Contactează-ne pe

Noutăți

Pe cine “alintă” consilierul judeţean Alexandru Oprea “Luceafărul de Micloșani”?

Publicat în data de

- 308 vizualizări

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Alexandru Oprea, a scris  pe pagina sa de facebook ( în urmă cu puţin timp), un mesaj către dâmboviţeni pe care îl publicăm ad litteram.

„Dragi dâmbovițeni,
Cu deosebit regret constat în ultima perioadă zbaterile unui individ cu serioase probleme de relaționare la realitățile de zi cu zi ale comunității noastre. În lipsa unor preocupări constructive pentru comunitate, fidel principiilor sale conform cărora a calomnia e țelul lui suprem, își permite să arunce în spațiul public date, fără a avea decența unei minime verificări. Astfel, aflăm din văicărelile personajului ca județul, fără a mai beneficia de harul său binefăcator, nu mai este în grațiile nu ştim cui. Nu credeam că trebuie să fii în grațiile cuiva pentru a respecta legea și pentru a pricepe cum e cu alocările și bugetul.

Dar pentru unii, inclusiv personajul, asta e ceva de neînțeles, din categoria limbilor străine de care nu a avut parte. Concret se văicărește că județul nu a primit pe OG 28 decât 62 de milioane de lei și că a fost discriminat pentru că a pierdut lumina care venea, ca un har divin, din Luceafărul de Micloșani. Nimic mai fals. Concret, județul nostru nu a primit nici în plus, nici în minus fată de anvelopa inițială de aproximativ 747 milioane de lei pentru 242 de obiective rămase în listă, plus cele 34 finanțate acum. Valoarea contractelor de finanțare semnate a fost de aproximativ 685 milioane lei.

Economia rezultată a fost repartizată tot județului și e bine că a fost așa. Deci nu vorbim de sume în plus, în minus sau de discriminare. Județul, sau mai precis cei aflați vremelnic atunci la conducerea sa, a avut privilegiul să înțeleagă cum e cu alocarea și a făcut achiziții cu clauză suspensivă astfel încât contractele au fost semnate pe sume rezultate din achiziții și nu pe estimări. Din această cauză au fost finanțate și atâtea obiective. În aceste criterii de repartizare, stabilite de Ministerul Dezvoltării, nu au intrat acum lucrări noi și nici obiective ale consiliilor județene, deci pupilul său neajutorat nu a fost discriminat.
P.S. Sper că primarii care nu au demisionat la prima alocare din 2017 să nu dispere. Ne ținem de cuvânt.
Voi reveni cu precizări le fel de importante și în ceea ce privesc HG 977 și HG 994 din 2018, cât și în ceea ce privește impotența administrativă a personajului și a pupilului său.”

Publicitate
Loading...
Spune-ți părerea

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evenimente

Fetița din Gura Sutii dispărută vineri a fost gasita moartă! TRUPUL EI PREZINTĂ URME DE VIOLENȚĂ!

Articol scris de

S-a împlinit cel mai negru scenariu in cazul fetiței de 11 ani care a dispărut în timp ce se intorcea acasă de la școală. Trupul ei a fost descoperit pe un camp de pe raza comunei Produlești și  prezintă urme de violență.In acest moment politistii au un cerc de suspecti. Surse din anchetă, citate de Digi 24, spun că suspect în acest caz ar fi si un  cetățean olandez. Adriana Fieraru a fost căutată, timp de două zile, de sute de polițiști, jandarmi și voluntari. In operatiune s-a lucrat cu caini de urmă, drone si un elicopter. Ultima imagine surprinsă de camerele de luat vederi o plasau la doar 300 de metri de casă.

 

 

Citește articolul

Evenimente

GABRIELA, ÎNGERUL BĂTRÂNILOR DIN AZILELE DÂMBOVIȚENE! Și-a luat concediu din Germania și uite ce le-a oferit! FACE TOTUL DIN SUFLET!

Articol scris de

Gabriela  Matei este, de la începutul acestui an, îngerul bătrânilor din azilurile din zona Găeştiului. Ceea ce face ea în Germania se numește pedichiură medicală – sau Podologie – puțin cunoscută în România. Gabriela s-a gândit la bătrânii pe care nu-i mai alintă nimeni, de mulți ani, la azil, iar atunci când are două-trei zile libere își ia copilul și vine în țară, să îngrijească picioarele celor care nu mai au altă alinare acum.

Podologia este o ramură a ortopediei. Se ocupă cu îngrijirea picioarelor şi a unghiilor bolnave şi încarnate. Este o meserie extrem de căutată în alte țări, iar Gabriela, care a plecat din 2007 în Germania, a făcut 3 ani de şcoală pentru a învăţa cum să aplice o serie de tehnici de tăiere a unghiilor cu probleme şi de oblojire a bătăturilor. Acum şi-a deschis propriul cabinet, în oraşul Ritberg, dar lucrează și ca voluntar, în timpul liber, pentru o asociație caritabilă. În Germania a încheiat contracte cu căminele de bătrâni, unde este foarte solicitată, iar pe bătrânii internați în căminele de acasă îi îngrijește gratuit.

Gabriela este foarte mândră că a reușit să-i determine și pe alții să-i urmeze exemplul. Acum câteva zile a strâns o mică armată de amazoane în lupta cu durerile bătrânilor și au pornit împreună să le aline suferința. „Am fost împreună cu Lavinia Dinescu, de la un salon de pedichiură profesională din Târgoviște, Esthetique Nail Studio, de pe Bulevardul Unirii, bl. 42, și cu o doamnă de la un salon de coafură din Moroieni, Carmen Casandrescu, iar ea le-a aranjat părul, i-a tuns și i-a coafat. A făcut chiar și un permanent. Am cumpărat pentru bătrâni și ceva pentru a le ține de cald la iarnă – șosete și galoși – de care s-au bucurat foarte mult. Le-am adus din Germania, prin Asociația mea, Rumanischer verein e.V Diaspoara. Nu sunt de firmă, dar sunt călduroși și s-au bucurat mult”, ne-a povestit Gabriela.

După a doua „descindere” în sufletele bătrânilor de la azilurile din Dâmbovița, i-au mai urmat exemplul Monica Burbutan, Cristina Stan, Alina Puchea și Ștefania Sterescu, de la salonul Hollywood Experience by Andreea Rădulescu, din Ploiești. Împreună, „amazoanele” sufletelor au reușit să ajute 38-40 de bătrâni, cărora le-au oferit servicii de îngrijire profesională a piciorului (podologie), dar și coafură și frizerie.

„Poate părea ceva neimportant acest domeniu al pedichiurii medicale, dar am descoperit și am înlăturat probleme grave. Cele mai frecvente sunt unghiile îngroșate, clavusurile (bătăturile), unghiile cu onicoliză (desprinderea unghiei de patul unghial). Vreau să le ofer şi bătrânilor de aici, de la mine de acasă, tratamentul de care beneficiază vârstnicii din Germania”, ne-a mai mărturisit Gabriela, care se va întoarce să ajute și alți bătrâni de la azil, în luna noiembrie. Acum a fost la Căminul de Bătrâni din Pătroaia și la Caminul de Bătrâni din Ulieşti,  iar pentru data viitoare speră să poată aduce și mai multă alinare și să i se alăture și alți îngeri binevoitori.

Citește articolul

Evenimente

Accident în Găeşti! MAȘINILE SUNT GRAV AVARIATE ȘI O PERSOANĂ A FOST RĂNITA!

Articol scris de

Impact violent între două autoturisme în Găeşti, chiar in zona ARCTIC, pe drumul spre Merii. Potrivit datelor furnizate de Poliție, cauza probabilă a accidentului este neasigurarea la schimbarea direcției de mers. O persoană a fost rănită, fiind transportată la spital pentru investigații suplimentare. Polițiștii urmează să stabilească acum împrejurările producerii evenimentului rutier.

Citește articolul

Noutăți

© Copyright 2011-2019. Toate drepturile rezervate!

Visitor Counter CAA Design - Web Design