Contactează-ne pe

Evenimente

Condovici şi Dincă şi-au făcut partid! AFLĂ MOTIVUL INCREDIBIL PENTRU CARE ÎŞI ŢIN PROIECTELE LA SECRET!

Publicat în data de

- 6.771 vizualizări

DSC08457DSC08459

S-a împlinit visul cel mare al lui Marius Condovici şi Gabi Dincă! Ei au lansat astăzi, la Găeşti, Partidul Naţional Democrat după ce au plecat din PNL , ca urmare a conflictelor pe care le-au avut cu  conducerea.  Cei doi au vrut iniţial să preia UNPR-ul, dar s-au împiedicat de afaceristul Arifovici. Piedicile şi problemele întâmpinate  nu i-au descurajat însă. Astfel, avem în oraşul nostru o filială ambiţioasă a unui partid nou nouţ, înfiinţat la nivel naţional de parlamentarul Fenechiu, lansat în politică de PPDD.

DSC08458DSC08461

Condovici şi Dincă  au creat  un eveniment surprinzător de lansare a noului lor partid, la care invitat de seamă a fost Avram Iancu, fost preşedinte PPDD la Târgovişte.

aaaa P1270298 P1270305 P1270311

Totodată le-au fost  alături şi câţiva lideri politici locali:consilierii PNL Gabi Dumitrescu, Eugen Stan şi Radu Tudor, consilierul PSD Marian Răduţ, dar şi alţi pesedişti cu  funcţii locale.

În discursurile pe care le-au susţinut în faţa celor aproximativ 150 de membri şi simpatizanţi de partid, s-a subliniat lipsa de substanţă a actualei clase politice. S-a vorbit mult despre minciunile celor de la putere, despre dezamăgire şi lipsă de speranţă.

La capitolul proiecte însă, s-a intrat în silentio stampa. Motivul? Să nu afle adversarii, prezenţi ca invitaţi,  ideile strălucite  care vor fi lansate…când trebuie!

 

Citește articolul
4 Comentarii

4 Comentarii

 1. aura

  6 septembrie 2015 at 21:46

  Mai, Condovici, eu am simpatizat cu tine atunci cand cu apa cu detergenti, ba chiar am fost un aparator al tau.
  Nu ma intereseaza ca ti-ai facut partid. E treaba ta. Altceva vreau sa spui, daca poti. Uite, cu cateva numere in urma, ale Cronicii din 4 august, la articolul unde era prezentata anuntarea candidaturii lui Griguta la nu stiu ce ( ba stiu, dar nu mai scriu ), tu ai adaugat un comentariu in care spuneai printre altele ca ati plecat din PNL pentru ca v-ati gandit ca ar fi mai bine sa va faceti voi târla voastra. Sa inteleg ca tocmai asta ati facut?
  Ati gasit vitele si ati pus-o de-o tarla?
  ( TÂRLĂ – loc neamprejmuit si neacoperit unde se odihnesc vitele sau oile in timpul pasunatului )

 2. CONDOVICI MARIUS

  7 septembrie 2015 at 13:25

  aura multumesc pt. sprijin/simpatie. de ajutor nu am nevoie pt. ca nu am facut nimic( dupa controalele avute, compania de apa a fost sanctionata -nu eu.oricum sint actionati in instanta ) ilegal sau imoral!
  cred ca e o gluma cu tarla….cum poti sa gandesti asa rautacios?
  te astept sa aderi la miscarea asta.e usor sa critici( si sub pseudonim….dar asta e treba ta) hai vino cu noi sa-i combatem pe fata!

  • aura

   8 septembrie 2015 at 9:43

   Ce putin ma cunosti… EU sunt un spirit liber!
   Despre tarla, frate, e expresia ta. Gluma sau nu ai scris cu manuta ta.
   Ajutor?! – n-am spus nicaieri ca ti-as oferi asa ceva. Esti mare si te descurci singur.
   Sa vin cu voi? Care voi? Cei din tarla care stateau si va beau sucul si berea sau cei care s-au prezentat tarlei fara nici un proiect? ( Hai, mai, ca pot fi rautacioasa.)
   Sa ai ….. plina!

   La multi ani frumosi!

 3. Gabriel Dinca

  8 septembrie 2015 at 15:43

  Va multumesc doamna Mariana !

  Titlul articolului dumneavoastra din ziarul local ne-a creat emotii !

  Ca Dinca si Condovici si-au indeplinit un vis – „visul cel mare” – si ca ” si-au tras partid”, suna destul de tendentios . Sincer, ma asteptam la acest mod de exprimare, dar, surpriza, dumneavoastra , stimata doamna , apreciati evenimentul!

  Va multumesc Doamna Mariana!

  Speram, noi toti cei ce impartasim aceleasi idealuri, sa va convingem prin fapte,ca nu degeaba a-ti fost atat de indulgenta.

  Pana la urma, cel mai important lucru este organizatia locala pe care speram sa o sustina cat mai multi cetateni ai orasului. Ca principiile partidului sunt liberale, liberal-democrate sau de orcare alt fel, la nivel de cetatean, cred ca este mai putin important. Ca sa facem treaba, ca lucrurile sa mearga bine, organizatia noastra locala trebuie sa functioneze dupa poruncile Decalogului: „Sa nu minti”, „Sa nu furi”! Daca, la nivel local, aceste porunci biblice vor functiona, cred ca nimeni nu-i va reprosa lui Dinca sau lui Condovici ca si-au „tras partid”.

  Si inca ceva stimata doamna Mariana! Odata treaba inceputa, va rog sa ne ajutati sa nu ne mai impiedicam de celebrele ”meandre ale concretului”! Sa facem ce trebuie facut pur si simplu! Sa recunoastem ce s-a facut bun pe plan local, sa continuam sa facem ce a fost bine inceput si mai ales sa-i punem pe tineri la treaba!Conservatorismul celor mai in varsta nu le mai este de niciun folos!

  Visul cel mare al lui Dinca este respectul cetateanului! Restul conteaza mai putin!

  PS: La multi ani!

  Cu mult respect!
  Gabi Dinca

You must be logged in to post a comment Login

Adaugă un comentariu

Evenimente

PRECIZĂRI DSP ÎN SCANDALUL DE LA SPITALUL GĂEŞTI: „Se pot asigura circuite separate pentru CPU, laborator de radiologie şi imagistică şi ambulatoriul de specialitate”

Articol scris de

„Referitor la informaţiile apărute în spaţiul public cu privire la  desemnarea Spitalului Orăşenesc Găeşti ca spital suport COVID- 19, facem următoarele precizări:

Judeţul Dâmboviţa  se confruntă în ultimele 2 săptămâni  cu o creştere a numărului de cazuri SARS- CoV- 2 pozitive, pe fondul :

-relaxării măsurilor restrictive instituite în perioada stării de urgenţă în diferite sectoare de activitate;

-existenţei unui număr mare de focare de colectivitate;

-creşterii numărului de testări profilactice la nivelul centrelor rezidentiale pentru persoane adulte şi copii, conform metodologiei de supraveghere a sindromul respirator acut cu noul coronavirus SARS- CoV-2;

-deciziei societăţilor comerciale de a testa profilactic un număr cât mai mare de angajaţi în detrimentul izolării la domiciliu a contacţilor direcţi ai cazurilor confirmate;

-deciziei personale a pacienţilor  internaţi de a se externa la cerere, sau a persoanelor pozitive care refuză internarea şi care rămân în familie/comunitate, decizie care a generat până acum  un număr de 6 focare de familie active, totalizând 26 cazuri pozitive;

-nerespectării recomandărilor de autoizolare la domiciliu a persoanelor contacte directe ale unor cazuri confirmate, ca urmare a ultimelor  modificări legislative ;

-nerespectării de către populaţia generală a regulilor de distanţare fizică, a celor de igienă personală, precum şi nepurtării măştii de protecţie, ori a utilizării acesteia în mod necorespunzator;

-accentuării gradului de mobilitate al populaţiei având în vedere sezonul estival.

În acest context, capacitatea unităţilor sanitare cu paturi desemnate de Ministerul Sănătăţii ca  spitale suport Covid – 19  a fost depaşită, astfel că a fost necesară intervenţia Direcţiei de Sănătate Publică Dâmboviţa pentru organizarea  transferului pacienţilor în unităţi similare din judeţele învecinate, care se confruntă la rândul lor cu o creştere a numărului solicitărilor şi al internărilor pentru tratament de specialitate.

Prin Ordinul nr. 1239 din 09.07.2020, ministrul sănătăţii a modificat Anexa 3 – lista spitalelor de suport pentru pacienţii testaţi pozitiv sau suspecţi cu virusul SarsCov2, a Ordinului  nr. 555 din 2020, incluzând pe acesta listă, la propunerea Direcţiei de Sănătate Publică  Damboviţa, Spitalul Orăşensc Găeşti, dar şi Secţia Recuperare Medicală a Spitalului Municipal Moreni.

Propunerea ca Spitalul Oraşenesc Găesti (cu excepţia Compartimentului de Primiri Urgenţe, radiologie, farmacie, dispensar TBC şi ambulatoriul de non specialitate) să devină spital suport COVID, a fost fundamentată prin necesitatea asigurării condiţiilor de tratare sub supraveghere medicală, a pacienţilor confirmaţi  SARS -CoV -2, forme asimptomatice şi usoare, precum şi prin faptul că structura funcţională a acestuia, nu permite  acordarea simultană a asistenţei medicale în regim de spitalizare continuă a pacienţilor COVID şi a pacienţilor COVID, prin desemnarea parţială a unor secţii/compartimente destinate exclusiv bolnavilor confirmaţi pozitiv SARS- CoV- 2.

Personalul Spitalului Orăşenesc Găesti a fost dezinformat că activitatea compartimentului de primiri urgenţe va fi suspendată, fiind dirijată într- un corp similar celui de triaj epidemiologic, amplasat la intrarea în unitate, fapt cu care Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa nu poate fi de acord.

Specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică Dâmboviţa au analizat structura functională a Spitalului Orăşenesc Găesti şi au stabilit că se pot asigura circuite funcţionale separate pentru CPU, laborator de radiologie şi imagistică şi ambulatoriul de specialitate, aflate la parterul clădirii, cu intrări separate atât pentru CPU cât şi pentru radiologie şi ambulatoriu şi în acest sens va emite aviz favorabil pentru noua structură.

Menţionăm că pacienţii COVID vor fi  investigaţi radiologic la nivelul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte.

Echipa Direcţiei de Sănătate Publică Damboviţa  a identificat circuitele epidemiologice funcţionale necesare în vederea desfăşurării activităţii medicale suport COVID, astfel încât riscul de contaminare să fie eliminat:

-desemnarea zonei verzi destinate accesului şi odihnei personalului medical dedicat;

-zona galbenă destinată echipării/dezechipării personalului medical la intrare/ieşire/în /din zona roşie;

-zona roşie destinată exclusiv pacienţilor pozitivi;

Ca şi  la  celelalte unităţi sanitare suport COVID din judeţul Dâmboviţa, tratamentul pacienţilor COVID – pozitivi, forme uşoare sau asimptomatice, va fi stabilit în baza unui protocol încheiat între Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte şi Spitalul Orăşenesc Găeşti, protocol ce va fi avizat de Direcţia de  Sănătate Publică  Dâmboviţa.

În baza acestui protocol, Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte, prin medicii specialişti boli infecţioase şi pneumologie, va evalua fiecare pacient stabilind schema de tratament, urmând ca la nivelul Spitalului Orăşenesc Găeşti, personalul medical să supravegheze evoluţia bolii, conform unor criterii stabilite clar de Ordinul M.S. nr.555/2020.

Acelaşi ordin stabileste că asistenţa medicală a pacienţilor COVID forme asimptomatice şi usoare,  poate fi asigurată cu medici de alte specialităţi decât boli infecţioase, medici rezidenţi sau medici voluntari de orice specialitate,  supervizaţi de medici infectionisţi, cu obligaţia  asigurîrii supravegherii asistenţei medicale timp de 24 h.

În concluzie, Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa a avut şi are în continuare preocuparea

permanentă în asigurarea asistenţei medicale pentru întreaga populaţie a judetului, dar în acest context epidemiologic, prioritratea numărul unu o reprezintă gestionarea epidemiei.

 

DIRECTOR EXECUTIV,

Dr. Sorin STOICA”

Citește articolul

Evenimente

Scandal la Spitalul Găeşti! PROTEST SPONTAN AL CADRELOR MEDICALE! Ce se întâmplă cu Compartimentul Primiri Urgenţe!?

Articol scris de

A fost răzmeriţă, în această dimineaţă, în curtea Spitalului Găeşti. Cadrele medicale au protestat şi au susţinut că nu pot să asigure şi urgenţe, şi secţiile COVID, având în vedere că sunt foarte puţini şi că nu au circuite epidemiologice.

Ordinul Ministrului Sănătăţii, prin care – la propunerea DSP – Spitalul Găeşti a fost transformat în spital COVID, fără consultarea cadrelor medicale şi a autorităţilor locale, a creat un adevărat haos în unitatea spitalicească din oraşul nostru. În doar câteva zile, s-au făcut tot felul de scenarii, care mai de care mai fanteziste, care au adus la paroxism starea de spirit în comunitatea locală şi în rândul medicilor, asistentelor şi infirmierelor.

Fără instrucţiuni, fără comunicare, fără explicaţii, autorităţile de la judeţ – DSP şi prefectura –  cele care acum vreo 12 zile se convinseseră că Spitalul Găeşti nu are cum să trateze bolnavi infectaţi cu COVID, întrucât are o structură monobloc, au luat o decizie care a aruncat în aer liniştea a 100.000 de oameni şi care a lăsat loc de interpretări, manipulări, scenarii şi jocuri mizerabile.

Primarul Grigore Gheorghe şi managerul Laurenţiu Beluşică au luat decizia să menţină Compartimentul Primiri Urgenţe, singurul care acordă primul ajutor pentru întreaga zonă de sud a judeţului. Este inadmisibil, pentru orice minte sănătoasă, să laşi oamenii să moară în salvări, în acele situaţii în care viaţa depinde de câteva minute şi de intervenţia rapidă a unui cadru medical calificat. De altfel, şi statisticile arată utilitatea acestui compartiment care, doar de la începutul anului, a gestionat în jur de 10.000 de urgenţe.

Măsura însă a fost contestată, în prima fază, chiar de cadrele medicale.

La faţa locului a ajuns şi primarul Găeştiului, Grigore Gheorghe. În prezenţa acestuia, după un dialog contondent, s-au găsit şi soluţiile: se va face o intrare separată pentru bolnavii de coronavirus, se fac demersuri pentrui obţinerea – în timp record – a autorizaţiei la noua radiologie, iar Compartimentul Primiri Urgenţe rămâne unde este şi în prezent. 5 medici, mai ales cei cu contracte de colaborare, vor asigura urgenţele, iar 6 medici vor rămâne pe secţiile COVID.

Timp de cel puţin o săptămână, în Găeşti nu vor fi aduşi bolnavi infectaţi cu SARS COV-2. De mâine, cei de la DSP vor veni la spital, pentru a face instruiri.

 

 

Citește articolul