Contactează-ne pe

Noutăți

DECLARAŢIE POLITICĂ A SENATORULUI IANCU CARACOTA: „Ați făcut ca tot ceea ce este anormal să pară firesc!”

Publicat în data de

- 208 vizualizări

„Resursa umana reprezintă factorul de producție cel mai important al unei societăți, iar complexitatea educării și antrenării, aduce rezultate mai bune sau mai puțin bune.

Într-o descriere lapidară a evoluției factorului resursă umană, de-a lungul ultimilor 50 de ani, vom constata o creștere a calității până la scurt timp după revoluția din 1989, apoi un declin accentuat. Cineva ar putea spune că ulterior perioadei comuniste, s-a produs o adaptare la nevoile pieței, la noile ramuri ale industriei.
Părerea mea este alta. Industriile lăsate în declin, lipsa unor proiecte majore care să antreneze volume mari de resursă umană complexă, nu au mai avut nevoie de specialiști, de persoane calificate. Îmbătrânirea forței de muncă și transferul acesteia către zona preponderent neactivă economic a pensionarilor, nu a fost compensată cu intrarea în câmpul muncii a unui eșalon nou, cel puțin la fel de bine pregătit. Pentru că România nu mai produce. Si cu o țară căreia îi lași capacitățile de producție să moară, fără a pune ceva în schimb, cu o cultură a muncii pe care o lași să intre în moarte clinică, este facil să te transformi într-o țară în care ajutorul social, derizoriu din punct de vedere bănesc, devine un reper – țintă pentru o mare parte a populației, cu preponderență rurală.

Lanțul slăbiciunilor continuă și ca o boală contagioasă, atacă pe rând și sistemul educațional, pentru că, nu-i așa, trăind în sărăcie, acoperirea nevoilor de bază devine esențială, iar nevoile elevate, cum ar fi educația, trec pe plan secund sau terțiar. Și atunci, cu o ironie amară, constatăm modul în care clădim viitorul unei națiuni.

Miniștrii educației, culturii și alții, au trecut resursa umană la capitolul “alte cheltuieli”. Oameni buni, în cuvinte puține vreau să vă spun că definiția resursei umane este una complexă. Formarea ei pornește din pruncia tânără, se continuă în clasele de școală, apoi în câmpul muncii și permanent în societate.
Neînțelegerea acestui proces conduce la un analfabetism structural al societății, sau mai rău, în situația în care înțelegeți acest lucru, la subminarea intereselor unei națiuni.

Vorbind mai înainte despre miniștri, mă întreb, în vizitele de lucru pe care le-au făcut, de câte ori au luat inițiativa să intre neprogramat într-o școală, într-un sat, să participe la o ședință cu părinții, de exemplu, într-un mod neanunțat, să ia pulsul în mod total nemijlocit al realității. Vă spun eu: NICIODATĂ! De ce? Pentru că nu aveți capacitatea de a înțelege care este veriga lipsă a unui sistem, la al cărui declin contribuiți cu sârguință și succes. Este important totuși să cunoașteți un aspect și anume că ocuparea vremelnică a acestor funcții, nu vă aduce știința și atitudinea necesare pentru a rezolva probleme.
Prin mulțimea de lucruri nefăcute, prin mulțimea de lucruri la care nu vă pricepeți, prin mulțimea de oameni numiți în funcții despre a căror existență, unii dintre ocupanții actuali nici nu auziseră, ați reușit un lucru: ați făcut ca tot ce e anormal să pară normal și firesc!

Astăzi, stimați guvernanți, ați lăsat oamenii singuri, locuiți într-o țară pe care ați părăsit-o, oamenii v-au întors spatele, la fel cum ați făcut-o și voi la fiecare strigăt al lor.
Societatea fierbe și încet-încet, în ritmul acesta, va da peste răscoale. Pentru că i-ați uitat pe ei, cei mai importanți.. resursa umana..poporul român!”

Publicitate
Loading...
Spune-ți părerea

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evenimente

Fetița din Gura Sutii dispărută vineri a fost gasita moartă! TRUPUL EI PREZINTĂ URME DE VIOLENȚĂ!

Articol scris de

S-a împlinit cel mai negru scenariu in cazul fetiței de 11 ani care a dispărut în timp ce se intorcea acasă de la școală. Trupul ei a fost descoperit pe un camp de pe raza comunei Produlești și  prezintă urme de violență.In acest moment politistii au un cerc de suspecti. Surse din anchetă, citate de Digi 24, spun că suspect în acest caz ar fi si un  cetățean olandez. Adriana Fieraru a fost căutată, timp de două zile, de sute de polițiști, jandarmi și voluntari. In operatiune s-a lucrat cu caini de urmă, drone si un elicopter. Ultima imagine surprinsă de camerele de luat vederi o plasau la doar 300 de metri de casă.

 

 

Citește articolul

Evenimente

GABRIELA, ÎNGERUL BĂTRÂNILOR DIN AZILELE DÂMBOVIȚENE! Și-a luat concediu din Germania și uite ce le-a oferit! FACE TOTUL DIN SUFLET!

Articol scris de

Gabriela  Matei este, de la începutul acestui an, îngerul bătrânilor din azilurile din zona Găeştiului. Ceea ce face ea în Germania se numește pedichiură medicală – sau Podologie – puțin cunoscută în România. Gabriela s-a gândit la bătrânii pe care nu-i mai alintă nimeni, de mulți ani, la azil, iar atunci când are două-trei zile libere își ia copilul și vine în țară, să îngrijească picioarele celor care nu mai au altă alinare acum.

Podologia este o ramură a ortopediei. Se ocupă cu îngrijirea picioarelor şi a unghiilor bolnave şi încarnate. Este o meserie extrem de căutată în alte țări, iar Gabriela, care a plecat din 2007 în Germania, a făcut 3 ani de şcoală pentru a învăţa cum să aplice o serie de tehnici de tăiere a unghiilor cu probleme şi de oblojire a bătăturilor. Acum şi-a deschis propriul cabinet, în oraşul Ritberg, dar lucrează și ca voluntar, în timpul liber, pentru o asociație caritabilă. În Germania a încheiat contracte cu căminele de bătrâni, unde este foarte solicitată, iar pe bătrânii internați în căminele de acasă îi îngrijește gratuit.

Gabriela este foarte mândră că a reușit să-i determine și pe alții să-i urmeze exemplul. Acum câteva zile a strâns o mică armată de amazoane în lupta cu durerile bătrânilor și au pornit împreună să le aline suferința. „Am fost împreună cu Lavinia Dinescu, de la un salon de pedichiură profesională din Târgoviște, Esthetique Nail Studio, de pe Bulevardul Unirii, bl. 42, și cu o doamnă de la un salon de coafură din Moroieni, Carmen Casandrescu, iar ea le-a aranjat părul, i-a tuns și i-a coafat. A făcut chiar și un permanent. Am cumpărat pentru bătrâni și ceva pentru a le ține de cald la iarnă – șosete și galoși – de care s-au bucurat foarte mult. Le-am adus din Germania, prin Asociația mea, Rumanischer verein e.V Diaspoara. Nu sunt de firmă, dar sunt călduroși și s-au bucurat mult”, ne-a povestit Gabriela.

După a doua „descindere” în sufletele bătrânilor de la azilurile din Dâmbovița, i-au mai urmat exemplul Monica Burbutan, Cristina Stan, Alina Puchea și Ștefania Sterescu, de la salonul Hollywood Experience by Andreea Rădulescu, din Ploiești. Împreună, „amazoanele” sufletelor au reușit să ajute 38-40 de bătrâni, cărora le-au oferit servicii de îngrijire profesională a piciorului (podologie), dar și coafură și frizerie.

„Poate părea ceva neimportant acest domeniu al pedichiurii medicale, dar am descoperit și am înlăturat probleme grave. Cele mai frecvente sunt unghiile îngroșate, clavusurile (bătăturile), unghiile cu onicoliză (desprinderea unghiei de patul unghial). Vreau să le ofer şi bătrânilor de aici, de la mine de acasă, tratamentul de care beneficiază vârstnicii din Germania”, ne-a mai mărturisit Gabriela, care se va întoarce să ajute și alți bătrâni de la azil, în luna noiembrie. Acum a fost la Căminul de Bătrâni din Pătroaia și la Caminul de Bătrâni din Ulieşti,  iar pentru data viitoare speră să poată aduce și mai multă alinare și să i se alăture și alți îngeri binevoitori.

Citește articolul

Evenimente

Accident în Găeşti! MAȘINILE SUNT GRAV AVARIATE ȘI O PERSOANĂ A FOST RĂNITA!

Articol scris de

Impact violent între două autoturisme în Găeşti, chiar in zona ARCTIC, pe drumul spre Merii. Potrivit datelor furnizate de Poliție, cauza probabilă a accidentului este neasigurarea la schimbarea direcției de mers. O persoană a fost rănită, fiind transportată la spital pentru investigații suplimentare. Polițiștii urmează să stabilească acum împrejurările producerii evenimentului rutier.

Citește articolul

Noutăți

© Copyright 2011-2019. Toate drepturile rezervate!

Visitor Counter CAA Design - Web Design