Contactează-ne pe

Evenimente

S-AU LIMPEZIT APELE: Fănuţ Costea, confirmat prin vot preşedinte al PSD Găeşti! AFLĂ CARE-I SUNT VICEPREŞEDINŢII ŞI CE VREA SĂ FACĂ! Cine va fi candidatul PSD la primărie în 2016?

Publicat în data de

- 3.186 vizualizări

001fanut costea

235 de delegaţi ai PSD Găeşti şi-au ales echipa de conducere, cu care speră să câştige alegerile locale din anul 2016. Fănuţ Costea a fost confirmat, prin vot, preşedinte al organizaţiei, în echipa sa fiind desemnaţi următorii vicepreşedinţi: Claudiu Popescu, Violeta Dinu, Cristian Voinescu, Viorel Mieluşică şi Cristin Iacobuţă. Costea a declarat, în exclusivitate pentru Cronica de Găeşti, că politica locală trebuie să aibă în centru proiecte, şi nu adversităţi  personale şi că speră să-i unească în jurul său pe toţi cei care vor cu adevărat să schimbe oraşul, în perspectiva localelor de anul viitor. „Cred că am o echipă foarte serioasă, care a probat în alegerile de până acum că rezultatele obţinute au reflectat pe de-a-ntregul  valoarea şi puterea PSD la nivelul oraşului Găeşti. Relaţia noastră de colaborare trebuie să fie bazată pe loialitate şi încredere totală. Numai o echipă unită poate câştiga alegerile locale din 2016. Eu vreau să fac o altfel de politică, care să se bazeze pe transparenţă, deschidere totală şi colaborare cu tot ce înseamnă activitate politică în Găeşti. Nu suntem adversari, locuim cu toţii în Găeşti şi sunt convins că proiectele pe care trebuie să le realizăm în oraş le putem face împreună”.

Reamintim că organizaţia PSD Găeşti nu a fost lipsită de tensiuni, imediat după desemnarea lui Costea drept preşedinte interimar, direct de la judeţ. Iată că apele s-au limpezit până la urmă, iar consilierul local a reuşit să-şi convingă colegii că este cel mai potrivit să conducă destinele celui mai puternic partid şi în perioada imediat următoare. Aşteptăm cu interes ca PSD să-şi desemneze candidatul pentru funcţia de primar, cu atât mai mult cu cât actualul lider părea, acum câteva săptămâni, destul de nehotărât să se arunce în luptă, iar Ţuţuianu vehicula numele lui Cristin Iacobuţă pentru această funcţie.

 

 

Citește articolul
Spune-ți părerea

You must be logged in to post a comment Login

Adaugă un comentariu

Evenimente

Scandal la Spitalul Găeşti! PROTEST SPONTAN AL CADRELOR MEDICALE! Ce se întâmplă cu Compartimentul Primiri Urgenţe!?

Articol scris de

A fost răzmeriţă, în această dimineaţă, în curtea Spitalului Găeşti. Cadrele medicale au protestat şi au susţinut că nu pot să asigure şi urgenţe, şi secţiile COVID, având în vedere că sunt foarte puţini şi că nu au circuite epidemiologice.

Ordinul Ministrului Sănătăţii, prin care – la propunerea DSP – Spitalul Găeşti a fost transformat în spital COVID, fără consultarea cadrelor medicale şi a autorităţilor locale, a creat un adevărat haos în unitatea spitalicească din oraşul nostru. În doar câteva zile, s-au făcut tot felul de scenarii, care mai de care mai fanteziste, care au adus la paroxism starea de spirit în comunitatea locală şi în rândul medicilor, asistentelor şi infirmierelor.

Fără instrucţiuni, fără comunicare, fără explicaţii, autorităţile de la judeţ – DSP şi prefectura –  cele care acum vreo 12 zile se convinseseră că Spitalul Găeşti nu are cum să trateze bolnavi infectaţi cu COVID, întrucât are o structură monobloc, au luat o decizie care a aruncat în aer liniştea a 100.000 de oameni şi care a lăsat loc de interpretări, manipulări, scenarii şi jocuri mizerabile.

Primarul Grigore Gheorghe şi managerul Laurenţiu Beluşică au luat decizia să menţină Compartimentul Primiri Urgenţe, singurul care acordă primul ajutor pentru întreaga zonă de sud a judeţului. Este inadmisibil, pentru orice minte sănătoasă, să laşi oamenii să moară în salvări, în acele situaţii în care viaţa depinde de câteva minute şi de intervenţia rapidă a unui cadru medical calificat. De altfel, şi statisticile arată utilitatea acestui compartiment care, doar de la începutul anului, a gestionat în jur de 10.000 de urgenţe.

Măsura însă a fost contestată, în prima fază, chiar de cadrele medicale.

La faţa locului a ajuns şi primarul Găeştiului, Grigore Gheorghe. În prezenţa acestuia, după un dialog contondent, s-au găsit şi soluţiile: se va face o intrare separată pentru bolnavii de coronavirus, se fac demersuri pentrui obţinerea – în timp record – a autorizaţiei la noua radiologie, iar Compartimentul Primiri Urgenţe rămâne unde este şi în prezent. 5 medici, mai ales cei cu contracte de colaborare, vor asigura urgenţele, iar 6 medici vor rămâne pe secţiile COVID.

Timp de cel puţin o săptămână, în Găeşti nu vor fi aduşi bolnavi infectaţi cu SARS COV-2. De mâine, cei de la DSP vor veni la spital, pentru a face instruiri.

 

 

Citește articolul

Evenimente

Femeia rănită în Găeşti, pe trecerea de pietoni, este în stare gravă!

Articol scris de

Femeia în vârstă de 77 de ani, care a fost lovita pe trecerea de pietoni din zona Parcului Central din Găești, este in stare gravă. Ea a fost trimisă de urgență la un spital din București, cu multiple fracturi cervicale. Reamintim ca ieri seara, un șofer gaestean in varsta de 50 de ani nu i-ar fi acordat prioritate de trecere femeii, in timp ce aceasta traversa strada pe trecerea de pietoni. Polițiștii au intocmit in cauza un dosar penal sub aspectul săvârșirii infractiunii de vatamare corporală din culpă.

 

Citește articolul