Contactează-ne pe

Evenimente

Nu sunt ”câinele democrației” voastre! NU MAI VREAU SĂ SCRIU DESPRE POLITICIENI ȘI DESPRE FURTUNILE LOR ÎNTR-UN PAHAR CU APĂ!

Publicat în data de

- 4.162 vizualizări

Mariana Ionescu-1

În ultima perioadă, aud tot mai des comentarii despre ceea ce ar trebui să scrie sau să facă Cronica de Găești. Ba, chiar mi se cere isteric, de pe niște conturi reale sau false de Facebook, să iau atitudine, să sar la jugulară, să mă implic și să țip despre onoarea nereperată a unuia sau a altuia!

Dragilor, am o veste proastă pentru voi, iubitorii de… dreptate și de așa-zise principii: nu mai am chef să scriu despre politicieni și despre furtunile lor într-un pahar cu apă!

Am făcut acest lucru timp de mai bine de 20 de ani, de când lucrez în presă. Am crezut, prin anii 90, că puterea cuvântului schimbă mentalități. Apoi, prin anii 2000, vorbeam mult despre responsabilizarea politicianului local. Am dus războaie în tranșee, am încercat să conștientizez societatea că nu e în regulă ce ni se întâmplă, am făcut apel la rațiune, la bun simț, la credință, la principii. M-am săturat! Și, alături de mine, toți oamenii sănătoși la cap, care nu doresc altceva decât să-și trăiască viețile liniștiți, nepoluați de porcăriile pe care unii politicieni le scot pe gură, pe nas și din bojogi. Nu, nu sunt toți la fel. Există, în politica din Găești, oameni de mare bun simț, de caracter, oameni care fac bine ceea ce fac, cărora le cer scuze de pe acum pentru rândurile care vor urma! Sunt prin toate partidele! Dar mai există și acea specie hidoasă care începe să urle exact atunci când pierde contractul, puterea, influența. Care își aduce brusc aminte de principii când are ceva de câștigat sau – și mai grav – de pierdut.

Va trebui, însă, să se descurce singuri. Războiaele duse cu… penița altuia trebuie să înceteze.

Mi-aș dori să văd o politică asumată! Cu argumente, nu viscerală! Cu rațiune, nu cu ură! Cronica de Găești nu-și mai asumă politica voastră de baltă. Dacă aveți ceva de spus, spuneți în așa fel încât să ne intereseze. Să ne faceți să ne pese! Pentru că nu ne mai interesează demult olița cu căcat pusă în capul adversarului, injuriile, prostiile, tâmpeniile de doi lei pe care vreți să le livrați cititorilor noștri! Nu ne mai pasă de așa-zisa voastră luptă cu dușmanii imaginari! Ne-am săturat de prosteala pe care voi o vreți publicată cu orice preț, pentru că – fraților! – altele sunt prioritățile oamenilor, iar voi habar nu aveți. Voi chiar nu vedeți că jucați fără public? Voi nu vă uitați pe cifre, să vedeți cât de puține vizualizări mai au știrile politice? E clar, ați ignorat și azi sunteți ignorați!   Nimeni nu vă mai vrea! Și nici noi, cei care am mai rămas prin presă, din ce în ce mai puțini! E ok dacă vă duceți la mercenarii media, care pentru o sumă rezonabilă vor publica absolut tot ceea ce le spuneți. Mesajul însă va rămâne între voi și ei!

Știu că încă nu v-ați lămurit de ce nu vă mai bag în seamă, deși am spus-o cât am putut de direct și de sincer. În mintea voastră sunt acum scenarii, dar mai fac o încercare să vă scutesc de efortul de a afla înțelesurile ascunse ale acestui material: nu meritați ca ideile voastre de doi lei să ajungă la public!

 

P.S. Și tot pentru a vă scuti de fantezii, mai fac câteva precizări: Cronica de Găești nu vă aparține vouă. Este ziarul meu, proiectul pe care l-am dus singură, pe când voi vă numărați banii din contractele pe bani publici, și în care scriu ceea ce consider important pentru cititorii mei. Statisticile arată că abordarea problemelor din societate, a problemelor oamenilor este mult mai bine primită decât tristele voastre frustrări politice. Prin urmare, dragilor, vă urez succes și vă anunț că asta înseamnă deontologie profesională: să-ți pese de ceea ce e cu adevărat important!

 

Citește articolul
Spune-ți părerea

You must be logged in to post a comment Login

Adaugă un comentariu

Evenimente

Scandal la Spitalul Găeşti! PROTEST SPONTAN AL CADRELOR MEDICALE! Ce se întâmplă cu Compartimentul Primiri Urgenţe!?

Articol scris de

A fost răzmeriţă, în această dimineaţă, în curtea Spitalului Găeşti. Cadrele medicale au protestat şi au susţinut că nu pot să asigure şi urgenţe, şi secţiile COVID, având în vedere că sunt foarte puţini şi că nu au circuite epidemiologice.

Ordinul Ministrului Sănătăţii, prin care – la propunerea DSP – Spitalul Găeşti a fost transformat în spital COVID, fără consultarea cadrelor medicale şi a autorităţilor locale, a creat un adevărat haos în unitatea spitalicească din oraşul nostru. În doar câteva zile, s-au făcut tot felul de scenarii, care mai de care mai fanteziste, care au adus la paroxism starea de spirit în comunitatea locală şi în rândul medicilor, asistentelor şi infirmierelor.

Fără instrucţiuni, fără comunicare, fără explicaţii, autorităţile de la judeţ – DSP şi prefectura –  cele care acum vreo 12 zile se convinseseră că Spitalul Găeşti nu are cum să trateze bolnavi infectaţi cu COVID, întrucât are o structură monobloc, au luat o decizie care a aruncat în aer liniştea a 100.000 de oameni şi care a lăsat loc de interpretări, manipulări, scenarii şi jocuri mizerabile.

Primarul Grigore Gheorghe şi managerul Laurenţiu Beluşică au luat decizia să menţină Compartimentul Primiri Urgenţe, singurul care acordă primul ajutor pentru întreaga zonă de sud a judeţului. Este inadmisibil, pentru orice minte sănătoasă, să laşi oamenii să moară în salvări, în acele situaţii în care viaţa depinde de câteva minute şi de intervenţia rapidă a unui cadru medical calificat. De altfel, şi statisticile arată utilitatea acestui compartiment care, doar de la începutul anului, a gestionat în jur de 10.000 de urgenţe.

Măsura însă a fost contestată, în prima fază, chiar de cadrele medicale.

La faţa locului a ajuns şi primarul Găeştiului, Grigore Gheorghe. În prezenţa acestuia, după un dialog contondent, s-au găsit şi soluţiile: se va face o intrare separată pentru bolnavii de coronavirus, se fac demersuri pentrui obţinerea – în timp record – a autorizaţiei la noua radiologie, iar Compartimentul Primiri Urgenţe rămâne unde este şi în prezent. 5 medici, mai ales cei cu contracte de colaborare, vor asigura urgenţele, iar 6 medici vor rămâne pe secţiile COVID.

Timp de cel puţin o săptămână, în Găeşti nu vor fi aduşi bolnavi infectaţi cu SARS COV-2. De mâine, cei de la DSP vor veni la spital, pentru a face instruiri.

 

 

Citește articolul

Evenimente

Femeia rănită în Găeşti, pe trecerea de pietoni, este în stare gravă!

Articol scris de

Femeia în vârstă de 77 de ani, care a fost lovita pe trecerea de pietoni din zona Parcului Central din Găești, este in stare gravă. Ea a fost trimisă de urgență la un spital din București, cu multiple fracturi cervicale. Reamintim ca ieri seara, un șofer gaestean in varsta de 50 de ani nu i-ar fi acordat prioritate de trecere femeii, in timp ce aceasta traversa strada pe trecerea de pietoni. Polițiștii au intocmit in cauza un dosar penal sub aspectul săvârșirii infractiunii de vatamare corporală din culpă.

 

Citește articolul