Contactează-ne pe

Noutăți

Senatorul Iancu Caracota: „În timp ce Liviu Dragnea se ţine de telenovele cu asasini închipuiţi, pesta porcină africană a îngenuncheat a doua fermă ca mărime din Europa!”

Publicat în data de

- 232 vizualizări

A doua fermă de porci ca mărime din Europa, aflată în judeţul Brăila, a fost afectată de pesta porcină africană, urmând ca 140.000 de animale să fie eutanasiate şi incinerate. Această realitate se întâmplă pe fondul unei totale iresponsabilităţi a autorităţilor centrale care au luat măsuri primitive de stopare a epidemiei, precum arderea culturilor, fără a pune în aplicare strategia Comisiei Europene privind combaterea pestei porcine africane.

România se pregătea să recupereze o serie de pieţe de desfacere a cărnii din UE şi din afara spaţiului european, însă această şansă a fost stopată de lipsa de responsabilitate a autorităţilor române. Ministrul Agriculturii- Petre Daea şi şeful ANSVSA- Geronimo Brănescu trebuie să-şi dea urgent demisia pentru dezastrul de necontrolat în care a ajuns producţia de carne de porc!

Solicit premierului Viorica Dăncilă să comunice imediat efectele economice negative ale acestei maladii! Solicit preşedintelui PSD Liviu Dragnea, preşedinte al Camerei Deputaţilor, să dea explicaţii publice de ce solicitarea PNL de convocare a unei sesiuni extraordinare a Camerei- ce avea ca scop şi constituirea unei comisii de anchetă privitoare la efectele pestei porcine africane- a fost respinsă.

Observ că Liviu Dragnea împrăştie în spaţiul public perdele de fum despre comploturi sau asasinate închipuite, însă nu are timp să ofere explicaţii şi soluţii marilor producători de carne de porc care în aceste momente sunt obligaţi să-şi închidă fermele şi să disponibilizeze angajaţi.

Mai mult, le atrag atenţia că anul agricol 2018 va fi unul cu mult mai slab decât cel din 2017, ceea ce va duce la scăderea exporturilor, la creşterea importurilor şi, în consecinţă, la creşterea preţurilor pentru alimentele de bază. Cu un an agricol slab şi cu o industrie a cărnii de porc pusă pe butuci, economia românească cu siguranţă va avea de suferit.

Ca urmare, imediat ce va începe sesiunea parlamentară, voi cere autorităţilor responsabile, în plenului Senatului, explicaţii pentru faptul că nu s-a aplicat strategia Comisiei Europene. De asemenea, voi solicita ca în ceasul al doisprezecelea Guvernul să găsească soluţii imediate pentru ca întreprinzătorii din industria de profil să fie protejaţi de falimentele iminente şi să găsească metodele de protecţie necesare pentru ca pesta porcină africană să fie stopată.

Iancu Caracota
Senator PNL

Publicitate
Loading...
Spune-ți părerea

You must be logged in to post a comment Login

Adaugă un comentariu

Anunțuri

JOI, MAREA INAUGURARE! Fashion Mall, magazinul care aduce în Găeşti cele mai tari brand-uri!

Articol scris de

Doreşti să te îmbraci cu haine de la cele mai cunoscute brand-uri, la preţuri accesibile? Acum poţi face acest lucru fără a mai fi nevoit să pleci din Găeşti. Fashion Mall, magazinul aşteptat de ani de zile pe piaţa găeşteană, se deschide joi, 20 februarie. Îl găsiţi pe strada Independenţei, lângă BCR, de unde puteţi achiziţiona cele mai la modă şi exclusiviste haine.

Case de modă româneşti de prestigiu, precum La Dona, Cătălin Botezatu Exclusiv, dar şi brand-uri celebre: Zara, Vero Moda, Jack&Jones, Mango, Bershka sau Mustang sunt acum accesibile, la Găeşti, la magazinul Fashion Mall.

Îmbracă-te cu stil şi fii la modă, la Fashion Mall!

 

Citește articolul

Noutăți

Agresor imobilizat de doi jandarmi aflați în timpul liber

Articol scris de

„Doi jandarmi dâmbovițeni aflaţi în timpul liber au intervenit, astăzi, 19 februarie, pentru a imobiliza un bărbat care a îmbrâncit o femeie pe trotuar, aceasta lovindu-se de un gard din beton.

Aceștia se deplasau pe bulevardul Regele Carol I din mun. Târgoviște și au observat incidentul produs în imediata vecinătate a unui restaurant.

Unul dintre jandarmi când a observat că femeia căzută prezenta o lovitură în zona capului a apelat numărul de urgență 112 și a solicitat sprijinul unei ambulanțe, pentru a-i acorda acesteia îngrijiri medicale. Celălalt a intervenit prompt şi l-a imobilizat pe agresor, după care a solicitat telefonic prezenţa unui echipaj de jandarmi. Bărbatul în vârstă de 38 de ani a fost condus la sediul Poliției Municipilui Târgoviște, unde i-au fost aplicate măsurile legale.

Cei doi jandarmi, plutonier-adjutant Samoilă George și plutonier-major Zegheru Cătălin, își desfășoară activitatea în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Dâmbovița de peste 20 de ani”, se arata in comunicatul de presa al Jandarmeriei Dambovita.

 

Citește articolul
Publicitate
--------------------------------------------
--------------------------------------------
--------------------------------------------
-------------------------------------------
--------------------------------------------
--------------------------------------------