Contactează-ne pe

Noutăți

Ce ulei de motor este potrivit pentru mașina ta? De unde alimentezi mașina cu combustibil?

- 651 vizualizări

Când vine vorba despre combustibil auto și ulei pentru motorul mașinii trebuie înțeles faptul că aceste elemente sunt esențiale pentru autovehicul și trebuie să fie de cea mai bună calitate. În prezent există foarte multe specificații pentru uleiul de motor. Producătorii oferă diferite variante de ulei auto (pentru că nu poate exista un ulei universal perfect care să fie adaptat pentru toate autovehiculele care există în prezent), iar clienții își doresc să folosească acele produse care reduc consumul de combustibil. Prin urmare cel mai bun ulei de motor este acela care are proprietăți ce pot reduce emisiile și consumul de combustibil.

De unde alimentați mașina cu combustibil?

Când alimentați mașina alegeți stații de carburant care sunt cunoscute ca fiind foarte bune, pentru a fi siguri că nu veți plăti și pentru apa din carburant. Evitați o stație de carburant unde cisterna de combustibil realimentează tancurile acesteia. În timpul realimentării sunt răscolite sedimentele de pe pereții tancurilor de combustibil. Prin urmare riscul ca sedimentele să ajungă în rezervorul mașinii care este alimentat este mare. De multe ori sedimentele pot afecta filtrul de ulei și filtrul de combustibil și implicit performanțele lor de funcționare. Dacă acestea sunt înfundate, trebuie înlocuite cu piese noi.

Cum alegi uleiul auto pentru autovehicul?

Verificați uleiul atunci când mașina are motorul rece. Nu este bine să verificați uleiul când abia ați parcat și motorul este cald sau fierbinte. Recomandat este să așteptați 30 de minute și abia apoi să verificați uleiul dacă este necesar.

Alegeți întotdeauna un ulei auto de calitate pentru ca acesta să-și îndeplinească în mod optim funcțiile de ungere și lubrifiere, de curățare și răcire, de creștere a etanșeității, de protecție împotriva dezvoltării coroziunii chimice a pieselor de la motor, de agent de forță a acționării hidraulice.

Uleiul de motor reduce frecarea dintre anumite piese care sunt în mișcare astfel acestea sunt lubrifiate și nu se deteriorează rapid. Uleiul răcește pistonul și alte piese auto pe care le unge. Poate elimina reziduurile de ardere de pe segmenți, cilindri, piston și alte piese auto. Uleiul de motor previne coroziunea pieselor motorului, astfel acestea au o durată de viață mai mare.

Pentru a beneficia de toate aceste avantaje vă recomandăm ulei Liqui Moly achiziționat direct de la importatorul din România. Potrivit unor publicații Auto Bild, Motorsport, Auto Motor und Sport, produsul Liqui Moly reprezintă „cea mai bună marcă de ulei de motor” apreciată pentru calitatea sa de către șoferi. În revista Motorrad, acesta este considerat „cel mai bun ulei pentru motociclete din Europa”.

Cu cât schimbați uleiul de motor mai des, cu atât motorul va avea o durată de viață mai mare. Schimbarea la timp a uleiului la mașină este esențială. Dacă mașina are o vechime mai mare de 10 ani, chiar dacă nu se fac mulți km zilnic, uleiul de motor ar trebui schimbat o dată pe an. De regulă uleiul auto se schimbă la mașină după aproximativ 10 000 km.

Care sunt consecințele alegerii unui ulei de motor de calitate slabă?

Uleiul are în componență un detergent care ajută la curățarea traseelor și a pieselor de la motor, astfel sunt înlăturate depunerile și resturile metalice. Acestea sunt adunate în filtrul de ulei. Prin urmare uleiul de motor trebuie să fie de foarte bună calitate pentru a proteja optim piesele interne de rugină și coroziune.

Un ulei de calitate îndoielnică este posibil să nu aibă acea vâscozitate necesară pentru a circula prin motor și care trebuie să formeze și o peliculă adecvată pe piesele metalice pentru a le proteja de coroziune. Uleiurile ieftine se pot degrada mai repede și dacă nu se observă asta este posibil să apară probleme de uzură prematură la piesele interne, la piesele motorului, ceea ce este o mare problemă pentru proprietarul mașinii.

Uleiurile minerale, din țiței distilat, sunt produse care nu păstrează în timp anumite proprietăți ce sunt specificate pe eticheta lor. Uleiurile fabricate din substanțe chimice sintetizate în laborator sunt puțin mai scumpe ca uleiurile minerale, sunt mai durabile din punct de vedere calitativ în timp. Sunt și uleiuri semi-sintetice care conțin și ulei sintetic și ulei mineral. Pentru sezonul rece sunt indicate uleiurile single-grade care au indice W pentru temperatura la care pot funcționa. Uleiurile multi-grade pot fi folosite în toate anotimpurile. Sunt uleiuri pentru fiecare tip de carburant, benzină sau diesel.


Publicitate
Spune-ți părerea

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evenimente

Crimă oribila la Gura Suţii! TATĂL ȘI-A ÎNJUNGHIAT FIUL ÎN INIMĂ!

Articol scris de

Un tânăr in vârstă de 30 de ani, din Gura Sutii, a avut un sfârșit cumplit. El a pierit duminică după-amiază, după ce a fost injunghiat de propriul tată, in varsta de 61 de ani. Intre cei doi a izbucnit un conflict violent, pe fondul consumului de alcool. Tatăl criminal a incercat, in prima fază, sa minta autoritățile, spunând ca fiul său s-a împiedicat și a căzut în cuțit. Polițiștii și procurorii fac acum cercetări, pentru a stabili cum s-a petrecut nenorocirea.

 

 

 


Citește articolul

Educație și cultură

Trofeul Sectiunii Folk- grupuri al Festivalului „Capitala Muzicală” Sibiu a ajuns la Gaesti! GRUPUL NEW GENERATION AL CASEI DE CULTURA, PERFORMANTA LA UNUL DINTRE CELE MAI TITRATE CONCURSURI DE INTERPRETARE!

Articol scris de

Unii dintre cei mai talentati gaesteni, membri ai formatiilor New Generation si Ritmic ale Casei de Cultura, s-au remarcat la Festivalul „Capitala Muzicala”, care s-a desfasurat la Sibiu, la acest sfarsit de saptamana. Copiii pregatiti de Mariana Ionescu, Orton (Simion Alin Cezar) si Catalin Dragomir au obtinut premii la toate sectiunile la care s-au inscris.

Un juriu titrat, din care au facut parte Horia Moculescu, Mihai Alexandru sau Zoe Alecu, a avut o misiune imposibila: sa departajeze unele dintre cele mai bune voci de copii si adolescenti din Romania.

Veniti din toata tara, de la scoli de canto si muzica, talentatii copii si adolescenti s-au luptat pentru trofeele si premiile puse in joc la sectiunile si categoriile de muzica clasica, populara sau usoara.

Solistii gaesteni se intorc acasa cu urmatoarele premii: Grupul New Generation (instructori Mariana Ionescu si Orton), din care fac parte Mariana Stefan, Lavinia Nae, Denisa Stoica si Alexandru Popescu- Trofeul Sectiunii Grupuri Folk. Gabriel Florea (instructor Catalin Dragomir) – premiul al 2-lea la Sectiunea Muzica Populara, categoria 13-14  ani. Nicoleta Stoica (instructor Cătălin Dragomir) – mentiune la Sectiunea Muzica Populara, categoria10-11 ani.

Mariana Stefan (instructori Mariana Ionescu si Orton) – mentiune la Sectiunea Muzica Usoara, categoria16/18 ani, Lavinia Nae (instructori Mariana Ionescu si Orton) – premiul special la Sectiunea Muzica usoara, caregoria14- 15 ani.


Citește articolul

Evenimente

O casă din Corbii Mari, cuprinsă de flăcări. INCENDIUL S-A EXTINS LA ALTE DOUĂ IMOBILE

Articol scris de

Pompierii intervin cu cinci autospeciale  (de la Garda Potlogi, Detasamentul Titu  si SVSU Corbii Mari) pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă din comuna Corbii Mari, flăcările extinzându-se la alte două locuinţe, potrivit Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

În momentul de față incendiul este localizat și se lucrează pentru lichidare. Nu s-au inregistrat victime.


Citește articolul

© Copyright 2011-2019. Toate drepturile rezervate!

Visitor Counter CAA Design - Web Design