Contactează-ne pe

Evenimente

Singura vină a poliţistului găeştean este că a iubit două roţi

Publicat în data de

- 911 vizualizări

Gradul de civilizație al unui popor se poate măsura și prin felul în care oamenii arată că le pasă de ceilalți. Cât de mult le pasă românilor de semenii lor, într-o țară în care iubitorii de vehicule pe două roți sunt considerați victime sigure în traficul rutier?

motocicleta politist

Un tânăr polițist găeștean, a cărui unică „vină” a fost aceea de a fi motociclist, s-a alăturat, astăzi, numărului mult prea mare de victime ale șoferilor imprudenți de pe șoselele patriei! Ce a făcut posibilă această tragedie și pe toate celelalte asemenea? Ignoranța colectivă, cumva? Faptul că nu ne pasă de nimic, nici măcar de ceilalți participanți la traficul rutier, dacă suntem la volanul unei mașini? Corupția dusă la extrem, care a făcut posibilă vânzarea, ca la tarabă, a câtorva mii de permise de conducere, contra unei șpăgi de câteva sute de euro? Din statisticile sumbre ale accidentelor de circulație din ultimii ani putem trage concluzia că la asta se rezumă viețile românilor: la interesul personal al unora care distrug viețile altora, fără să le pese.

protest_motociclistimotociclisti

Motocicliștii și bicicliștii din România s-au unit, în ultimul timp, în încercarea disperată de a atrage atenția șoferilor, de a-i face să înțeleagă, măcar acum, că imprudența, neatenția, dar, mai ales, nepăsarea, sunt păcate capitale, care pot aduce moartea pe străzi. Avem și evenimente desfășurate în aer liber, concepute tocmai pentru a-i sensibiliza pe românii care-și ignoră semenii, atunci când sunt la volan. Dar numărul victimelor pe două roți nu scade. Ba, mai mult, sunt șoferi care se referă la motocicliști cu sintagma „donatori de organe”, considerând că este ceva firesc să renunțe alții la a se deplasa pe două roți, în loc să-și impună ei un minimum de prudență. Moartea pe două roți este rezultatul Nepăsării – cu majusculă. Fie că Nepăsarea înseamnă neatenție, grabă, egoism sau șpagă.

 

Diana Scarlat

 

 

 

 

 

Publicitate
Loading...
Spune-ți părerea

You must be logged in to post a comment Login

Adaugă un comentariu

Anunțuri

JOI, MAREA INAUGURARE! Fashion Mall, magazinul care aduce în Găeşti cele mai tari brand-uri!

Articol scris de

Doreşti să te îmbraci cu haine de la cele mai cunoscute brand-uri, la preţuri accesibile? Acum poţi face acest lucru fără a mai fi nevoit să pleci din Găeşti. Fashion Mall, magazinul aşteptat de ani de zile pe piaţa găeşteană, se deschide joi, 20 februarie. Îl găsiţi pe strada Independenţei, lângă BCR, de unde puteţi achiziţiona cele mai la modă şi exclusiviste haine.

Case de modă româneşti de prestigiu, precum La Dona, Cătălin Botezatu Exclusiv, dar şi brand-uri celebre: Zara, Vero Moda, Jack&Jones, Mango, Bershka sau Mustang sunt acum accesibile, la Găeşti, la magazinul Fashion Mall.

Îmbracă-te cu stil şi fii la modă, la Fashion Mall!

 

Citește articolul

Evenimente

INVITAȚIE PENTRU TOȚI OAMENII CU SUFLETUL FRUMOS: Duminică, 23 februarie, sunteți așteptați la ”Târgul bucuriei, târgul prieteniei” de la Pătroaia Vale! AMĂNUNTE DESPRE PROIECT, AICI!

Articol scris de

Inițiativă de suflet a Comitetului de Tineri al parohiei Potlogeni Vale. Duminică, 23 februarie, începând cu ora 12.00, la Pătroaia Vale se va desfășura ”Târgul bucuriei, târgul prieteniei”, o expoziție cu vânzare care are drept scop strângerea de fonduri pentru acțiuni caritabile. În cadrul evenimentului, vor fi comercializate mărțișoare, semne de carte, felicitări și prăjituri, cu toate realizate de către tinerii entuziaști.

”Acest târg face parte din miniproiectul ”Dragostea nu cade niciodată”, cu care Comitetul de Tineri al Parohiei Potlogeni Vale participă la concursul național catehetic ”Iubirea lui Hristos în familia mea”. Sperăm ca oamenii să vină să viziteze frumoasa expoziție duminică, la Pătroaia Vale și, bineînțeles, să contribuie, alături de noi toți, la acțiunile social-filantropice pe care le organizăm”, a declarat, pentru Cronica de Găești, preotul George Daniel Baicu.

Citește articolul
Publicitate
--------------------------------------------
--------------------------------------------
--------------------------------------------
-------------------------------------------
--------------------------------------------
--------------------------------------------