Găeştean calificat la faza naţională a Campionatului de Culturism şi Fitness! DIETĂ INFERNALĂ, CU 30 DE ALBUŞURI ŞI 12 LITRI DE APĂ PE ZI! | Cronica de Gaesti
Connect with us

Salut, ce cauți??

Noutăți

Găeştean calificat la faza naţională a Campionatului de Culturism şi Fitness! DIETĂ INFERNALĂ, CU 30 DE ALBUŞURI ŞI 12 LITRI DE APĂ PE ZI!

Sâmbătă, 9 martie, s-a desfășurat, la Sala Sporturilor din Ploiești, Campionatul Național de Culturism și Fitness, faza regională. Găeștiul a fost reprezentat la această competiție de către Ilie Laurențiu. Laurențiu are 27 de ani, practică acest sport de 11 ani, este instructor de fitness și antrenor personal, tată a două fete. Momentan, este legitimat la clubul Gladiator Gym Craoiva și este pregătit de antrenorul Andrei Alexandescu.

Deși se pregătise să participe la categoria de 63 de kg, în lipsa altor competitori, a fost introdus într-o categorie superioară, cea de 70 kg, unde a reușit să câștige locul 3, fiind calificat pentru faza națională din toamnă.

La concursul de sâmbătă au fost două probe: comparații între participanți, pentru evaluarea proporțiilor, simetriei și a definirii masei musculare, și un program individual, unde fiecare concurent a trebuit să-și prezinte cât mai bine definirea și masa musculară pe un fond muzical ales în prealabil. Clasarea este cu atât mai merituoasă cu cât timpul de pregătire a fost unul foarte scurt, numai 8 saptămâni.

Rep: Ce a fost cel mai greu în această perioadă?

  • Regimul alimentar. A fost infernal, îmi suna alarma mereu să mănânc, să beau apă, iar să mănânc.

Rep: În ce a constat regimul?

  • Piept de pui la fiecare masă, in total pe zi aproximativ 700 grame de piept de pui. Un carton de ouă zilnic, însă numai albușurile. Luam câte 10 albușuri la o masă, pentru 3 mese din ziua respectivă. Aveam 5 mese zilnic. Apoi a trebuit să beau apă, multă apă. Am avut zile în care am băut și 12 litri de apă pe zi, iar ultimele două zile am rămas la doar 500 ml, și nu orice fel de apă, ci apă distilată, ca să se definească musculatura.

Rep: Cum a fost la concurs?

  • Frig! A trebuit să așteptăm pregătiți de pozare, în slip, pe un hol înghețat unde era un curent puternic. Eram deshidratat, mi-era și foame, îmi înghețase sângele în mine de frig. Seara, după concurs, am avut temperatură de 39 de grade, mă durea capul și nu am putut să mănânc nimic. Dar am făcut totul din pasiune.

Rep: Care sunt următoarele etape pentru care te pregătești?

  • Vreau să particip la Naționale, 28-29 septembrie. De asemenea, vreau să particip la Cupa Federației din 12 octombrie și la Cupa României de pe 26 octombrie.

Rep: Cum a decurs pregătirea ta pentru concursul de sâmbătă?

  • Mă trezeam zilnic la 6 dimineața să fac cardio, alergare pe bandă câte o oră. Am avut 5 antrenamente pe săptămână la sală, de obicei seara, când ieșeam de la muncă. Nu e ușor, dar dacă vrei, reușești! Vreau să-i mulțumesc soției, care a fost alături de mine în tot acest timp și care m-a ajutat în pregătirea alimentației. Fără ea, n-aș fi reușit. Îmi cer scuze că am deranjat-o cu alarmele mele și că am trezit-o în fiecare dimineață. Sper să mă mai suporte și cu pregătirea pentru faza națională.

Rep: Câteva cuvinte pentru cititori?

  • Am vrut să atrag atenția tinerilor că se poate să duci o viață activă și sănătoasă, făcând un sport. Eu mă pregătesc momentan la Urban fithouse și văd că sunt mulți tineri care vin să facă mișcare. Sper ca trendul să se mențină, iar lumea să înțeleagă că, într-o societate care devine pe zi ce trece tot mai sedentară, este nevoie și de mișcare. Nu neapărat să practicați la nivel competițional, dar pentru sănătatea fiecaruia este important să ai zilnic o perioadă de relaxare în care să desfășori o activitate sportivă.

Rep: Mult succes în pregătire și o clasare cât mai bună la Naționale!

 


Adauga un comentariu

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Reclamă
Enescu Supermarket
Advertisement