Contactează-ne pe

Evenimente

ACUZAȚII CU IZ PENAL LA GURA FOII! ”Am ajuns la capătul puterilor!” UN OM DE AFACERI SPUNE CĂ PRIMARUL I-A CERUT MITĂ CA SĂ-I ELIBEREZE O AUTORIZAȚIE! VEZI DE UNDE A PLECAT TOT SCANDALUL!

Publicat în data de

- 4.365 vizualizări

Bogdan Gheorghe Marian Iosif

Un om de afaceri găeștean îl acuză pe primarul comunei Gura Foii, Marian Iosif, că refuză să-i elibereze o autorizație de construcție, pe motiv că nu i-a dat mită! Bogdan Gheorghe a întocmit un proiect pentru accesarea de fonduri europene pe GAL-ul din comuna vecină, ca să înființeze o fabrică de subansamble pentru frigidere. La această oră însă – spune el – este în pericol să piardă atât cei 150.000 de euro de la Uniunea Europeană, cât și pe cei 25.000 de euro cheltuiți până în prezent pentru consultanță, proiectare, avize și teren, întrucât primarul îl șicanează și nu-i eliberează hârtia de care are nevoie. Găeșteanul susține că este purtat pe drumuri de funcționarii comunei Gura Foii și trimis după ștampile și hârtii suplimentare la fiecare câteva zile, asta după ce i-ar fi refuzat primarului Iosif o șpagă de 10 – 15% din valoarea totală a proiectului: ”Trebuia să-i dau 20.000 de euro, n-am avut de unde să-i dau și din această cauză nu vrea să-mi dea autorizație. Am ajuns în pragul disperării. Mi-a cerut banii verde în față, când m-am dus cu proiectul să-l depun la GAL. Inițial, i-am spus că o să-i dau. Am fost la toate instituțiile de unde trebuia să iau aprobări și nu am întâmpinat nicio problemă. Când am adus tot proiectul pentru a lua autorizația de construcție, m-a chemat la el acasă și mi-a zis: ”Bogdane, tu ce faci? Nu miști?”. I-am spus: ”Mișc în momentul în care primesc și eu. Până acum am cheltuit pe proiect, pe tot ce a trebuit”. Atunci, mi-a zis: ”Trebuia să-mi dai întâi mie”. I-am spus că nu am de unde să-i dau bani. Din acel moment, nu vrea să-mi elibereze autorizația de construcție”, ne-a spus Bogdan Gheorghe.

 cheltuieli gal gura foii

De cealaltă parte, primarul de la Gura Foii a declarat, pentru ”Cronica de Găești”, că nu este nimic adevărat și că proiectul n-ar fi bun:  ”S-au constatat o mie de nereguli. Nu știu cum i-a aprobat acest proiect. Eu nu mă joc cu legea, toate până la lege.  Trebuie să verificăm toate dosarele depuse de el. Noi numai asta facem? Suntem câțiva oameni în primărie.  Chiar îmi place ideea să se facă ceva, dar – când ți-am dat în scris că nu e bine și te duci la proiectant – pune-l să facă bine, că le are pe toate în calculator. E dreptul dlui să mă acuze, eu o să mă adresez cu plângere”.

 teodor bite primaria gura foii

Proiectantul Teodor Bîte spune, la rândul lui, că nu a mai pățit niciodată așa ceva: ”Ne confruntăm cu o situație atipică. Din câte proiecte am făcut cu finanțare europeană, nu am mai întâlnit încă o situație similară. Este o abordare tendențioasă și lipsită de profesionalism.  S-a depus o documentație. Era posibil ca aceasta să fie incompletă. Se poate întâmpla. Ne asumăm și responsabilitatea pentru greșelile pe care le facem. Normal ar fi fost ca primăria sau funcționarii care instrumentează acest dosar să fi solicitat completarea dosarului cu acele documente sau informații care s-au considerat că sunt greșite sau sunt lipsă. Dar acest lucru se face o singură dată.  Nu pe parcurs de o lună solicit 4 informații  la aproximativ o săptămână, una după alta. Aceasta înseamnă o tergiversare și o abordare lipsită de profesionalism sau chiar rea-credință. Această problemă trebuia rezolvată într-o săptămână, iar lucrările să fi fost deja începute, mai ales că s-au făcut niște eforturi. (…) Ce primar nu-și dorește ca pe raza comunei să aibă investiții, locuri de muncă, impozite și taxe locale?”, a concluzionat proiectantul, fost primar al municipiului Târgoviște și un profesionist recunoscut în domeniul lui.

Publicitate
Loading...
Spune-ți părerea

You must be logged in to post a comment Login

Adaugă un comentariu

Evenimente

Desfăşurare de forţe la Corbii Mari! ZECI DE POLIŢIŞTI PE STRADĂ, PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR!

Articol scris de

Poliţişti, mascaţi şi jandarmi se află de două zile în Corbii Mari, astfel încât oamenii să înţeleagă că este nevoie să rămână în case. Măsurile au fost luate după ce aici au fost confirmate un deces şi 7 cazuri de coronavirus în doar câteva zile. Cumplita boală s-a răspândit cu rapiditate, după ce un bărbat de 56 de ani a fost infectat la o clinică privată din Bucureşti, unde făcea dializă.

Poliţia a instituit filtre în toate satele componente şi se asigură că oamenii rămân în carantină, în aceste momente critice, şi că focarul nu se extinde.

Mai trebuie spus că astăzi a avut loc înmormântarea bărbatului de 56 de ani, decedat din cauza coronavirusului. La funeraliile desfăşurate conform legii, au participat doar 8 persoane.

Citește articolul

Evenimente

Preot dâmboviţean, în situaţie dramatică! „FIECARE ORĂ PIERDUTĂ ÎNSEAMNĂ ŞANSE MAI MICI!”

Articol scris de

UPDATE: Preotul Costin Botea va fi transferat la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti (Floreasca), acolo unde va putea beneficia de asistenţă medicală de specialitate.  „AM ÎNVINS! Părintele Botea Costin va fi transferat la Spitalul Clinic de Urgență București (Floreasca). Autoritățile au răspuns apelului nostru! Vă mulțumesc tuturor pentru implicare!
Nu ne mai rămâne decât să ne rugăm pentru sănătatea părintelui!”, a precizat Ionuţ Ghibanu.

„Familia preotului Botea Costin de la parohia Gura Bărbuleț trece printr-o încercare cruntă, întrucât ieri, în jurul prânzului, în casa părintelui s-a declanșat un violent incendiu, cauzat de explozia centralei termice.
Din nefericire, preotul a fost afectat de această nenorocire, suferind arsuri grave, pe 40% din corp.
Preotul Botea Costin este în prezent internat la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște, însă mai dramatic este faptul că șansele de limitare a infectării rănilor suferite precum și de tratare, sunt minime, deoarece unitatea spitalicească nu are specializare în tratarea unor astfel de cazuri.
Întrucât Spitalul Clinic de Urgență, Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri din București (Spitalul de Arși) refuză internarea preotului din cauza anchetei epidemiologice COVID-19, care se desfășoară în prezent, familia face un apel disperat către autorități, rugându-le să se implice pentru salvarea tânărului preot, prin internarea acestuia într-un spital din București sau din țară, care poate trata cazuri de o asemenea gravitate.
Urgența este maximă, întrucât fiecare oră pierdută înseamnă șanse mai mici de recuperare și vindecare!”, se arată într-un comunicat postat de vicarul eparhial Ionuţ Ghibanu.

Citește articolul
Publicitate
--------------------------------------------
--------------------------------------------
--------------------------------------------
-------------------------------------------
--------------------------------------------
--------------------------------------------