Contactează-ne pe

Evenimente

Moment isteric: prima demisie a unui ministru pe pagina de Facebook a premierului

Publicat în data de

- 1.643 vizualizări

ponta si rus Ponta pe facebook

Rus şi Ponta au prezentat demisia primului pe pagina de Facebook a celui de-al doilea. Canicula pare a fi fost de vină în cazul primei demisii pe Facebook din istoria lumii. S-a întâmplat azi, în România. Ne putem bucura, iată: iar am intrat în Guiness Book! Prin ceva negativ, dar istoric. Sau, mai degrabă, isteric. Ce mai contează, dacă ne-am remarcat încă o dată cu ceva, chiar şi aşa…

 

Putem să presupunem că cei doi s-au deplasat în mod organizat, de la Guvern către cea mai răcoroasă terasă, pentru că, nu-i aşa, e mult prea cald pentru complicaţii… Cu boboru’ au rezolvat-o pe repede-nainte, pe pagina de Facebook. Fără complicaţii, fără conferinţă de presă, prezentare de scuze în public, cu oproboiul aferent şi alte chestiuni care necesită foarte mult efort. De ce l-ar face, dacă era tehnologiei şi a comunicaţiilor oferă posibilităţi multiple de modificare, din mers, a principiilor comunicării? Din mers, în sensul că Ponta era deja în maşină când a scris pe Facebook despre demisia pe care i-a acceptat-o lui Rus.

 

Mai departe, nu ştim ce se va întâmpla… cu Master Planul pentru Transport, cu investiţiile în infrastructură, cu Ministerul Transporturilor, care are cele mai mari probleme şi cele mai multe vizite din partea DNA. Poate chiar de-asta a făcut şi ministrul Ioan Rus cele mai mari gafe, una după alta, ca să scape de urmăritori. A-ncercat să scape acum două săptămâni, când a pus-o pe fosta ştiristă Dana Berinde şefă peste inginerii constructori şi peste cel mai important proiect strategic al României. Nu i-a cerut nimeni demisia şi s-a gândit la ceva mai profund… cum ar fi să declare în direct la TV că românii sunt nişte muncitori care pleacă din ţară, lăsându-şi copiii golani şi nevestele curve acasă. Acum ne mai putem aştepta să fie propusă ştirista de la Cluj ministru al Transporturilor. Şi tot pe pagina de Facebook a lui Ponta s-ar putea face anunţul oficial…

 

 

Citește articolul
Spune-ți părerea

You must be logged in to post a comment Login

Adaugă un comentariu

Evenimente

Scandal la Spitalul Găeşti! PROTEST SPONTAN AL CADRELOR MEDICALE! Ce se întâmplă cu Compartimentul Primiri Urgenţe!?

Articol scris de

A fost răzmeriţă, în această dimineaţă, în curtea Spitalului Găeşti. Cadrele medicale au protestat şi au susţinut că nu pot să asigure şi urgenţe, şi secţiile COVID, având în vedere că sunt foarte puţini şi că nu au circuite epidemiologice.

Ordinul Ministrului Sănătăţii, prin care – la propunerea DSP – Spitalul Găeşti a fost transformat în spital COVID, fără consultarea cadrelor medicale şi a autorităţilor locale, a creat un adevărat haos în unitatea spitalicească din oraşul nostru. În doar câteva zile, s-au făcut tot felul de scenarii, care mai de care mai fanteziste, care au adus la paroxism starea de spirit în comunitatea locală şi în rândul medicilor, asistentelor şi infirmierelor.

Fără instrucţiuni, fără comunicare, fără explicaţii, autorităţile de la judeţ – DSP şi prefectura –  cele care acum vreo 12 zile se convinseseră că Spitalul Găeşti nu are cum să trateze bolnavi infectaţi cu COVID, întrucât are o structură monobloc, au luat o decizie care a aruncat în aer liniştea a 100.000 de oameni şi care a lăsat loc de interpretări, manipulări, scenarii şi jocuri mizerabile.

Primarul Grigore Gheorghe şi managerul Laurenţiu Beluşică au luat decizia să menţină Compartimentul Primiri Urgenţe, singurul care acordă primul ajutor pentru întreaga zonă de sud a judeţului. Este inadmisibil, pentru orice minte sănătoasă, să laşi oamenii să moară în salvări, în acele situaţii în care viaţa depinde de câteva minute şi de intervenţia rapidă a unui cadru medical calificat. De altfel, şi statisticile arată utilitatea acestui compartiment care, doar de la începutul anului, a gestionat în jur de 10.000 de urgenţe.

Măsura însă a fost contestată, în prima fază, chiar de cadrele medicale.

La faţa locului a ajuns şi primarul Găeştiului, Grigore Gheorghe. În prezenţa acestuia, după un dialog contondent, s-au găsit şi soluţiile: se va face o intrare separată pentru bolnavii de coronavirus, se fac demersuri pentrui obţinerea – în timp record – a autorizaţiei la noua radiologie, iar Compartimentul Primiri Urgenţe rămâne unde este şi în prezent. 5 medici, mai ales cei cu contracte de colaborare, vor asigura urgenţele, iar 6 medici vor rămâne pe secţiile COVID.

Timp de cel puţin o săptămână, în Găeşti nu vor fi aduşi bolnavi infectaţi cu SARS COV-2. De mâine, cei de la DSP vor veni la spital, pentru a face instruiri.

 

 

Citește articolul

Evenimente

Femeia rănită în Găeşti, pe trecerea de pietoni, este în stare gravă!

Articol scris de

Femeia în vârstă de 77 de ani, care a fost lovita pe trecerea de pietoni din zona Parcului Central din Găești, este in stare gravă. Ea a fost trimisă de urgență la un spital din București, cu multiple fracturi cervicale. Reamintim ca ieri seara, un șofer gaestean in varsta de 50 de ani nu i-ar fi acordat prioritate de trecere femeii, in timp ce aceasta traversa strada pe trecerea de pietoni. Polițiștii au intocmit in cauza un dosar penal sub aspectul săvârșirii infractiunii de vatamare corporală din culpă.

 

Citește articolul