii (9-13 ani), adolescenții (14-18 ani) și adulții (19+ani), indiferent de pregătirea fizică, experiența de mișcare, apartenența etnică, etc Durata acestora va fi de o oră și jumătate. Numărul maxim de locuri este de 30 de persoane iar înscrierea se face la adresa de email : startdans@yahoo.com.

Program Ateliere:

  • copii (9-13ani): ora 10.00-11.30
  • adolescenți (14-18ani): ora 12.00-13.30
  • adulți (19+ani): ora 14.00-15.30

Proiectul se desfășoară în 4 orașe (Târgoviște, Slobozia, Buftea, Giurgiu)

StartDans” este un proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

 

Parteneri media: Ziarul Incomod, 24breaking news, Dâmbovița la Zi, Radio Minisat, Radio Puls FM, Cronica de Găești, Târgoviște Live, Oficial Media, Ripostapenet, Valahia Media

 

Publicitate
Spune-ți părerea

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evenimente

Crimă oribila la Gura Suţii! TATĂL ȘI-A ÎNJUNGHIAT FIUL ÎN INIMĂ!

Articol scris de

Un tânăr in vârstă de 30 de ani, din Gura Sutii, a avut un sfârșit cumplit. El a pierit duminică după-amiază, după ce a fost injunghiat de propriul tată, in varsta de 61 de ani. Intre cei doi a izbucnit un conflict violent, pe fondul consumului de alcool. Tatăl criminal a incercat, in prima fază, sa minta autoritățile, spunând ca fiul său s-a împiedicat și a căzut în cuțit. Polițiștii și procurorii fac acum cercetări, pentru a stabili cum s-a petrecut nenorocirea.

 

 

 

Citește articolul

Educație și cultură

Trofeul Sectiunii Folk- grupuri al Festivalului „Capitala Muzicală” Sibiu a ajuns la Gaesti! GRUPUL NEW GENERATION AL CASEI DE CULTURA, PERFORMANTA LA UNUL DINTRE CELE MAI TITRATE CONCURSURI DE INTERPRETARE!

Articol scris de

Unii dintre cei mai talentati gaesteni, membri ai formatiilor New Generation si Ritmic ale Casei de Cultura, s-au remarcat la Festivalul „Capitala Muzicala”, care s-a desfasurat la Sibiu, la acest sfarsit de saptamana. Copiii pregatiti de Mariana Ionescu, Orton (Simion Alin Cezar) si Catalin Dragomir au obtinut premii la toate sectiunile la care s-au inscris.

Un juriu titrat, din care au facut parte Horia Moculescu, Mihai Alexandru sau Zoe Alecu, a avut o misiune imposibila: sa departajeze unele dintre cele mai bune voci de copii si adolescenti din Romania.

Veniti din toata tara, de la scoli de canto si muzica, talentatii copii si adolescenti s-au luptat pentru trofeele si premiile puse in joc la sectiunile si categoriile de muzica clasica, populara sau usoara.

Solistii gaesteni se intorc acasa cu urmatoarele premii: Grupul New Generation (instructori Mariana Ionescu si Orton), din care fac parte Mariana Stefan, Lavinia Nae, Denisa Stoica si Alexandru Popescu- Trofeul Sectiunii Grupuri Folk. Gabriel Florea (instructor Catalin Dragomir) – premiul al 2-lea la Sectiunea Muzica Populara, categoria 13-14  ani. Nicoleta Stoica (instructor Cătălin Dragomir) – mentiune la Sectiunea Muzica Populara, categoria10-11 ani.

Mariana Stefan (instructori Mariana Ionescu si Orton) – mentiune la Sectiunea Muzica Usoara, categoria16/18 ani, Lavinia Nae (instructori Mariana Ionescu si Orton) – premiul special la Sectiunea Muzica usoara, caregoria14- 15 ani.

Citește articolul

Evenimente

O casă din Corbii Mari, cuprinsă de flăcări. INCENDIUL S-A EXTINS LA ALTE DOUĂ IMOBILE

Articol scris de

Pompierii intervin cu cinci autospeciale  (de la Garda Potlogi, Detasamentul Titu  si SVSU Corbii Mari) pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă din comuna Corbii Mari, flăcările extinzându-se la alte două locuinţe, potrivit Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

În momentul de față incendiul este localizat și se lucrează pentru lichidare. Nu s-au inregistrat victime.

Citește articolul

© Copyright 2011-2019. Toate drepturile rezervate!

Visitor Counter CAA Design - Web Design