Contactează-ne pe

Evenimente

PNL DÂMBOVIŢA IESE LA RUPERE!

Publicat în data de

- 2.205 vizualizări

Partidul Național Liberal Dâmbovița solicită public Direcției Naționale Anticorupție și organelor abilitate ale statului să demareze de urgență cercetări cu privire la activitatea desfășurată de Țuțuianu Adrian, în calitate de președinte al Consiliului Județean Dâmbovița. În cazul inaugurării obiectivului ”Palatul Brâncovenesc Potlogi”, există indicii că liderul CJD a folosit instituția și banul public în scopul promovării imaginii personale, fără a parcurge pașii procedurali și fără a asigura condițiile prevăzute de lege în cazul recepției unei lucrări. Astfel, din explicațiile oferite de Țuțuianu Adrian și de către Antonescu Marin, am aflat, în cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Județean Dâmbovița din această dimineață, că nu există o comisie de recepție a lucrării și nici un proces-verbal de recepție pentru un obiectiv deja inaugurat cu festivismul specific autorităților de dinainte de 1989. S-a încercat, astfel, corectarea unei ilegalități prin votul consilierilor județeni, motiv pentru care reprezentanții PNL au părăsit ședința.

Un alt indiciu care ne determină să apreciem că instituția Consiliului Județean Dâmbovița este folosită de Țuțuianu Adrian și de acoliții săi în scopuri politice abuzive constă în lipsa totală de transparență asupra cheltuirii fondurilor publice (prin OUG 28), cât și în confiscarea politică a unor instituții de interes județean (cazul Companiei de Apă Târgovişte – Dâmboviţa).

Nu în ultimul rând, comportamentul isteric, necontrolat și deplasat al președintelui Consiliului Județean Dâmbovița, Țuțuianu Adrian, ne îndreptățește să credem că are extrem de multe probleme ascunse sub preș.

Consilierii județeni PNL nu vor gira sub nicio formă ilegalitățile și abuzurile unui președinte care a scăpat demult de sub control instituția pe care o conduce. Partidul Național Liberal îi solicită lui Țuțuianu Adrian să prezinte de urgență public toate procesele-verbale de recepție a lucrărilor inaugurate și contractele de achiziții, întrucât opinia publică trebuie să înțeleagă ce s-a întâmplat, de fapt, în ultimii trei ani și jumătate în acest județ.

 

 

Co- preşedinte                                                                        Co- preşedinte

Deputat Iulian Vladu                                                              Deputat Ludovic Orban

 

Citește articolul
Spune-ți părerea

You must be logged in to post a comment Login

Adaugă un comentariu

Evenimente

Scandal la Spitalul Găeşti! PROTEST SPONTAN AL CADRELOR MEDICALE! Ce se întâmplă cu Compartimentul Primiri Urgenţe!?

Articol scris de

A fost răzmeriţă, în această dimineaţă, în curtea Spitalului Găeşti. Cadrele medicale au protestat şi au susţinut că nu pot să asigure şi urgenţe, şi secţiile COVID, având în vedere că sunt foarte puţini şi că nu au circuite epidemiologice.

Ordinul Ministrului Sănătăţii, prin care – la propunerea DSP – Spitalul Găeşti a fost transformat în spital COVID, fără consultarea cadrelor medicale şi a autorităţilor locale, a creat un adevărat haos în unitatea spitalicească din oraşul nostru. În doar câteva zile, s-au făcut tot felul de scenarii, care mai de care mai fanteziste, care au adus la paroxism starea de spirit în comunitatea locală şi în rândul medicilor, asistentelor şi infirmierelor.

Fără instrucţiuni, fără comunicare, fără explicaţii, autorităţile de la judeţ – DSP şi prefectura –  cele care acum vreo 12 zile se convinseseră că Spitalul Găeşti nu are cum să trateze bolnavi infectaţi cu COVID, întrucât are o structură monobloc, au luat o decizie care a aruncat în aer liniştea a 100.000 de oameni şi care a lăsat loc de interpretări, manipulări, scenarii şi jocuri mizerabile.

Primarul Grigore Gheorghe şi managerul Laurenţiu Beluşică au luat decizia să menţină Compartimentul Primiri Urgenţe, singurul care acordă primul ajutor pentru întreaga zonă de sud a judeţului. Este inadmisibil, pentru orice minte sănătoasă, să laşi oamenii să moară în salvări, în acele situaţii în care viaţa depinde de câteva minute şi de intervenţia rapidă a unui cadru medical calificat. De altfel, şi statisticile arată utilitatea acestui compartiment care, doar de la începutul anului, a gestionat în jur de 10.000 de urgenţe.

Măsura însă a fost contestată, în prima fază, chiar de cadrele medicale.

La faţa locului a ajuns şi primarul Găeştiului, Grigore Gheorghe. În prezenţa acestuia, după un dialog contondent, s-au găsit şi soluţiile: se va face o intrare separată pentru bolnavii de coronavirus, se fac demersuri pentrui obţinerea – în timp record – a autorizaţiei la noua radiologie, iar Compartimentul Primiri Urgenţe rămâne unde este şi în prezent. 5 medici, mai ales cei cu contracte de colaborare, vor asigura urgenţele, iar 6 medici vor rămâne pe secţiile COVID.

Timp de cel puţin o săptămână, în Găeşti nu vor fi aduşi bolnavi infectaţi cu SARS COV-2. De mâine, cei de la DSP vor veni la spital, pentru a face instruiri.

 

 

Citește articolul

Evenimente

Femeia rănită în Găeşti, pe trecerea de pietoni, este în stare gravă!

Articol scris de

Femeia în vârstă de 77 de ani, care a fost lovita pe trecerea de pietoni din zona Parcului Central din Găești, este in stare gravă. Ea a fost trimisă de urgență la un spital din București, cu multiple fracturi cervicale. Reamintim ca ieri seara, un șofer gaestean in varsta de 50 de ani nu i-ar fi acordat prioritate de trecere femeii, in timp ce aceasta traversa strada pe trecerea de pietoni. Polițiștii au intocmit in cauza un dosar penal sub aspectul săvârșirii infractiunii de vatamare corporală din culpă.

 

Citește articolul