in , ,

Din rubrica…DOSARELE X. Epopeea „Aspirinei” din Vişina şi maşina lu’ cumnatu’, miliţian la statu’!

„Aspirina” din Vişina  cică se plimba cât era ziulica de mare cu maşinica lu’ cumnatu’, miliţian la statu’ , chiar dacă nu avea permis, iar vehicolul  pe care îl birjărea prin faţa Postului de Poliţie avea numere de Italia şi erau expirate de un amar de vreme. Dar deh, era maşina lu’ cumnatu’ şi-l ştia tot satu’.

Nu demult, într-o noapte, „Aspirina” din Vişina a încălecat ca de obicei „otomobilul” şi a plecat la plimbare în comuna vecină, Răscăeţi. Pe unde a umblat şi cu cine s-a „cinstit”, numai ea ştie. Cert este că pe la 4 dimineaţa a plonjat într-un canal şi a rămas acolo înţepenită cu maşinica cu numere false a lu’ cumnatu’, miliţian la statu’, pe care-l ştia tot satu’.

Individa a sunat nişte prieteni, care la rândul lor au sunat un tractorist şi l-au rugat să vină,  să scoată maşina, c-altfel…moare „Aspirina”!

Cu chiu cu vai au scos-o din canal, dar s-au oripilat băieţii când şi-au dat seama cum i se „limbă plimba-n gură” Aspirinuţei şi au sfătuit-o să meargă încet, pe lângă drum, pe lângă gard, numai să ajungă teafără acasă.

Tulburată de sfaturile prietenilor, „Aspirina” a părăsit comuna vecină  şi… zdranc, trosc, pleosc,  a proptit maşina în gardul cimitirului de pe strada Sudului din comuna natală, lovindu-se serios, dar mulţumită că a pus gardul la roţile sale, fără să treacă în lumea de dincolo!

Şi, na, poftim, cică ar fi venit 2 poliţişti de noapte de la Secţia 10 şi când au văzut-o pe „cumnată” în ce hal era şi maşina lu’ cumnatu’, miliţian la statu’, că  rupsese gardu’, au jurat pe-o carte tăcere pân’ la moarte. Apoi şi-au promis o…bucurie (în trei) cu…paranghelie!

Dimineaţa pe răcoare, cumnatu’ a venit la Post şi a declarat, că i s-a furat maşina  cea neînmatriculată, pe care o ţinea de frumoasă-n curte, nu la poartă!

Şi ar fi venit alţi doi poliţişti, colegi cumsecade de altfel, care nu au făcut niciun fel de cercetare la faţa locului şi nici n-au audiat pe nimeni.

Între timp, cumnatu’ l-ar fi sunat pe un „meşter” din Răscăeţi care repară rapid automobilele implicate în accidente suspecte şi acesta ar fi dat-o la cheie în 3 zile, fără autorizaţie, că doar nu s-a întocmit niciun document.

Când a văzut gardul cimitirului la pământ, primarul comunei Vişina a chemat Poliţia Locală şi a dispus să facă verificări. Angajaţii primăriei au mers la Post şi au aflat acolo de la oamenii legii că sunt călare pe situaţie,  că ştiu cine e vinovatul, dar că pân’ la primăvară nu-l poate repara din pricină de…iarnă grea!

De ce s-a muşamalizat cazul la Vişina? Păi…d-aia! Ia să fi făcut toate astea un cetăţean turmentat al comunei, că ar fi avut un teanc de dosare penale pentru:

Conducere fără permis auto

Conducere în stare avansată de ebrietate

Conducerea unui autovehicul neînmatriculat

Pentru distrugere

Comments

Lasă un răspuns