Contactează-ne pe

Noutăți

VĂ DORIŢI UN AUTOTURISM SECOND HAND? Aveţi link-urile de verificare aici!

Publicat în data de

- 375 vizualizări

Sunt zeci de mașini la vânzare, din multe țări, iar actele sunt de cele mai multe ori în limbile native ale țărilor de proveniență, că samsarul nu s-a ocupat cu traducerea actelor. Păcăliții nu sunt deloc puțini, iar țepele sunt la ordinea zilei.

Pentru a veni în ajutorul oamenilor de bună credință, aflați în căutarea unui autoturism second hand, am realizat acest articol, în care puteți afla dacă mașina care vă interesează pe dumneavostră are sau nu asigurare, i s-a efectuat sau nu inspecția ITP în țara de proveniență, dacă numerele mai sunt valabile și nu în ultimul rând, dacă mașina este declarată radiată sau furată.

Asigurarea din Anglia nu este valabila in Romania. Adică dacă te lovește vreo mașină cu numere „galbene” nu-ți rămâne decât să-l dai în judecată pe șofer. Așadar tu, ca șofer, nu prea ești avantajat. Asta în cazul fericit în care acea mașină are asigurare valabilă! Cei care aduc masinile din Anglia le fac acte false la imprimanta, bazandu-se ca politistii romani habar nu au cum sa le verifice. Ei bine, orice masina cu numere de Anglia poate fi la fel de usor verificata in ceea ce priveste RCA-ul ca si in cazul masinilor din Romania. Poti face exercitiul alegand un anunt aleatoriu de pe net cu o masina care este la vanzare si care are placuta de inmatriculare vizibila. Introduci numarul AICI si daca iti apare mesajul NO (…) is NOT showing as insured on the Motor Insurance Database today, acea masina nu este asigurata. Mai mult, pe langa asigurare, poti sa verifici chiar si valabilitatea ITP-ului englezesc care se numeste MOT, intrand la fel de simplu AICI. Numai ca in acest caz, daca vrei sa verifici daca acea masina a fost inspectata de curand, iti trebuie o serie din talonul masinii. Dacă te interesează întregul istoric ITP al mașinii, poți intra AICI.

In caz ca vrei sa cumperi o masina pe Bulgaria, intra AICI ca sa verifici valabilitatea asigurarii obligatorii a masinii. Trebuie insa sa stii seria de sasiu a masinii!

Dacă te bate gândul să cumperi o mașină condusă numai de către o bătrânică, pe drumurile bavareze, AICI poți verifica ITP-ul pentru orice provine din Germania.

Mașinile provenite din Italia, pot fi verificate AICI   dacă au ITP, când a fost făcută ultima revizie, dacă au asigurare și dacă au fost sau nu radiate.

Mașinile aduse din Olanda pot fi verificate AICI , doar introducând numărul de înmatriculare. Olandezii sunt foarte minuțioși, ori poate doar mai corecți, așa că la ei puteți afla cele mai multe date despre un autoturism.  În rubrica Vervaldatum – data expirării Inspectiei tehnice iar în rubrica Status van het voertuig – starea vehiculului sunt afișate Gestolen – furat, Geexporteerd – radiat pentru export, WAM verzekerd – asigurată.

Și Polonia este destul de deschisă în privința ușurinței verificării unei mașini. Intrând AICI , puteți face verificarea ori după numărul de înmatriculare, ori după seria de șasiu – VIN NUMBER.

Dacă alegeți să vă orientați către mașinile circulate și înmatriculate în România, ei bine, AICI le puteți verifica dacă sunt sau nu asigurate. Verificarea poate fi făcută atât după seria de șasiu cât și după numărul de înmatriculare. Atenție, dacă aveți dubii în privința mașinii, faceți verificarea atât după seria de șasiu cât și după numărul de înmatriculare! AICI puteți verifica dacă mașina care vă interesează pe dumneavoastră, are sau nu ITP valabil, iar AICI puteți verifica valabilitatea rovinietei.

Pentru o utilizare mai ușoară a ghidului nostru, vă oferim în continuare adresele exacte pentru țările din care există cele mai multe autoturisme la vânzare:

România:

-asigurare:  https://www.aida.info.ro/polite-rca

-ITP: http://prog.rarom.ro/rarpol/rarpol.asp

-rovinietă: https://www.erovinieta.ro/vignettes-portal-web/#/checkRoadTax

Anglia:

-asigurare : https://ownvehicle.askmid.com/

-ITP și verificare radiere- declarată furată: https://vehicleenquiry.service.gov.uk/

-istoric ITP: https://www.check-mot.service.gov.uk/

Bulgaria:

-asigurare obligatorie : http://eisoukr.guaranteefund.org/searchpolicy?pc=null&l=en

-verificare dacă a fost radiată/declarată furată : http://eisoukr.guaranteefund.org/searchpolicy?pc=4&l=en

Germania:

-ITP : https://auto-serviceportal.tuev-sued.de/suche_anonym/suche_kennzeichen

Italia:

-ITP, RCA, stare radiere : https://www.ilportaledellautomobilista.it/web/portale-automobilista/verifica-copertura-rc

Olanda:

-ITP, asigurare, stare autoturism : https://ovi.rdw.nl/default.aspx

Polonia:

-ITP, stare autoturism: https://www.ufg.pl/infoportal/faces/pages_home-page?_afrLoop=32072730997603533&_afrWindowMode=0&_adf.ctrl-state=1865nd65jr_29

România:

-asigurare auto: https://www.aida.info.ro/polite-rca

-ITP: http://prog.rarom.ro/rarpol/rarpol.asp

-rovinietă: https://www.erovinieta.ro/vignettes-portal-web/#/checkRoadTax

 

Publicitate
Spune-ți părerea

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Anunțuri

Angajări în Găeşti! DETALII, AICI!

Articol scris de

Citește articolul

Evenimente

Fabrica Arctic de mașini de spălat rufe este singura fabrică din România certificată LEED Platinum, cea mai înaltă distincție pe care o poate primi

Articol scris de

Singura fabrică Industry 4.0 din România și una dintre puținele din Europa, fabrica Arctic de mașini de spălat rufe din Ulmi a primit certificatul LEED Platinum, o recunoaștere a meritelor din domeniul producției sustenabile. Unitatea de producție din Ulmi este singura unitate de producție din România care deține LEED Platinum, cel mai înalt nivel dintre distincțiile LEED pe care o fabrică o poate obține.

Procesul de certificare LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) al fabricii de mașini de spălat a fost demarat încă de la începutul acestui an, pe durata căruia au fost analizate peste 60 de criterii de către organizația U.S. Green Building Council.

„Încă din momentul în care fabrica de mașini de spălat rufe de la Ulmi era numai un plan ambițios, ne-am propus să construim nu numai o unitate Industry 4.0, eficientă din punct de vedere al producției, dar și una care să reflecte angajamentul nostru de a contribui și conduce către un viitor mai bun. Facem parte dintr-un grup care s-a angajat să construiască brand-uri care au un țel și depunem toate eforturile pentru a ne diferenția prin produse și tehnologii care susțin sustenabilitatea, concentrându-ne pe utilizarea eficientă a resurselor și pe soluții economice circulare. Certificarea LEED Platinum, pe care suntem mândri să o primim, este o încununare a tuturor eforturilor noastre”, a declarat Murat Büyükerk, CEO Arctic.

Fabrica de la Ulmi găzduiește cele mai noi inovații tehnologice, a fost construită în doar 17 luni, pe o suprafață de peste 700.000 mp și contribuie la combaterea schimbărilor climatice. A fost concepută pentru a proteja flora și fauna prin crearea de noi habitate pentru păsări și alte specii de animale. Fabrica este, de asemenea, echipată cu zone verzi, în exterior și în interior, pentru o calitate mai bună a aerului.

Până la 28% din energia consumată în procesul de producție este reprezentată de energie regenerabilă, iar deșeurile de plastic, metal, lemn și carton sunt colectate separat.

Emisiile anuale de CO2 sunt reduse cu 363 tone cu ajutorul unui sistem fotovoltaic ce produce 1 milion kWh pe an. Energia verde produsă anual este echivalentă cu consumul de energie electrică pentru o perioadă de un an de către 350 de gospodării.

În fiecare an, este reciclată o cantitate de apă echivalentă cu consumul a 450 de gospodării. Folosind cele mai moderne sisteme de tratare a apelor reziduale și de colectare a apei pluviale, apa folosită în timpul procesului de producție este reciclată și reutilizată în proporție de aproape 100%.

Fabrica de mașini de spălat rufe de la Ulmi a devenit anul acesta și membră a comunității WEF Light House, după ce a câștigat prestigiosul premiu „Lighthouse Network Factory” oferit de Forumul Economic Mondial. Anul acesta, numai 10 companii au primit această recunoaștere, în timp ce numai 26 de astfel de fabrici au câștigat acest premiu până în prezent. În plus, fabrica de mașini de spălat rufe Arctic este prima fabrică ce a primit acest premiu în zona greenfield.

Fabrica de la Ulmi a fost construită în urma unei investiții de peste 150 de milioane de euro și este prima fabrică Industry 4.0 atât pentru Arctic, cât și pentru Grupul Arçelik, care este prezent în 146 de țări, având 30.000 de angajați, 23 de unități de producție în 9 țări și 12 mărci.

Pe lângă faptul că este un producător durabil, Arctic își concentrează eforturile pe dezvoltarea de produse mai eficiente din punct de vedere energetic și durabile. Fiecare tehnologie nouă își propune să ofere un confort sporit consumatorului final și să reducă la minimum impactul asupra mediului.

 

Citește articolul
Publicitate
--------------------------------------------
--------------------------------------------
--------------------------------------------
-------------------------------------------
--------------------------------------------
--------------------------------------------

Noutăți

Loading...