Contactează-ne pe

Evenimente

ADEVĂRUL DESPRE COMPLEXUL SPORTIV AL TINERETULUI ÎN GĂEŞTI! Riscăm să pierdem cea mai mare investiţie a ultimilor ani? AFLĂ POVESTEA DIN SPATELE ”ŢĂRUŞULUI”!

Publicat în data de

- 2.056 vizualizări

”Ţăruşul” batut  la  Complexul Sportiv al oraşului a creat valuri în politica locală. Deşi primarul Iacobuţă şi-a asumat cu surle si trâmbiţe, in presa aservită, acest proiect aşteptat de mare parte a cetăţenilor, consilierii PNL îl acuză atat de plagiat, dar şi de boicotarea initiativei care le apartine. Primarul  a solicitat anularea Hotariarii CL Gaesti la  Prefectură.

Uitand  de propriul demers, imediat după pierderea alegerilor prezidenţiale de către Victor Ponta, edilul Găeştiului i-a asigurat pe oameni că va începe lucrările la Complexul Sportiv, fără să aibă însă la bază o hotărâre legală a Consiliului Local, întrucât aceasta tocmai fusese invalidată de Instituţia Prefectului.  De aceea, iniţiativa ”ţăruşul” este catalogată drept populistă de către consilierii locali PNL, aşa cum reiese dintr-un interviu în exclusivitate, din care veţi afla cum primarul una scrie in acte  catre Prefect   si alta arata in poza cetatenilor  din oraşul nostru, arognadu-si  merite care nu-i apartin.

Redam mai jos interviul cu Aurel Bojin, consilier local PNL, iniţiator al proiectului ”Complexul Sportiv al Tineretului”

 

aurel-bojin

Rep: Cum a aparut ideea Complexului Sportiv în Găeşti?

– Iubitorii sportului din orasul nostru au nevoie de o zona de agrement si conditii optime pentru practicarea diferitelor discipline sportive, si aici ma gandesc in special la tineri. In luna mai 2014, in Consiliul Local s-a discutat ca zona de amplasare a Salii de sport a orasului sa fie in incinta Liceului Tehnologic “Dr. C. Angelescu”. Atunci, am venit cu propunerea sa alocam o suprafata de cca. 30 000 mp din  cei  100 000 mp ce apartin  Primariei, pentru infiintarea “Complexului Sportiv al Tineretului”.

Toate investitiile in sport pe care le vom derula pe viitor, precum: bazinul de inot, sala de sport, patinoar, terenuri de joc in aer liber pentru practicarea unor discipline sportive  ca: volei, baschet, handbal, tenis de camp, minifotbal,  pista de carting s.a., sa fie amplasate in acest “Complex Sportiv al Tineretului”. Aici avem spatiu suficient, inclusiv pentru locuri de  parcare.

Ca initiator de proiect, am urmarit doua obiective;

 1. Dezvoltarea acestor investitii  intr-un concept unitar, intr-o zona dedicata practicarii sportului (exista riscul ca astfel de constructii sa fie amplasate haotic, pe raza orasului, in functie de interesele de moment ale factorilor de decizie).  Amplasandu-le  inr-un singur loc, vom avea costuri semnificativ mai mici pentru crearea infrastructurii si asigurarea utilitatilor.
 2. Al  doilea obiectiv a fost nevoia de a oferi deschidere orasului, a da  sansa cartierului “Vaideiasca”  sa beneficieze de dezvoltare economica. Realizarea acestor investitii vor atrage multi iubitori ai sportului. Am propus ca acest Complexul Sportiv sa beneficieze si de un parc de agrement, iar agentii economici sa poata dezvolta investitii in servicii si in spatii comerciale. Astfel, vom putea crea  locuri de munca.

Rep: Cand a fost aprobat in Consiliul Local acest proiect?

– Am supus atentiei colegilor din Consiliul Local proiectul de hotarare in sedinta extraordinara din 06.06.2014. Proiectul s-a bucurat de  sustinerea majoritatii consilierilor, fiind aprobat cu 15 voturi pentru si unul impotriva. Astfel, s-a adoptat  Hotararea de Consiliu Local nr. 51, care prevede infiintarea  Complexului Sportiv al Tineretului.

proiect bojinexpunere motive

Rep: Pe ce motiv a fost atacat acest proiect de Prefectură, la solicitarea primarului Dan Iacobuta?

– Sincer, atat eu, cat si ceilalti colegi – consilieri locali, am  fost neplacut surprinsi de initiativa d-lui primar,  de a solicita, prin adresa nr. 9308/18.06.14, anularea aceastei  hotarari.                                Prefectura Dambovita  a Iuat act si a emis adresa nr. 4965 / 24.07.2014 catre Consiliul Local Gaesti, prin care  solicita  revocarea hotararii privind construirea Complexului Sportiv, cu riscul de a fi actionat in instanta Consiliul Local, pentru nerespectarea solictarilor venite de la Prefect, motivele invocate fiind votarea proiectului intr-o sedinta extraordinara si faptul ca Primaria nu ar avea bani.

iacobuta ataca proiectuliacobuta ataca proiectul pag2

Astfel, s-a ignorat faptul ca initial  am depus proiectul spre dezbatere in sedinta ordinara, dar Primaria a refuzat intocmirea documentatiei, facand  precizarea ca este o investitie cu un orizont de implementare cu termen mediu si lung.

Grav este faptul ca solicitarea Prefecturii Dambovita, de revocare a hotararii, este in vigoare, conform cerintelor domnului primar Iacobuta Dan.

 

Adresa Prefectura-Consiliu privind sportivii si Complexul sportivAdresa Prefectura complex sportiv pag 2

Cum comentati faptul ca Dan Iacobuta isi asuma acum proiectul?

– Faptul ca  dumnealui a considerat oportun sa iasa in presa locala, acum cateva zile, cu un articol in care “povesteste cum a infipt primul tarus la noul Complex Sportiv –marcand teritoriul” , este comic si mai putin important. Insa  este revoltator ca a solicitat anularea Hotararii de Consiliu Local la Prefectura Dambovita, astfel ca  orasul Gaesti sa nu beneficieze de construirea unui  Complex Sportiv.

piatra-de-temelie-tarusul

Maniera de a-si insusi realizari care nu-i apartin  sunt o practica curenta a domniei sale, va dau doar cateva exemple: “Extindere hala productie la Arctic SA mentionata in bugetul local” si crearea de noi  locuri de munca tot la Arctic, “Extindere si modernizare canalizare”, “Proiectul de reabilitare a Spitalului Orasenesc”, chiar si investitiile de la Colegiul National “Vladimir Streinu.  Dar probabil dumnealui considera ca plagiatul este acceptat la orice nivel. M-as bucura sa vad realizari proprii si de anvergura pentru oras, pentru că sunt atat de multe de facut (centura ocolitoare a orasului, un parc industrial pentru atragerea investiorilor, anveloparea blocurilor).

Motivul  pe care l-a invocat pentru anularea hotararii este de-a dreptul stupid.  Nu  a contestat oportunitatea investitiei, ca doar  si-a facut poza cu” tarusul infipt in poenita”, ca piatra de temelie a Complexului Sportiv. Eu consider ca in spatele acestui gest a stat  faptul ca noi, consilierii locali, “indraznim” sa avem  initiative. Acest lucru il tulbura foarte tare.

Ma surprinde  ca dl. Primar este inca  tributar unor metehne demult apuse. Sincer, nu-l credeam atat de lipsit de imaginatie sa conteste aceasta initiativa, dar  ulterior sa se afiseze in public ca un mare artizan si “ctitor” de obiective sportive .

Cred ca a sosit timpul ca administratia publica locala, sa manifeste  deschidere si sustinere pentru toti cetatenii care pot face ceva pentru oras, sa fie incurajati sa puna umarul, ca pe viitor localitatea sa cunoasca o dezvoltare sociala, economica, culturala si sportiva. Primaria, prin parghiile pe care le are, trebuie sa contribuie la cresterea nivelului de trai si a calitatii vietii in oras si sa se ridice la nivelul asteptarilor.

Imi doresc ca oamenii sa nu mai fie nevoiti sa migreze spre  orasele limitrofe pentru  gasirea unui loc de munca sau, mai grav, sa plece din tara, pentru ca nu vad un viitor aici. Este trist ce se intampla, dar sunt increzator ca lucrurile se vor aseza  in matca lor fireasca. Acest oras are potential, datorita  pozitionarii geografice si a locuitorilor sai.

Orasul are oameni minunati, care si-au dovedit harnicia, o mare parte lucreza zi de zi  in cea mai mare fabrica din tara in domeniul electrocasnicelor,  contribuind la realizarea brand-ului “ARCTIC”,   atat de apreciat in tara si  strainatate.

Cred ca printr-o administaratie publica eficienta,  Gaestiul  poate fi  plasat in continuare ca  interesant pe harta tarii,  astfel putem atrage noi  investitii, iar  oamenii isi vor gasi un rost aproape de casa, in orasul lor. O vorba spune “ca un oras prospera, atunci  cand si cetatenii sai prospera”,  dar este nevoie ca oportunitatile locale sa fie valorificate.

 

 

Citește articolul
1 Comentariu

1 Comentariu

 1. aura

  16 decembrie 2014 at 17:57

  Am citit cu interes intreviul vostru, dar se cer raspunsuri si la alte intrebari nepuse.
  De ce atat de tarziu aceste precizari?
  In iulie s-a raspuns de catre prefect, iar acum acela a plecat dintre noi.
  Tarusul s-a batut de ceva timp. Ce v-a oprit sa iesiti si sa spuneti presei adevarul?

You must be logged in to post a comment Login

Adaugă un comentariu

Evenimente

Intervenție de urgență a Primăriei Găești la Pasarelă! CÂND ÎNCEP, DE FAPT, LUCRĂRILE CAPITALE DE REPARAȚII?

Articol scris de

Carosabilul de la Pasarela peste calea ferată, aflată în administrarea celor de la Drumuri Naționale, a fost reparat, provizoriu, de Primăria Găești. Fără să mai stea pe gânduri, primarul Grigore Gheorghe și-a asumat și a băgat freza pe pod, iar muncitorii de la Secția Drumuri Naționale, chemați de urgență, au reușit să niveleze, pentru moment, covorul asfaltic aflat într-o stare avansată de degradare.

Deși Primăria Găești nu are atribuții în administrarea lucrărilor de infrastructură pe drumuri și poduri naționale, primarul a luat totuși decizia să intervină, curmând în acest fel coșmarul șoferilor nevoiți să traverseze această porțiune, punându-și în pericol siguranța și integritatea autoturismelor. În același timp, Grigore Gheorghe a reluat demersurile către CNAIR, solicitând un răspuns ferm în ceea ce privește începerea lucrărilor capitale de reparație.

”Cei de la CNAIR mi-au comunicat că în această săptămână va avea loc avizarea proiectului la DRPD București, întrucât era deja programată. Urmează un aviz al CNAIR și emiterea ordinului de începere a lucrării, în septembrie. Tot acest hățiș birocratic nu este din vina noastră și nici sub controlul nostru, în plan local. Mai mult decât să întreb care este stadiul proiectului și să insist ca acesta să se materializeze cât mai repede, nu pot face. Mi-am asumat această reparație provizorie și am găsit înțelegere, pentru că îmi pasă de oameni și pentru că respectiva Pasarelă este în Găești. Dar ea se află, din punct de vedere legal, în administrarea Drumurilor Naționale. Noi, ca administrație publică locală, nu putem interveni decât pe drumurile noastre locale. Nici pe cele județene și nici pe cele naționale. Toți cei care vă spun altceva mint cu nerușinare, cu atât mai mult cu cât acum traversăm o perioadă în care lucrurile se joacă electoral”, a precizat – pentru Cronica de Găești – primarul Grigore Gheorghe.

Citește articolul

Evenimente

VIDEO! Pasarela de pe DN 61 a ajuns un coșmar! ATENȚIE MARE LA CRATERE ȘI LA CEI CE INTRĂ PE CONTRASENS!

Articol scris de

Pasarela de pe peste calea ferată, aflată pe DN61, la intrarea în Găești dinspre autostradă, a devenit coșmarul șoferilor ce tranzitează orașul. Aflată intr-o stare avansată de deteriorare, pătura asfaltică pune în pericol siguranța circulației și viața participanților la trafic. Denivelări considerabile, urmate de gropi în care roțile oricărei mașini intră foarte adânc, determină șoferii să reducă viteza fix în mijlocul podului, un accident fiind posibil în orice moment. Cei care reușesc să vadă din timp pericolul de pe șosea preferă să evite o puternică lovitură la praguri prin intrarea pe contrasens, și acest lucru fiind la fel de periculos în condițiile unui trafic aglomerat pe acest sector de drum.

Am luat legătura cu administrația locală, care deși nu este răspunzătoare de acest sector de drum național, a primit, la fel ca și noi, sesizări de la oamenii nemulțumiți. Primarul Grigore Gheorghe ne-a răspuns: “ Cunosc situația existentă și vă pot spune că avem toate avizele necesare pentru pornirea lucrarilor de reparație. Nu vă pot oferi un termen exact, întrucât nu depinde de mine personal, lucrarea fiind pe un drum national, dar vă asigur că mâine vom interveni pentru a freza porțiunea de drum cu probleme, pentru a evita producerea unei tragedii în orașul nostru”.

Până la începerea lucrarilor de reabilitare, nu rămâne decât să reducem viteza la mai puțin de 30km/oră atunci când traversăm pasarela și să fim foarte atenți la șoferii care ne vin din față, întrucât în orice moment cineva poate intra în fața ta pentru a evita craterele din asfalt.

Citește articolul