Contactează-ne pe

Noutăți

Ce ulei de motor este potrivit pentru mașina ta? De unde alimentezi mașina cu combustibil?

Publicat în data de

- 662 vizualizări

Când vine vorba despre combustibil auto și ulei pentru motorul mașinii trebuie înțeles faptul că aceste elemente sunt esențiale pentru autovehicul și trebuie să fie de cea mai bună calitate. În prezent există foarte multe specificații pentru uleiul de motor. Producătorii oferă diferite variante de ulei auto (pentru că nu poate exista un ulei universal perfect care să fie adaptat pentru toate autovehiculele care există în prezent), iar clienții își doresc să folosească acele produse care reduc consumul de combustibil. Prin urmare cel mai bun ulei de motor este acela care are proprietăți ce pot reduce emisiile și consumul de combustibil.

De unde alimentați mașina cu combustibil?

Când alimentați mașina alegeți stații de carburant care sunt cunoscute ca fiind foarte bune, pentru a fi siguri că nu veți plăti și pentru apa din carburant. Evitați o stație de carburant unde cisterna de combustibil realimentează tancurile acesteia. În timpul realimentării sunt răscolite sedimentele de pe pereții tancurilor de combustibil. Prin urmare riscul ca sedimentele să ajungă în rezervorul mașinii care este alimentat este mare. De multe ori sedimentele pot afecta filtrul de ulei și filtrul de combustibil și implicit performanțele lor de funcționare. Dacă acestea sunt înfundate, trebuie înlocuite cu piese noi.

Cum alegi uleiul auto pentru autovehicul?

Verificați uleiul atunci când mașina are motorul rece. Nu este bine să verificați uleiul când abia ați parcat și motorul este cald sau fierbinte. Recomandat este să așteptați 30 de minute și abia apoi să verificați uleiul dacă este necesar.

Alegeți întotdeauna un ulei auto de calitate pentru ca acesta să-și îndeplinească în mod optim funcțiile de ungere și lubrifiere, de curățare și răcire, de creștere a etanșeității, de protecție împotriva dezvoltării coroziunii chimice a pieselor de la motor, de agent de forță a acționării hidraulice.

Uleiul de motor reduce frecarea dintre anumite piese care sunt în mișcare astfel acestea sunt lubrifiate și nu se deteriorează rapid. Uleiul răcește pistonul și alte piese auto pe care le unge. Poate elimina reziduurile de ardere de pe segmenți, cilindri, piston și alte piese auto. Uleiul de motor previne coroziunea pieselor motorului, astfel acestea au o durată de viață mai mare.

Pentru a beneficia de toate aceste avantaje vă recomandăm ulei Liqui Moly achiziționat direct de la importatorul din România. Potrivit unor publicații Auto Bild, Motorsport, Auto Motor und Sport, produsul Liqui Moly reprezintă „cea mai bună marcă de ulei de motor” apreciată pentru calitatea sa de către șoferi. În revista Motorrad, acesta este considerat „cel mai bun ulei pentru motociclete din Europa”.

Cu cât schimbați uleiul de motor mai des, cu atât motorul va avea o durată de viață mai mare. Schimbarea la timp a uleiului la mașină este esențială. Dacă mașina are o vechime mai mare de 10 ani, chiar dacă nu se fac mulți km zilnic, uleiul de motor ar trebui schimbat o dată pe an. De regulă uleiul auto se schimbă la mașină după aproximativ 10 000 km.

Care sunt consecințele alegerii unui ulei de motor de calitate slabă?

Uleiul are în componență un detergent care ajută la curățarea traseelor și a pieselor de la motor, astfel sunt înlăturate depunerile și resturile metalice. Acestea sunt adunate în filtrul de ulei. Prin urmare uleiul de motor trebuie să fie de foarte bună calitate pentru a proteja optim piesele interne de rugină și coroziune.

Un ulei de calitate îndoielnică este posibil să nu aibă acea vâscozitate necesară pentru a circula prin motor și care trebuie să formeze și o peliculă adecvată pe piesele metalice pentru a le proteja de coroziune. Uleiurile ieftine se pot degrada mai repede și dacă nu se observă asta este posibil să apară probleme de uzură prematură la piesele interne, la piesele motorului, ceea ce este o mare problemă pentru proprietarul mașinii.

Uleiurile minerale, din țiței distilat, sunt produse care nu păstrează în timp anumite proprietăți ce sunt specificate pe eticheta lor. Uleiurile fabricate din substanțe chimice sintetizate în laborator sunt puțin mai scumpe ca uleiurile minerale, sunt mai durabile din punct de vedere calitativ în timp. Sunt și uleiuri semi-sintetice care conțin și ulei sintetic și ulei mineral. Pentru sezonul rece sunt indicate uleiurile single-grade care au indice W pentru temperatura la care pot funcționa. Uleiurile multi-grade pot fi folosite în toate anotimpurile. Sunt uleiuri pentru fiecare tip de carburant, benzină sau diesel.

Publicitate
Loading...
Spune-ți părerea

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Educație și cultură

Concursuri de Ziua Națională pentru copiii și adolescenții găeșteni! ”PREMIEM CREATIVITATEA ȘI INTELIGENȚA”! Toate detaliile, aici!

Articol scris de

Ești creativ? Iubești istoria? Îți place competiția? Atunci, ești candidatul ideal pentru unul dintre concursurile organizate, cu ocazia Zilei Naționale, de Primăria și Casa de Cultură ”Dumitru Stanciu Găești”: concurs de cultură generală ”1 Decembrie 1918”, concurs de eseuri cu tema ”Tânăr în România” și concurs de fotografie cu tema ”Tânăr în România”.
De data aceasta, premiem creativitatea, inteligența și cunoștințele de cultură generală. Punem în joc sume importante, cu care răsplătim talentul, implicarea și viziunea ta. Vei fi evaluat de jurii de specialitate, care îți vor oferi, în mod obiectiv, măsura valorii tale actuale.
Concursurile vor fi puse în scenă, în cadrul unui spectacol în care te vei bucura de muzică, dans și atmosferă de sărbătoare, în data de 29 noiembrie 2019, imediat după parada cu torțe prin care deschidem, oficial, sezonul sărbătorilor în Găești.
Concursul de cultură generală se adresează copiilor din clasele a V-a – a VIII-a, iar fondul de premiere este de 3000 de lei. Intră în joc școlile găeștene și cu siguranță competiția va fi una impresionantă.
La celelalte două competiții, vor fi două secțiuni de vârstă: secțiunea pentru școli generale și secțiunea pentru licee. Vor fi acordate, pe fiecare secțiune, trofee, premiul I, II, III și câte trei mențiuni. Și aici, sumele de bani obținute sunt substanțiale și pornesc de la 50 de lei la 500 de lei. Prin urmare, dacă ești talentat și creativ, pe lângă bucuria competiției, ai și motive serioase financiare să trăiești experiența unui astfel de concurs.
Consultă Regulamentele de concurs, în funcție de interesele tale, atât la școala unde ești înscris, cât și pe pagina de facebook a Casei de Cultură Găești, https://www.facebook.com/casa.de.cultura.gaesti/.

Abia așteptăm să aflăm cum gândești, cum te exprimi și să te premiem pentru aceste calități.

Andreea Duță,
Director Casa de Cultură ”Dumitru Stanciu” Găești

Citește articolul

Noutăți

EMAG Black Friday vine cu peste 3 milioane de produse în ofertă și reduceri totale de peste 270 de milioane de lei

Articol scris de

În superoferta eMag de Black Friday vor fi: televizor LED Horizon cu diagonala de 109 cm la 499, 99 de lei, o stație de călcat Tefal Easy Pressing la 299, 99 de lei, scutece pampers Active Baby XXL BOX la 99,99 de lei, un laptop Lenovo Ideapad la 499, 99 de lei, o mașină de găurit și înșurubat la 199, 99 de lei și anvelopa de iarna Tigar la 99, 99 de lei.

eMAG a mai anuntat că printre produsele la promoție vor mai fi și televizoarele și smartphone-urile. Oferta de Black Friday 2019 va fi lansată abia vineri, dar până atunci, eMAG are și multe alte promoții

Oferta din acest an cuprinde o gamă largă de produse și cadouri, printre care, printre care 70.000 de televizoare, 120.000 de smartphone-uri, 22.000 de laptopuri, 400.000 de jocuri și jucării, 15.000 mașini de spălat, 21.000 de frigidere, 200.000 de electrocasnice mici, 300.000 de produse fashion, 150.000 de parfumuri și cosmetice și 200.000 de anvelope.

Ca în fiecare an, de Black Friday, produsele speciale se regăsesc în oferta eMAG: monede de aur, bilete la evenimente, pachete turistice, ceasuri și bijuterii de lux, servicii medicale, abonamente telefonie mobilă, plus multe altele ce îți cresc adrenalina!

Comenzile vor fi livrate până pe data de 28 noiembrie. Clienții eMAG pot alege ca acestea să fie expediate prin curier sau să le ridice personal fie din cele 15 showroom-uri eMAG, fie de la cele peste 600 de puncte de livrare deschise în parteneriat cu Poșta Română sau din unul dintre cele peste 220 de puncte de colectare easybox.

Cardul de cumpărături eMAG de la Raiffeisen Bank beneficiază de 40 de rate fără dobândă. De asemenea, produsele de Black Friday vor putea fi plătite și cu ajutorul celorlalte carduri de credit emise de băncile și instituțiile financiare partenere, cu beneficii de până la 24 de rate fără dobândă.

Citește articolul

Evenimente

A fost găsit portofelul pierdut in Parcul Central! FĂRĂ NICIUN LEU, DAR CU TOATE ACTELE!

Articol scris de

Tânăra care a pierdut duminică un portofel in Parcul Central a intrat in posesia acestuia. A fost gasit de femeile de serviciu in gunoi, de dimineață, si dus la Poliție. Deși nu mai era niciun leu înăuntru, femeia și-a recuperat toate actele. Din informațiile noastre, furnizate de cititori ai Cronicii de Gaesti, ar fi fost luat de o femeie de etnie roma, care mai întâi a intrebat persoanele din parc dacă portofelul le aparține. Deși a fost sfatuita să-l ducă la Poliție, ea ar fi preferat să-și însușească banii și să arunce actele. Dincolo de gestul urat, respectiva va avea de înfruntat și rigorile legii, întrucât fapta sa constituie infractiune si este pedepsită, conform legii.

 

Citește articolul

Noutăți