Contactează-ne pe

Noutăți

ILEGAL LA GURA FOII! Cetăţean de pe stradă, invitat să voteze într-o şedinţă de consiliu de îndată! RESPECTIVUL FUSESE EXCLUS DIN CL DE LA SFÂRŞITUL LUI NOIEMBRIE!

Publicat în data de

- 2.962 vizualizări

Un nou scandal marca Marian Iosif a izbucnit, acum câteva zile, la Gura Foii! Primarul, celebru pentru modul în care aplică legea după cum îi sună bine, a încercat să-şi treacă nişte rectificări bugetare printr-o şedinţă de consiliu de îndată. Legea este destul de lacunară la capitolul şedinţelor „de îndată” şi se referă, cu precădere, la acele situaţii de forţă majoră, care nu suportă amânare. Cu toate acestea, nu contestăm urgenţele lui Iosif. Ceea ce este însă absolut halucinant este că primarul fost PDL, fost PNL, actualmente UNPR l-a invitat – prin secretară – să voteze, cu două mâini, pe nimeni altul decât pe exclusul Marin Lixandru, adică un cetăţean de pe stradă. Am aflat, din surse sigure, că secretara are ordinul de excludere a lui Lixandru în fişet, ordin care produce efecte juridice de la comunicare, indiferent dacă ea îl arată sau nu!

Marian-Iosiflixandru marin

Puţini ştiu că, în acest an, Legea 393/2004 privind Statutul aleşilor locali a fost modificată prin Legea 115/2015. Prin acest din urmă act normativ, pentru excluderea unui consilier local nu mai este nevoie de votul colegilor lui, ci de un simplu ordin al prefectului, care se emite pe baza deciziei de excludere din partid a respectivului. Prin urmare, Lixandru, care trecuse cu arme şi bagaje în UNPR, nu mai are calitatea de consilier local din data de 25 noiembrie. Prezenţa lui la masa deciziilor unei comune este ilegală şi abuzivă şi ar trebui să fie în atenţia autorităţilor abilitate.

act1

Interesant este faptul că, în mijlocul şedinţei – care nu are altă valoare decât o întâlnire tovărăşească – a sunat tocmai prefectul, care l-a luat la bani mărunţi pe fostul viceprimar, întrbându-l ce caută într-o şedinţă la care nu mai are calitatea să participe decât ca simplu spectator.

marinescu-

Intervenţia lui Ioan Marinescu, deşi uşor hazardată şi cu motivaţii de ordin politic, are în spate temeiul legal, potrivit căruia prefectul asigură legalitatea actelor emise sau adoptate de autorităţile administraţiei publice locale.

„La ora 14.30, consilierii PSD au primit telefon că la ora 15 au ședință de îndată pentru mai multe puncte. La o jumătate de oră, atenţie! Bineînțeles, au fost împotrivă, pentru că nu au avut materiale să se documenteze. Nu poți trece rectificări și taxe și impozite fără să te uiți pe ele, mai ales știind ce gen de primar conduce primăria. Pentru ca o şedinţă să aibă cvorum, trebuia să fie prezenţi 6 consilieri, adică jumătate plus unul din cei 11 existenţi. Şi… surpriză! A apărut dl Lixandru, viceprimarul exclus prin ordin al prefectului din data de 27 noiembrie 2015 şi dl Ciureanu, pe care urmează să-l excludem. Cu toate că este demis din funcţie şi exclus din Consiliul Local Gura Foii, dl Lixandru continuă să voteze ca şi cum nimic nu s-a întâmplat!”, ne-a declarat  Radu Georgescu, preşedintele PSD Gura Foii.

radu g

Avem convingerea că această nouă interpretare personală şi abuzivă a legii din Gura Foii City nu va rămâne nevăzută şi neauzită de onor instituţiile statului. Nu de alta, dar s-a mers mult prea departe în această comunitate îngenunchiată de interese absolut incredibile!

 

Citește articolul
Spune-ți părerea

You must be logged in to post a comment Login

Adaugă un comentariu

Evenimente

Scandal la Spitalul Găeşti! PROTEST SPONTAN AL CADRELOR MEDICALE! Ce se întâmplă cu Compartimentul Primiri Urgenţe!?

Articol scris de

A fost răzmeriţă, în această dimineaţă, în curtea Spitalului Găeşti. Cadrele medicale au protestat şi au susţinut că nu pot să asigure şi urgenţe, şi secţiile COVID, având în vedere că sunt foarte puţini şi că nu au circuite epidemiologice.

Ordinul Ministrului Sănătăţii, prin care – la propunerea DSP – Spitalul Găeşti a fost transformat în spital COVID, fără consultarea cadrelor medicale şi a autorităţilor locale, a creat un adevărat haos în unitatea spitalicească din oraşul nostru. În doar câteva zile, s-au făcut tot felul de scenarii, care mai de care mai fanteziste, care au adus la paroxism starea de spirit în comunitatea locală şi în rândul medicilor, asistentelor şi infirmierelor.

Fără instrucţiuni, fără comunicare, fără explicaţii, autorităţile de la judeţ – DSP şi prefectura –  cele care acum vreo 12 zile se convinseseră că Spitalul Găeşti nu are cum să trateze bolnavi infectaţi cu COVID, întrucât are o structură monobloc, au luat o decizie care a aruncat în aer liniştea a 100.000 de oameni şi care a lăsat loc de interpretări, manipulări, scenarii şi jocuri mizerabile.

Primarul Grigore Gheorghe şi managerul Laurenţiu Beluşică au luat decizia să menţină Compartimentul Primiri Urgenţe, singurul care acordă primul ajutor pentru întreaga zonă de sud a judeţului. Este inadmisibil, pentru orice minte sănătoasă, să laşi oamenii să moară în salvări, în acele situaţii în care viaţa depinde de câteva minute şi de intervenţia rapidă a unui cadru medical calificat. De altfel, şi statisticile arată utilitatea acestui compartiment care, doar de la începutul anului, a gestionat în jur de 10.000 de urgenţe.

Măsura însă a fost contestată, în prima fază, chiar de cadrele medicale.

La faţa locului a ajuns şi primarul Găeştiului, Grigore Gheorghe. În prezenţa acestuia, după un dialog contondent, s-au găsit şi soluţiile: se va face o intrare separată pentru bolnavii de coronavirus, se fac demersuri pentrui obţinerea – în timp record – a autorizaţiei la noua radiologie, iar Compartimentul Primiri Urgenţe rămâne unde este şi în prezent. 5 medici, mai ales cei cu contracte de colaborare, vor asigura urgenţele, iar 6 medici vor rămâne pe secţiile COVID.

Timp de cel puţin o săptămână, în Găeşti nu vor fi aduşi bolnavi infectaţi cu SARS COV-2. De mâine, cei de la DSP vor veni la spital, pentru a face instruiri.

 

 

Citește articolul

Anunțuri

AI NEVOIE DE AJUTOR LA CURATENIE? Ai aici solutia!

Articol scris de

 Serioasă , familistă și curată , cu simtul răspunderii, atenta la detalii , caut sa fac curat in apartamente / case. Ma pot deplasa oriunde in orașul Găești. Doresc sa colaborez doar cu familii serioase.
Pt detalii va rog sa ma contactați. 
Mihaela :0761953336

Citește articolul