Contactează-ne pe

Noutăți

Proiectul ”StartDans”, în perioada 19 – 24 august, la Târgoviște! EXPERIMENTAȚI DANSUL CONTEMPORAN!

Publicat în data de

- 235 vizualizări

În perioada 19-24 august se desfășoară la Târgoviște proiectul cultural “StartDans”. Acesta propune trei evenimente: intervenții performative în spațiul public, cursuri de dans contemporan și un spectacol real time composition .

ACCESUL LA TOATE EVENIMENTELE PROIECTULUI ESTE GRATUIT. Sunt așteptați toți cei care sunt curioși să experimenteze dansul contemporan ca spectatori și/sau participanți.

“StartDans” urmărește să contribuie la creșterea vizibilității dansului contemporan și formarea de public nou în rândul comunităților din orașele în care se desfășoară proiectul și vizează, de asemenea, construirea unui dialog cultural-artistic între București și orașele-reședință de județ din vecinătatea acestuia (Giurgiu,Slobozia, Buftea,Târgoviște) prin intermediul dansului contemporan- ca liant cultural nou cu capacitatea de a activa comunitățile urbane mici.

Timp de o săptămână, o echipă  alcătuită din nouă artiști din diferite domenii  (dans, actorie, muzică, multimedia) vor explora orașul Târgoviște și vor susține activități artistice și educative (prin intermediul dansului contemporan) pentru comunitate.

CALENDARUL EVENIMENTELOR “StartDans”:

  • 19, 20,21,22 august- intervenții în spațiul public în intervalul orar 17.00-20.00 în locațiile: Parcul  Mitropoliei, Parcul Chindia, Curtea Teatrului Tony Bulandra, Centrul de Natație, Platoul Prefecturii, Amfiteatrul Raiffeisen, exteriorul frontal al Sălii Polivalente și parcarea hipermarketului Kaufland. Aceste intervenții urmăresc facilitarea întâlnirii locuitorilor orașului Târgoviște cu dansul contemporan și vor constitui material pentru dezvoltarea spectacolului de dans.

 

  • 23 august- spectacolul real time composition (de improvizație) “Tgv Contemporan” – găzduit de Complexul Muzeal Curtea Domnească (Ruinele Palatului Domnesc), la ora 19.30. Acesta urmărește conturarea unui portret al orașului prin explorarea surselor de inspirație preluate din realitatea socială și cotidiană a orașelor alese și se construiește ulterior sub privirile spectatorilor.

 

  • 24 august– atelierele de dans contemporan – găzduite în foaierul din Casa Tineretului (Fundația Județeană pentru Tineret Dâmbovița). Atelierele vor fi împărțite pe trei categorii de vârstă, fiind invitați să participe copiii (9-13 ani), adolescenții (14-18 ani) și adulții (19+ani), indiferent de pregătirea fizică, experiența de mișcare, apartenența etnică, etc Durata acestora va fi de o oră și jumătate. Numărul maxim de locuri este de 30 de persoane iar înscrierea se face la adresa de email : startdans@yahoo.com.

Program Ateliere:

  • copii (9-13ani): ora 10.00-11.30
  • adolescenți (14-18ani): ora 12.00-13.30
  • adulți (19+ani): ora 14.00-15.30

Proiectul se desfășoară în 4 orașe (Târgoviște, Slobozia, Buftea, Giurgiu)

StartDans” este un proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

 

Parteneri media: Ziarul Incomod, 24breaking news, Dâmbovița la Zi, Radio Minisat, Radio Puls FM, Cronica de Găești, Târgoviște Live, Oficial Media, Ripostapenet, Valahia Media

 

Citește articolul
Spune-ți părerea

You must be logged in to post a comment Login

Adaugă un comentariu

Evenimente

S-au înmulţit raliurile de pe străzile Găeştiului. „UNDE SĂ MONTĂM LIMITATOARE DE VITEZĂ?”

Articol scris de

Găeştiul va avea limitatoare de viteză din asfalt pe străzi. Decizia a fost luată de primarul Grigore Gheorghe, care are din ce în ce mai multe semnale că şoferii fac adevărate raliuri în interiorul oraşului, mai ales pe timpul nopţii.

Edilul a lansat, pe pagina sa de Facebook, un apel către cetăţeni, alături de care va stabili în ce puncte vor fi realizate aceste limitatoare de viteză, care vor tăia cheful vitezomanilor.

„În ultima perioadă am primit multe apeluri de la dumneavoastră referitoare la modul în care unii conducătorii auto circulă pe străzile orașului nostru.

Sunt foarte multe situații în care aceștia depășesc cu mult limitele legale, fiind pusă în pericol viața semenilor noștri.

Am achiziționat indicatoarele de circulație corespunzătoare și în curând vom trece la construirea din asfalt a unor limitatoare de viteză.

Prin urmare, vă rog să-mi oferiți înformații și împreună să hotărâm pe ce străzi sunt necesare, pentru prevenirea accidentelor!”, a scris primarul Grigore Gheorghe. Sugestiile cetăţenilor au început să apară la doar câteva minute de la postare.

 

Citește articolul

Evenimente

Imaginile zilei vin de la comisarii Gărzii de Mediu Dâmboviţa! UITE CE AU PUTUT GĂSI ÎN TEREN!

Articol scris de

Acestea sunt imaginile surprinse astăzi de comisarii Gărzii de Mediu, care au sarbatorit Ziua Mediului prin ample controale, in teren. Au fost verificate peste 15 foste amplasamente ale unor balastiere și drumurile de acces catre acestea.

Ce au găsit comisarii? Munţi de deșeuri aruncate peste tot, asa cum se observa si in imagini.

„Vom analiza situatiile pentru fiecare localitate in parte si vom lua masuri. Propunem ca primarii sa asigure monitorizarea video a acestor zone, devenite gropi necontrolate de gunoi. De asemenea, toate depozitele identificate vor fi curatate si vor ramane in supravegherea administratiilor locale. Va rugam sa ne semnalati situațiile similare din judet si sa sesizati in timp util primariile si politia locala, pentru a-i identifica rapid pe cei care abandoneaza astfel deseurile”, a precizat Vlad Drugă, comisar şef al Gărzii de Mediu Dâmboviţa.

Citește articolul