Contactează-ne pe

Noutăți

VĂ DORIŢI UN AUTOTURISM SECOND HAND? Aveţi link-urile de verificare aici!

- 352 vizualizări

Sunt zeci de mașini la vânzare, din multe țări, iar actele sunt de cele mai multe ori în limbile native ale țărilor de proveniență, că samsarul nu s-a ocupat cu traducerea actelor. Păcăliții nu sunt deloc puțini, iar țepele sunt la ordinea zilei.

Pentru a veni în ajutorul oamenilor de bună credință, aflați în căutarea unui autoturism second hand, am realizat acest articol, în care puteți afla dacă mașina care vă interesează pe dumneavostră are sau nu asigurare, i s-a efectuat sau nu inspecția ITP în țara de proveniență, dacă numerele mai sunt valabile și nu în ultimul rând, dacă mașina este declarată radiată sau furată.

Asigurarea din Anglia nu este valabila in Romania. Adică dacă te lovește vreo mașină cu numere „galbene” nu-ți rămâne decât să-l dai în judecată pe șofer. Așadar tu, ca șofer, nu prea ești avantajat. Asta în cazul fericit în care acea mașină are asigurare valabilă! Cei care aduc masinile din Anglia le fac acte false la imprimanta, bazandu-se ca politistii romani habar nu au cum sa le verifice. Ei bine, orice masina cu numere de Anglia poate fi la fel de usor verificata in ceea ce priveste RCA-ul ca si in cazul masinilor din Romania. Poti face exercitiul alegand un anunt aleatoriu de pe net cu o masina care este la vanzare si care are placuta de inmatriculare vizibila. Introduci numarul AICI si daca iti apare mesajul NO (…) is NOT showing as insured on the Motor Insurance Database today, acea masina nu este asigurata. Mai mult, pe langa asigurare, poti sa verifici chiar si valabilitatea ITP-ului englezesc care se numeste MOT, intrand la fel de simplu AICI. Numai ca in acest caz, daca vrei sa verifici daca acea masina a fost inspectata de curand, iti trebuie o serie din talonul masinii. Dacă te interesează întregul istoric ITP al mașinii, poți intra AICI.

In caz ca vrei sa cumperi o masina pe Bulgaria, intra AICI ca sa verifici valabilitatea asigurarii obligatorii a masinii. Trebuie insa sa stii seria de sasiu a masinii!

Dacă te bate gândul să cumperi o mașină condusă numai de către o bătrânică, pe drumurile bavareze, AICI poți verifica ITP-ul pentru orice provine din Germania.

Mașinile provenite din Italia, pot fi verificate AICI   dacă au ITP, când a fost făcută ultima revizie, dacă au asigurare și dacă au fost sau nu radiate.

Mașinile aduse din Olanda pot fi verificate AICI , doar introducând numărul de înmatriculare. Olandezii sunt foarte minuțioși, ori poate doar mai corecți, așa că la ei puteți afla cele mai multe date despre un autoturism.  În rubrica Vervaldatum – data expirării Inspectiei tehnice iar în rubrica Status van het voertuig – starea vehiculului sunt afișate Gestolen – furat, Geexporteerd – radiat pentru export, WAM verzekerd – asigurată.

Și Polonia este destul de deschisă în privința ușurinței verificării unei mașini. Intrând AICI , puteți face verificarea ori după numărul de înmatriculare, ori după seria de șasiu – VIN NUMBER.

Dacă alegeți să vă orientați către mașinile circulate și înmatriculate în România, ei bine, AICI le puteți verifica dacă sunt sau nu asigurate. Verificarea poate fi făcută atât după seria de șasiu cât și după numărul de înmatriculare. Atenție, dacă aveți dubii în privința mașinii, faceți verificarea atât după seria de șasiu cât și după numărul de înmatriculare! AICI puteți verifica dacă mașina care vă interesează pe dumneavoastră, are sau nu ITP valabil, iar AICI puteți verifica valabilitatea rovinietei.

Pentru o utilizare mai ușoară a ghidului nostru, vă oferim în continuare adresele exacte pentru țările din care există cele mai multe autoturisme la vânzare:

România:

-asigurare:  https://www.aida.info.ro/polite-rca

-ITP: http://prog.rarom.ro/rarpol/rarpol.asp

-rovinietă: https://www.erovinieta.ro/vignettes-portal-web/#/checkRoadTax

Anglia:

-asigurare : https://ownvehicle.askmid.com/

-ITP și verificare radiere- declarată furată: https://vehicleenquiry.service.gov.uk/

-istoric ITP: https://www.check-mot.service.gov.uk/

Bulgaria:

-asigurare obligatorie : http://eisoukr.guaranteefund.org/searchpolicy?pc=null&l=en

-verificare dacă a fost radiată/declarată furată : http://eisoukr.guaranteefund.org/searchpolicy?pc=4&l=en

Germania:

-ITP : https://auto-serviceportal.tuev-sued.de/suche_anonym/suche_kennzeichen

Italia:

-ITP, RCA, stare radiere : https://www.ilportaledellautomobilista.it/web/portale-automobilista/verifica-copertura-rc

Olanda:

-ITP, asigurare, stare autoturism : https://ovi.rdw.nl/default.aspx

Polonia:

-ITP, stare autoturism: https://www.ufg.pl/infoportal/faces/pages_home-page?_afrLoop=32072730997603533&_afrWindowMode=0&_adf.ctrl-state=1865nd65jr_29

România:

-asigurare auto: https://www.aida.info.ro/polite-rca

-ITP: http://prog.rarom.ro/rarpol/rarpol.asp

-rovinietă: https://www.erovinieta.ro/vignettes-portal-web/#/checkRoadTax

 

Publicitate
Loading...
Spune-ți părerea

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Noutăți

ANUNŢ: Aveţi un apartament cu doua camere sau o garsoniera la parter de vânzare?

Articol scris de

Cumpar apartament cu doua camere sau garsoniera confort I, la parter,   in orasul Gaesti.

Telefon 0724 059 944

Citește articolul

Noutăți

TOP 5 IDEI de AFACERI pe care le poti porni de ACASA

Articol scris de

Exista afaceri pe care le poti porni fara nicio problema chiar de acasa, atat timp cat ai experienta necesara si cunostiintele utile in aria pe care o alegi. Iti trebuie putina disciplina si un strop de determinare pentru a-ti transforma visele in realitate.

Iata care sunt TOP 5 AFACERI pe care le poti porni de ACASA:

  1.Consultanta financiara, audit sau contabilitate

 Daca ai expertiza intr-unul dintre aceste domenii, iti poti deschide propria ta firma cu sediul chiar la tine acasa. Vei putea lucra din intimitatea casei tale, ceea ce este un super avantaj. Ai optiunea de a apela la profesionisti pentru a face o analiza de piata inainte de infiintarea firmei, iar pentru asta poti afla toate detaliile online.

Desigur, trebuie sa iei in considerare faptul ca nu vei putea sa te incarci cu foarte multa munca daca alegi sa te ocupi numai tu de afacere si sa nu ai angajati. In acelasi timp, poti avea angajati care lucreaza si ei de acasa, atat timp cat le oferi un cadru legal in care sa isi desfasoare munca.

  1. Organizare de evenimente

 

 Organizarea de evenimente poate fi facuta foarte usor de acasa, insa va necesita si munca de teren. Daca ai experienta in acest domeniu poti alege sa organizezi nunti, botezuri, aniversari ori chiar petreceri pentru copii sau burlaci/burlacite, folosindu-ti creativitatea si cunostiintele. 

Faptul ca te vei ocupa de crearea unor momente deosebite poate fi rasplatit pe masura: vezi aici cat castiga un organizator de evenimente. 

  1. Scriitor freelancer

Daca ai talent la scris, ai toate sansele sa castigi bani din asta, lucrand cel mai usor ca PFA. Astfel, din intimitatea casei tale alege sa scrii orice iti face placere, de la beletristica, povesti si pana la articole jurnalistice ori materiale de publicitate. 

Nu uita sa iti faci un portofoliu cu cele mai bune materiale scrise de tine pentru a-l putea prezenta viitorilor clienti.

  1. Traducator

Fie ca ai abilitatea de a traduce din romana in engleza, din spaniola in engleza sau din finlandeza in romana, ai oportunitatea de a fi propriul tau sef si a castiga bani din asta. Iti poti infiinta propria firma de traduceri si te poti ocupa de traducerea de articole, site-uri sau chiar romane si alte carti.

Desigur, este important sa ai experienta si sa poti dovedi ca esti priceput in acest domeniu, astfel incat un portofoliu nu-ti va strica.

  1. Pet-sitter

Iubesti animalutele? Atunci poti avea grija de caini sau pisici cat timp stapanii lor sunt plecati: contra-cost desigur. Acestia pot lasa animalele la tine pentru o zi, 2 sau cate au nevoie, timp in care tu vei avea grija de ele. Nu este deloc usor, insa, pentru cei ce iubesc animalele va fi o sarcina facuta din pasiune. 

Daca vrei sa incepi drumul spre antreprenoriat, ia in calcul propunerile de mai sus legate de afaceri ce le poti porni de acasa. Desigur, acesta este un punct de start, iar afacerile le vei putea extinde atunci cand consideri ca este momentul.

 

Sursa foto: shutterstock.com 

 

Citește articolul

Noutăți

PRIMARIA GAESTI: Proiecte de hotărâri ale lunii august supuse aprobării

Articol scris de

Potrivit prevederile art.133  alin.( 1 )din OUG 57/2019 –Codul Administrativ  , consilierii locali sunt convocati in  sedinta ordinara   in data  de  23.08.2019 , ora 16   la sediul Consiliului Local  Gaesti .

Pe ordinea de zi se afla urmatoarele puncte :

1 ) –  Proiect de  hotarare  privind  rectificarea bugetului  local  pe anul 2019 , trim. III  prin majorarea veniturilor si  cheltuielilor  – initiator primar  Grigore  Gheorghe  ;

2)-Proiect de   hotărâre privind aprobarea raportului privind contul de execuţie al

bugetului U.A.T. Gaesti la data de  30.06.2019- initiator primar  Grigore  Gheorghe  ;

3)- Proiect de   hotărâre privind aprobarea costului  mediu  lunar de intretinere  si a contributiei parintilor/ reprezentantilor legali pentru copiii care frecventeaza cresa din subordinea Serviciului Public de Asistenta Sociala in anul scolar 2019-2020 – initiator primar  Grigore  Gheorghe  ;

4)- Proiect de   hotărâre privind aprobarea structurii  organizatorice   a Unitatii  Teritorial Administrative  – Orasul Gaesti   precum si a statului  de  functii – initiator primar  Grigore  Gheorghe  ;

5) – Proiect de   hotărâre privind aprobarea regulamentului  de organizare si  functionare a Directiei  de asistenta sociala   Gaesti  si a structurii de personal- initiator primar  Grigore  Gheorghe  ;

6)- Proiect de   hotărâre privind aprobarea  dezmembrarii   terenului in suprafata de  971 m.p. situata in str. 13 Decembrie  ,avand  numar cadastral  70835, in trei loturi  privind aprobarea  dezmembrarii   terenului in suprafata de  971 m.p. situata in str. 13 Decembrie  ,avand  numar cadastral  70835, in trei loturi  – initiator primar  Grigore  Gheorghe  ;

7)- Proiect de   hotărâre privind aprobarea prelungirii  strazii  Fundatura 1 Decembrie  – initiator primar  Grigore  Gheorghe  ;

8) -Proiect de   hotărâre privind aprobarea  studiului de oportunitate  privind  delegarea de  gestiune  a serviciului de  iluminat  public din orasul Gaesti  – initiator primar  Grigore  Gheorghe  ;

9) – Proiect de   hotărâre privind trecerea din domeniul public in domeniul  privat al orasului   a  suprafetei de  100 m.p.  teren  aferent  spatiului commercial pe care  il detine  SC CARMAND  SRL in orasul Gaesti  , str. Unirii  , langa  blocul 42 , precum si  aprobarea vanzarii acestuia  – initiator primar  Grigore  Gheorghe  ;

10)- Proiect de  hotarare priind aprobarea premierea elevilor care  au obtinut  nota 10 la Evaluarea   in  anul 2019- initiator primar  Grigore  Gheorghe  ;

11) -Proiect de   hotărâre privind  stabilirea procedurii de  intocmire  a dosarelor  si a metodologiei  de aprobare a scutirii de  la plata taxei de  reabilitare  termica a  proprietatilor   ce se  incadreaza in prevederile  art .14  alin. 8 din OUG nr.18/2009 , privind   cresterea performantei energetice  a blocurilor de locuit – initiator primar  Grigore  Gheorghe  ;

12 ) -Proiect de   hotărâre privind  aprobarea listei  persoanelor  fizice care  locuiesc in blocurile 1, 2, 24, 25 si  25  ,care  beneficiaza de scutire  de la plata  taxei  de  reabilitare  blocuri

PRIMAR  ,

Jr. Gheorghe Grigore

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Citește articolul

© Copyright 2011-2019. Toate drepturile rezervate!

Visitor Counter CAA Design - Web Design