Contactează-ne pe

Evenimente

Decizie radicală a consilierului judeţean Cristin Iacobuţă, după înfrângerea de la alegerile interne ale TSD: ”NU MAI VREAU SĂ ACTIVEZ POLITIC!” Află ce alte dezvăluiri a făcut, în exclusivitate pentru Cronica de Găeşti!

Publicat în data de

- 4.053 vizualizări

cristin iacobuta

Consilierul judeţean PSD Cristin Iacobuţă, fiul răposatului primar al Găeştiului, nu mai vrea să activeze politic! După ce a fost înfrânt la vot pentru funcţia de preşedinte executiv al Tineretului Social Democrat Dâmboviţa, acesta a declarat, în exclusivitate pentru Cronica de Găeşti, că are alte priorităţi decât ambiţiile politice. ”Nu a reprezentat pentru mine o miză câştigarea acestor alegeri, de aceea nu mi-am anunţat candidatura decât in acea seară. De asemenea, nu intenţionez să activez pe viitor în partid, deoarece, aşa cum am mai spus de multe ori, timpul nu-mi permite şi nu se regaseşte pe lista priorităţilor mele din această perioadă. Consider că rezultatul a fost corect, echipa TSD este una foarte unită şi aşa va rămâne”.

Cristin Iacobuţă susţine, de asemenea, că nu are nicio intenţie de a urma cariera politică a tatălui său, în ciuda faptului că numele său a fost vehiculat pentru candidatura la Primăria Găeşti chiar de preşedintele PSD Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu: ”NU doresc să candidez la primărie. M-am înscris pe lista de sondaje la insistenţele unora, însă nu sunt interesat de absolut nicio funcţie în interiorul partidului, cu atât mai puţin la primărie. Sunt alături de partid, însă în ultimul timp sunt foarte prins cu activitatea profesională”, a concluzionat Iacobuţă.

Există voci care susţin că fiul lui Dan Iacobuţă ar fi curtat de UNPR, partidul care a preluat cea mai mare parte a nemulţumiţilor de politica dusă de Adrian Ţuţuianu. De altfel, consilierul judeţean găeştean a avut, la alegerile din TSD, un discurs dur la adresa unuia dintre oamenii care controlează partidul la nivel judeţean, managerul public al CJD, Alexandru Oprea, cel care l-a susţinut pe contracandidatul său. Rămâne de văzut dacă, pe viitor, tânărul găeştean va avea sau nu vreun cuvânt de spus în politica locală.

Citește articolul
Spune-ți părerea

You must be logged in to post a comment Login

Adaugă un comentariu

Evenimente

Scandal la Spitalul Găeşti! PROTEST SPONTAN AL CADRELOR MEDICALE! Ce se întâmplă cu Compartimentul Primiri Urgenţe!?

Articol scris de

A fost răzmeriţă, în această dimineaţă, în curtea Spitalului Găeşti. Cadrele medicale au protestat şi au susţinut că nu pot să asigure şi urgenţe, şi secţiile COVID, având în vedere că sunt foarte puţini şi că nu au circuite epidemiologice.

Ordinul Ministrului Sănătăţii, prin care – la propunerea DSP – Spitalul Găeşti a fost transformat în spital COVID, fără consultarea cadrelor medicale şi a autorităţilor locale, a creat un adevărat haos în unitatea spitalicească din oraşul nostru. În doar câteva zile, s-au făcut tot felul de scenarii, care mai de care mai fanteziste, care au adus la paroxism starea de spirit în comunitatea locală şi în rândul medicilor, asistentelor şi infirmierelor.

Fără instrucţiuni, fără comunicare, fără explicaţii, autorităţile de la judeţ – DSP şi prefectura –  cele care acum vreo 12 zile se convinseseră că Spitalul Găeşti nu are cum să trateze bolnavi infectaţi cu COVID, întrucât are o structură monobloc, au luat o decizie care a aruncat în aer liniştea a 100.000 de oameni şi care a lăsat loc de interpretări, manipulări, scenarii şi jocuri mizerabile.

Primarul Grigore Gheorghe şi managerul Laurenţiu Beluşică au luat decizia să menţină Compartimentul Primiri Urgenţe, singurul care acordă primul ajutor pentru întreaga zonă de sud a judeţului. Este inadmisibil, pentru orice minte sănătoasă, să laşi oamenii să moară în salvări, în acele situaţii în care viaţa depinde de câteva minute şi de intervenţia rapidă a unui cadru medical calificat. De altfel, şi statisticile arată utilitatea acestui compartiment care, doar de la începutul anului, a gestionat în jur de 10.000 de urgenţe.

Măsura însă a fost contestată, în prima fază, chiar de cadrele medicale.

La faţa locului a ajuns şi primarul Găeştiului, Grigore Gheorghe. În prezenţa acestuia, după un dialog contondent, s-au găsit şi soluţiile: se va face o intrare separată pentru bolnavii de coronavirus, se fac demersuri pentrui obţinerea – în timp record – a autorizaţiei la noua radiologie, iar Compartimentul Primiri Urgenţe rămâne unde este şi în prezent. 5 medici, mai ales cei cu contracte de colaborare, vor asigura urgenţele, iar 6 medici vor rămâne pe secţiile COVID.

Timp de cel puţin o săptămână, în Găeşti nu vor fi aduşi bolnavi infectaţi cu SARS COV-2. De mâine, cei de la DSP vor veni la spital, pentru a face instruiri.

 

 

Citește articolul

Evenimente

Femeia rănită în Găeşti, pe trecerea de pietoni, este în stare gravă!

Articol scris de

Femeia în vârstă de 77 de ani, care a fost lovita pe trecerea de pietoni din zona Parcului Central din Găești, este in stare gravă. Ea a fost trimisă de urgență la un spital din București, cu multiple fracturi cervicale. Reamintim ca ieri seara, un șofer gaestean in varsta de 50 de ani nu i-ar fi acordat prioritate de trecere femeii, in timp ce aceasta traversa strada pe trecerea de pietoni. Polițiștii au intocmit in cauza un dosar penal sub aspectul săvârșirii infractiunii de vatamare corporală din culpă.

 

Citește articolul