Contactează-ne pe

Evenimente

350 de metri de coșmar! PODUL CARE FACE LEGĂTURA ÎNTRE GĂEȘTI ȘI PĂTROAIA, O RUINĂ EXTREM DE PERICULOASĂ! Până unde poate merge inconștiența autorităților locale?

Publicat în data de

- 1.163 vizualizări

pod3pod4

Sute de oameni îşi pun, zilnic, viaţa şi integritatea corporală în pericol, tranzitând podul peste canalul Potop, care face legătura între Găeşti şi Pătroaia! Cu structura de rezistenţă roasă, fără balustradă şi fără parapeţi, dar cu gropane ca nişte cratere pe întreaga suprafaţă, podul a devenit – de peste doi ani – un coşmar al celor care sunt nevoiţi să treacă pe acolo. Cei 350 de metri, cât măsoară el, ar putea fi reabilitaţi din fondurile proprii ale Primăriei Găeşti, având în vedere că s-au alocat peste 22 de miliarde de lei vechi în scopul întreţinerii drumurilor locale. Cu toate acestea, disperarea oamenilor nu este luată în seamă de către administraţia locală, mult prea preocupată de schimbarea pavelelor bune cu altele sau de floricelele de pe câmpii și de gazon cumpărat la prețuri exorbitante. Va trebui, probabil, mai întâi, să se întâmple vreo tragedie, ca cei 350 de metri să fie reabilitaţi.

podul din  cartierul Vaideeascapod1

„Ne rupem maşinile, la propriu, pe această porţiune. Este inadmisibil”. ”Își bat joc de noi. Stăm cu frica în sân în fiecare zi, când traversăm podul.” ”Pe aici trec zilnic navetiști, către Arctic, copii la școală. Chiar nu se gândesc la noi?”, reclamă cetățenii. Din informațiile noastre, primarul comunei Crângurile, Dumitru Giurescu, ar fi propus executivului Primăriei Găești soluții pentru reabilitarea podului peste canalul Potop, însă iată că nu se rezolvă nimic. Nepăsarea autorităților locale față de problemele adevărate cu care se confruntă găeștenii este un fapt  arhicunoscut. În timp ce în parcul central s-au îngropat zeci de miliarde în numai doi ani, în timp ce fundături cu câteva case sunt asfaltate ca în palmă, în timp ce florile și gazonul sunt singurele obiective pentru actuala administrație, cetățenii din cartierele mărginașe sunt condamnați să-și rupă mașinile în craterele de pe străzi, să înghită tone de praf și – iată – chiar să fie puși în pericol! Cerem consilierilor locali să ia atitudine față de această problemă și să propună urgent un proiect de hotărâre privind reabilitarea podului care face legătura între Găești și Pătroaia. Nu mai e timp de pierdut!

Publicitate
Loading...
Spune-ți părerea

You must be logged in to post a comment Login

Adaugă un comentariu

Evenimente

ZI NEAGRĂ PENTRU ŞOFERI! Avalanşă de amenzi şi permise suspendate!

Articol scris de

„Polițiștii de la Biroul Rutier au acționat pentru depistarea și sancționarea conducătorilor auto care nu respectă regulile de circulație, îndeosebi pe cele privind acordarea priorității de trecere pietonilor angajați regulamentar în traversarea străzii.

În cadrul activităților, polițiștii au controlat 55 de autovehicule și au aplicat 37 de sancțiuni contravenționale a căror valoare se ridică la 10.150 de lei.

Din totalul amenzilor, 13 au fost pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor și 14 pentru încălcarea regimului legal de viteză.

De asemenea, au fost reținute 17 permise de conducere și retrase 2 certificate de înmatriculare. În cazul a 2 autovehicule s-a dispus măsura suspendării dreptului de utilizare.

Totodată, în urma unei acțiuni organizate de polițiștii de la Formațiunea Rutieră Găești, au fost aplicate 108 amenzi, în cuatum de 12.260 de lei. Dintre acestea, 78 au fost pentru depășirea limitei legale de viteză.

Ca măsură complementară, polițiștii au reținut 6 permise de conducere și au retras 4 certificate de înmatriculare și 2 seturi de plăcuțe de înmatriculare„, se arata in comunicatul de presa al IPJ Dambovita.

 

 

Citește articolul

Evenimente

Succes de senzație al echipei de robotică CNVS! AFLĂ CINE SUNT CEI 4 DEȘTEPȚI CARE AU CÂȘTIGAT PREMIUL I LA ROBOTICSFEST! Au nevoie de susținere financiară pentru etapa următoare!

Articol scris de

Echipa de robotică a Colegiului Național ”Vladimir Streinu”, R10CNVS, condusă de profesorii Marius Grindei și Cristian Șerbănescu, a câștigat premiul I la Demo-ul RoboticsFest organizat de Universitatea Politehnică București. Patru elevi talentați și deștepți au participat la prestigioasa competiție cu un roboțel creat de ei, sub coordonarea cadrelor didactice, care trebuia să respecte o tematică strictă: să se miște singur pentru 30 de secunde, iar pentru alte două minute să construiască, manevrat de elevi.

Cei patru deștepți sunt: Năstase Ioan Teodor (clasa a XI-a), Gheorghe Georgiana Albertina (clasa aXI-a), Ionescu Nicolae (clasa a XII-a), Nicolaescu Ion Alexandru (clasa a X-a).

Echipa R10CNVS s-a calificat într-o etapă superioară a concursului de robotică, ce va avea loc la Cluj, și are nevoie de piese performante, pe care trebuie să le comande din Canada. Deși sunt foarte pregătiți și foarte talentați, copiii și profesorii lor nu dețin fondurile necesare pentru sofisticatul echipament.

Dacă în oraș există sponsori care vor să susțină performanța la cel mai înalt nivel o pot face contactând conducerea Colegiului național ”Vladimir Streinu”.

Iata comunicatul de presa al Colegiului National „Vladimir Streinu”

Echipa de Robotică R10 CNVS, a luat ființă în anul 2019, grație unei sponsorizări a BRD, SC Arctic SA Găești, Bogdan Enoiu – coordonator la nivel național. Echipa a primit donație piesele și imprimanta 3D din SUA, pentru a participa la concursuri zonale, naționale și internaționale. Profesorii de informatică Grindei Marius și Șerbănescu Cristian au selectat din clasele de liceu, 8 elevi, pentru a forma echipa colegiului.

Echipa R10 CNVS a participat la concursuri zonale și concursuri demo județene și regionale în anul 2019. În luna februarie 2020, o echipă formată din 4 elevi (Năstase Ioan Teodor cls. XI, Gheorghe Georgiana Albertina cls. XI, Ionescu Nicolae cls. XII, Nicolăescu Ioan Alexandru cls. X,  ) și profesor coordonator Grindei Marius, a participat și câștigat premiul I, calificându-se în etapa națională la Demo-ul RoboticsFest organizat la Universitatea Politehnică București.

Robotul execută comenzi programate conform tematicii de concurs: 30 secunde se mișcă fără coordonare, 2 minute el este coordonat de programator să execute mișcări de rotație, mută piese și construiește.

Echipa de Robotică R10 CNVS, are nevoie de susținere pentru a participa la concursuri.

 

Citește articolul
Publicitate
--------------------------------------------
--------------------------------------------
--------------------------------------------
-------------------------------------------
--------------------------------------------
--------------------------------------------