Contactează-ne pe

Noutăți

Haos la indicatoare in comuna Mătăsaru! MII DE EURO, CHELTUIȚI PENTRU… AMEȚIREA POPULAȚIEI!

- 1.926 vizualizări

Un cetățean nu doar responsabil, ci și informat, intrigat de problemele comunei in care locuiește, ne-a atras atenția asupra unui lucru pe care oricine îl observă atunci când trece prin Mătăsaru. Omul începe argumentația in felul următor: „Despre ce e vorba  în propoziție? Despre nepăsarea, despre incompetența autorităților în a asigura bunul mers al lucrurilor în țara asta! Nu-i așa?, doar pentru asta sunt plătiți, printre altele!”

Este așadar nemulțumit nu de orice, ci de autoritățile locale, către care  plătește taxe și impozite, in speranța că onor autoritățile vor lua masuri pentru bunul mers al comunei in spiritul legii.

Apoi continuă : „Apropó de lege, de ce se fac legi dacă nu sunt respectate?

În Codul Rutier, Art 5, pct 1se spune:”Administratorul drumului public, antreprenorul sau executantul lucrărilor, conform competențelor ce le revin, cu avizul poliției rutiere,  ESTE OBLIGAT să instaleze indicatoare ori alte dispozitive speciale, să aplice marcaje pe drumurile publice, conform standardelor în vigoare și să le mențină în stare corespunzătoare”.

 

Deși nu mai devreme de iulie 2017, comuna Mătăsaru a achiziționat indicatoare rutiere de vreo 4000 euro, intersecția de la Odaia Turcului este lipsită de indicatoare. In decembrie 2018 primăria a achiziționat de asemenea ” Pancarda intrare-iesire din localitate din inox” de vreo 3400 euro, iar intersecția cu pricina a rămas din nou fără semne de circulație.

Practic în intersecția cu pricina, cei care vin dinspre Odaia Turcului către Găești au semnul de cedează trecerea, panou instalat recent, dar cei care vin dinspre Puțu cu Salcia nu au niciun indicator, motiv pentru care, in intersecție se aplică regula priorității de dreapta. Numai că cei din dreapta au deja cedează, iar tu nu ai cum să știi!

O alta problemă remarcată de cetățean este linia continuă trasată de la podul de peste Potop până la intersecția DN cu drumul care duce spre Mogoșani. Deși însăși poliția are sediul aici,ca să nu mai vorbesc de zecile de oameni ce locuiesc pe ulița de lângă, prin trasarea liniei continue îi face pe polițiști să comită o contravenție de fiecare dată când ies din sediul poliției. Ori cel care a trasat marcajul rutier „a avut boală” pe bieții polițiști, ori că pur și simplu nu a fost nimeni din partea poliției la marcarea drumului, așa cum cere legea, cert este că ești pasibil de amendă la călcarea liniei continue, că doar așa spune legea.

 

Publicitate
Loading...
1 Comentariu

1 Comentariu

 1. George Stefan

  30 iulie 2019 at 9:56

  Parerolog de profesie ca mai toti romanii:
  In primul rand ca drumul nu e de f mare importanta, e un drum judetean si din motive diverse „lasa ca merge si-asa”
  Cazul 1: Pe sensul 1 avem 2 indicatoare. Atentie, curba la dreapta, ar putea induce ca drumul prioritar e la dreapta si nu inainte. Al doilea indicator nu e tocmai corect. Intersectie cu drum fara prioritate si din stanga si din dreapta, ori aici nu e o cruce ci doar o ramificatie in Y. Trebuia codita ori la stg ori la dr si se lamurea drumul prioritar. Acum cand vii din sens opus, in general daca nu ai indicator de cedeaza/stop ai prioritate (nu am vazut asta in codul rutier, dar se obisnuieste), desi trebuia si aici indicator de intersectie cu drum neprioritar. Daca nu ar fi asa, ar fi tara plina de indicatoare la toate ulicioarele. Nu intotdeauna indicatoarele cedeaza se imperecheaza cu cele de prioritate. Nu e trafic asa mare in zona respectiva. Cred ca se mai poate discuta mai mult pe speta.
  Cazul 2: Pt cei de pe interiorul curbei clar trebuie linie continua si nu pot iesi de pe DN sa faca stanga. Pt cei care vor sa intre pe DN de la Politie intr-adevar ar putea avea acolo o dublare a marcajului axial cu o linie intrerupta pe cativa metri, dar in niciun caz in apropierea podului care e si in curba si in panta, vizibilitate de contrasens aproape 0.
  Concluzia mea e ca stam bine la marcaje si indicatoare. De exemplu in Bulgaria e un haos cu indicatoarele si mai rau te incurca, pe cand in Turcia sunt foarte bine gandite si vizibile si puse sa le vezi din timp, dar nimeni-nimeni nu tine cont de ele.

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Noutăți

ANUNŢ: Aveţi un apartament cu doua camere sau o garsoniera la parter de vânzare?

Articol scris de

Cumpar apartament cu doua camere sau garsoniera confort I, la parter,   in orasul Gaesti.

Telefon 0724 059 944

Citește articolul

Noutăți

TOP 5 IDEI de AFACERI pe care le poti porni de ACASA

Articol scris de

Exista afaceri pe care le poti porni fara nicio problema chiar de acasa, atat timp cat ai experienta necesara si cunostiintele utile in aria pe care o alegi. Iti trebuie putina disciplina si un strop de determinare pentru a-ti transforma visele in realitate.

Iata care sunt TOP 5 AFACERI pe care le poti porni de ACASA:

  1.Consultanta financiara, audit sau contabilitate

 Daca ai expertiza intr-unul dintre aceste domenii, iti poti deschide propria ta firma cu sediul chiar la tine acasa. Vei putea lucra din intimitatea casei tale, ceea ce este un super avantaj. Ai optiunea de a apela la profesionisti pentru a face o analiza de piata inainte de infiintarea firmei, iar pentru asta poti afla toate detaliile online.

Desigur, trebuie sa iei in considerare faptul ca nu vei putea sa te incarci cu foarte multa munca daca alegi sa te ocupi numai tu de afacere si sa nu ai angajati. In acelasi timp, poti avea angajati care lucreaza si ei de acasa, atat timp cat le oferi un cadru legal in care sa isi desfasoare munca.

 1. Organizare de evenimente

 

 Organizarea de evenimente poate fi facuta foarte usor de acasa, insa va necesita si munca de teren. Daca ai experienta in acest domeniu poti alege sa organizezi nunti, botezuri, aniversari ori chiar petreceri pentru copii sau burlaci/burlacite, folosindu-ti creativitatea si cunostiintele. 

Faptul ca te vei ocupa de crearea unor momente deosebite poate fi rasplatit pe masura: vezi aici cat castiga un organizator de evenimente. 

 1. Scriitor freelancer

Daca ai talent la scris, ai toate sansele sa castigi bani din asta, lucrand cel mai usor ca PFA. Astfel, din intimitatea casei tale alege sa scrii orice iti face placere, de la beletristica, povesti si pana la articole jurnalistice ori materiale de publicitate. 

Nu uita sa iti faci un portofoliu cu cele mai bune materiale scrise de tine pentru a-l putea prezenta viitorilor clienti.

 1. Traducator

Fie ca ai abilitatea de a traduce din romana in engleza, din spaniola in engleza sau din finlandeza in romana, ai oportunitatea de a fi propriul tau sef si a castiga bani din asta. Iti poti infiinta propria firma de traduceri si te poti ocupa de traducerea de articole, site-uri sau chiar romane si alte carti.

Desigur, este important sa ai experienta si sa poti dovedi ca esti priceput in acest domeniu, astfel incat un portofoliu nu-ti va strica.

 1. Pet-sitter

Iubesti animalutele? Atunci poti avea grija de caini sau pisici cat timp stapanii lor sunt plecati: contra-cost desigur. Acestia pot lasa animalele la tine pentru o zi, 2 sau cate au nevoie, timp in care tu vei avea grija de ele. Nu este deloc usor, insa, pentru cei ce iubesc animalele va fi o sarcina facuta din pasiune. 

Daca vrei sa incepi drumul spre antreprenoriat, ia in calcul propunerile de mai sus legate de afaceri ce le poti porni de acasa. Desigur, acesta este un punct de start, iar afacerile le vei putea extinde atunci cand consideri ca este momentul.

 

Sursa foto: shutterstock.com 

 

Citește articolul

Noutăți

PRIMARIA GAESTI: Proiecte de hotărâri ale lunii august supuse aprobării

Articol scris de

Potrivit prevederile art.133  alin.( 1 )din OUG 57/2019 –Codul Administrativ  , consilierii locali sunt convocati in  sedinta ordinara   in data  de  23.08.2019 , ora 16   la sediul Consiliului Local  Gaesti .

Pe ordinea de zi se afla urmatoarele puncte :

1 ) –  Proiect de  hotarare  privind  rectificarea bugetului  local  pe anul 2019 , trim. III  prin majorarea veniturilor si  cheltuielilor  – initiator primar  Grigore  Gheorghe  ;

2)-Proiect de   hotărâre privind aprobarea raportului privind contul de execuţie al

bugetului U.A.T. Gaesti la data de  30.06.2019- initiator primar  Grigore  Gheorghe  ;

3)- Proiect de   hotărâre privind aprobarea costului  mediu  lunar de intretinere  si a contributiei parintilor/ reprezentantilor legali pentru copiii care frecventeaza cresa din subordinea Serviciului Public de Asistenta Sociala in anul scolar 2019-2020 – initiator primar  Grigore  Gheorghe  ;

4)- Proiect de   hotărâre privind aprobarea structurii  organizatorice   a Unitatii  Teritorial Administrative  – Orasul Gaesti   precum si a statului  de  functii – initiator primar  Grigore  Gheorghe  ;

5) – Proiect de   hotărâre privind aprobarea regulamentului  de organizare si  functionare a Directiei  de asistenta sociala   Gaesti  si a structurii de personal- initiator primar  Grigore  Gheorghe  ;

6)- Proiect de   hotărâre privind aprobarea  dezmembrarii   terenului in suprafata de  971 m.p. situata in str. 13 Decembrie  ,avand  numar cadastral  70835, in trei loturi  privind aprobarea  dezmembrarii   terenului in suprafata de  971 m.p. situata in str. 13 Decembrie  ,avand  numar cadastral  70835, in trei loturi  – initiator primar  Grigore  Gheorghe  ;

7)- Proiect de   hotărâre privind aprobarea prelungirii  strazii  Fundatura 1 Decembrie  – initiator primar  Grigore  Gheorghe  ;

8) -Proiect de   hotărâre privind aprobarea  studiului de oportunitate  privind  delegarea de  gestiune  a serviciului de  iluminat  public din orasul Gaesti  – initiator primar  Grigore  Gheorghe  ;

9) – Proiect de   hotărâre privind trecerea din domeniul public in domeniul  privat al orasului   a  suprafetei de  100 m.p.  teren  aferent  spatiului commercial pe care  il detine  SC CARMAND  SRL in orasul Gaesti  , str. Unirii  , langa  blocul 42 , precum si  aprobarea vanzarii acestuia  – initiator primar  Grigore  Gheorghe  ;

10)- Proiect de  hotarare priind aprobarea premierea elevilor care  au obtinut  nota 10 la Evaluarea   in  anul 2019- initiator primar  Grigore  Gheorghe  ;

11) -Proiect de   hotărâre privind  stabilirea procedurii de  intocmire  a dosarelor  si a metodologiei  de aprobare a scutirii de  la plata taxei de  reabilitare  termica a  proprietatilor   ce se  incadreaza in prevederile  art .14  alin. 8 din OUG nr.18/2009 , privind   cresterea performantei energetice  a blocurilor de locuit – initiator primar  Grigore  Gheorghe  ;

12 ) -Proiect de   hotărâre privind  aprobarea listei  persoanelor  fizice care  locuiesc in blocurile 1, 2, 24, 25 si  25  ,care  beneficiaza de scutire  de la plata  taxei  de  reabilitare  blocuri

PRIMAR  ,

Jr. Gheorghe Grigore

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Citește articolul

© Copyright 2011-2019. Toate drepturile rezervate!

Visitor Counter CAA Design - Web Design