Contactează-ne pe

Noutăți

DECLARAŢIE POLITICĂ A SENATORULUI IANCU CARACOTA: „Ați făcut ca tot ceea ce este anormal să pară firesc!”

Publicat în data de

- 218 vizualizări

„Resursa umana reprezintă factorul de producție cel mai important al unei societăți, iar complexitatea educării și antrenării, aduce rezultate mai bune sau mai puțin bune.

Într-o descriere lapidară a evoluției factorului resursă umană, de-a lungul ultimilor 50 de ani, vom constata o creștere a calității până la scurt timp după revoluția din 1989, apoi un declin accentuat. Cineva ar putea spune că ulterior perioadei comuniste, s-a produs o adaptare la nevoile pieței, la noile ramuri ale industriei.
Părerea mea este alta. Industriile lăsate în declin, lipsa unor proiecte majore care să antreneze volume mari de resursă umană complexă, nu au mai avut nevoie de specialiști, de persoane calificate. Îmbătrânirea forței de muncă și transferul acesteia către zona preponderent neactivă economic a pensionarilor, nu a fost compensată cu intrarea în câmpul muncii a unui eșalon nou, cel puțin la fel de bine pregătit. Pentru că România nu mai produce. Si cu o țară căreia îi lași capacitățile de producție să moară, fără a pune ceva în schimb, cu o cultură a muncii pe care o lași să intre în moarte clinică, este facil să te transformi într-o țară în care ajutorul social, derizoriu din punct de vedere bănesc, devine un reper – țintă pentru o mare parte a populației, cu preponderență rurală.

Lanțul slăbiciunilor continuă și ca o boală contagioasă, atacă pe rând și sistemul educațional, pentru că, nu-i așa, trăind în sărăcie, acoperirea nevoilor de bază devine esențială, iar nevoile elevate, cum ar fi educația, trec pe plan secund sau terțiar. Și atunci, cu o ironie amară, constatăm modul în care clădim viitorul unei națiuni.

Miniștrii educației, culturii și alții, au trecut resursa umană la capitolul “alte cheltuieli”. Oameni buni, în cuvinte puține vreau să vă spun că definiția resursei umane este una complexă. Formarea ei pornește din pruncia tânără, se continuă în clasele de școală, apoi în câmpul muncii și permanent în societate.
Neînțelegerea acestui proces conduce la un analfabetism structural al societății, sau mai rău, în situația în care înțelegeți acest lucru, la subminarea intereselor unei națiuni.

Vorbind mai înainte despre miniștri, mă întreb, în vizitele de lucru pe care le-au făcut, de câte ori au luat inițiativa să intre neprogramat într-o școală, într-un sat, să participe la o ședință cu părinții, de exemplu, într-un mod neanunțat, să ia pulsul în mod total nemijlocit al realității. Vă spun eu: NICIODATĂ! De ce? Pentru că nu aveți capacitatea de a înțelege care este veriga lipsă a unui sistem, la al cărui declin contribuiți cu sârguință și succes. Este important totuși să cunoașteți un aspect și anume că ocuparea vremelnică a acestor funcții, nu vă aduce știința și atitudinea necesare pentru a rezolva probleme.
Prin mulțimea de lucruri nefăcute, prin mulțimea de lucruri la care nu vă pricepeți, prin mulțimea de oameni numiți în funcții despre a căror existență, unii dintre ocupanții actuali nici nu auziseră, ați reușit un lucru: ați făcut ca tot ce e anormal să pară normal și firesc!

Astăzi, stimați guvernanți, ați lăsat oamenii singuri, locuiți într-o țară pe care ați părăsit-o, oamenii v-au întors spatele, la fel cum ați făcut-o și voi la fiecare strigăt al lor.
Societatea fierbe și încet-încet, în ritmul acesta, va da peste răscoale. Pentru că i-ați uitat pe ei, cei mai importanți.. resursa umana..poporul român!”

Publicitate
Loading...
Spune-ți părerea

You must be logged in to post a comment Login

Adaugă un comentariu

Noutăți

CARPATIK HOME & GARDEN, UN MAGAZIN PENTRU OAMENII GOSPODARI!

Articol scris de

Primavara aceasta vine cu  oferte foarte atractive in noul magazin Carpatik home & garden, deschis de curand in centrul orasului Gaesti, aproape de Piata agroalimentara.

Dam starul promotiei de primavara in 27 februarie ora 10, iar  primii 100 de clienti primesc CADOU un sistem  audio (doua boxe si  unitate centrala cu radio si CD) pentru cumparaturi  de mimim 99 lei.

Oferim clientilor nostri solutii foarte avantajoase si consiliere pentru achizitionarea  produselor  de calitate de la brandurile  consactrate; STIHL, MAKITA, BOSCH RURIS, OMAC, ROTAKT, YATO si multe altele.

Promotia cu reduceri mari  cuprinde o gama variata de produse pentru casa si gradina:

motocultoare pe benzina si diesel de la 7CP la 15 si 18CP cu toate accesriile, remorci, tractoare de 20 si 26CP cu toate accesoriile, motofierastaie, motocoase, masini de tuns gazonul, motopompe si pompe submersibile, masini de gaurit, compresoare, moara cu ciocanele, polizoare unghiulare, generatoare de curent, aparate de sudura si multe alte articole atat de necesare in fiecare gospodarie.

Avem oferte avantajoase si pentru clientii care doresc sa cumpere cu cardul de cumparaturi in 12 rate fara dobanda sau cu sistemul de creditare, atat pentru angajati, cat si pentru pensionari.

Va asteptam cu drag sa descoperiti ofertele din magazinul nostru!

Grabiti-va sa prindeti cadoul si alte surprize pe care le–am pregatit in aceasta promotie!

 

Citește articolul

Evenimente

Cuțitarul Togan recidivează! A IEȘIT DIN PUȘCĂRIE ȘI A COMIS-O GRAV!

Articol scris de

Proaspăt eliberat condiționat, găeșteanul Ion Togan, cunoscut pentru antecedentele faptelor cu violență, a recidivat. A băut bine cu un prieten în apartamentul acestuia din urmă, după care s-au luat la ceartă. Togan nu a stat prea mult pe gânduri și l-a lovit cu cuțitul în gât pe amicul de pahar.

Autoritățile au intervenit de urgență. Ion Togan este cercetat acum de procurorii de pe lângă Tribunalul Dâmbovița, pentru tentativă de omor.

Victima a ajuns la spital, unde a primit îngrijiri medicale.

Togan fusese condamnat după ce lovise cu cuțitul un alt bărbat, tot din Găești. El a fost eliberat condiționat, după aproximativ un an de pușcărie.

 

 

Citește articolul
Publicitate
--------------------------------------------
--------------------------------------------
--------------------------------------------
-------------------------------------------
--------------------------------------------
--------------------------------------------