in ,

„Doreii” de la fosta firmă a prefectului au comis-o! UITE CE NENOROCIRE PAŞTE RÂUL ARGEŞ!

dn61ionesti+ dn61

 „Doreii” de la fosta firmă a prefectului PSD Victor Sanda au încercat să realizeze o subtraversare a canalizării comunei Petreşti, însă au înţepat – din greşeală – canalizarea Găeştiului! În câteva ore, drumul s-a umplut de apă cu dejecţii, de asemenea curţile vecinilor,  apa ajungând şi în parcul de sub podul de la Ioneşti. Acum totul pare sub control,  muncitorii golesc, la câteva ore, perimetrele, însă există pericolul iminent de contaminare a Argeşului, care alimentează Bucureştiul!  Autorităţile sunt în alertă maximă după această gafă de proporţii a firmei fostului prefect, pe cât de lacomă în a contracta lucrări pe bani publici, pe atât de – iată! – incompetentă! Suntem curioşi ce măsuri vor dispune autorităţile de mediu şi, mai ales, ce soluţii de remediere a acestui incident se vor lua în următoarele ore! Pe DN 61, se circulă pe o singură bandă, întrucât s-a lăsat asfaltul, iar apa  vine şi aici  de dedesubt.  Conform cetăţenilor,  pompele pornesc din două în două ore, sub stricta supraveghere a celor de la Compania de Apă Găeşti. Dacă în următoarea perioadă va ploua, aşa cum arată prognozele meteo, nu ştim cum va face faţă canalizarea şi cum se va ţine sub control apa menajeră a oraşului.

P1230609P1230610spre arges1spre arges 2parcul de pe malul argesuluipolitia petresti --

Comments

Lasă un răspuns

  1. Sa nu ziceti ca ma bag in seama, dar trec mai mereu pe acest drum si ieri am vazut grozavia aceasta. Din asfalt iesea apa. Tocmai langa monunentul din intersectia care se face catre Ionesti, Gherghesti si spre autostrada.
    Initial am crezut ca e o lucrare prost facuta a celor de la drumuri pentru ca abia s-a dat in folosinta podul.
    Acum m-am dumirit.
    Cum in Gherghesti se fac sapaturi pentru canalizare, Doreii care lucreaza acolo nu se dezic.
    Si mai e ceva, tot pe acolo trece si conducta cu apa de la Arctic, apa rezultata din statia de neutralizare a intreprinderii.

  2. George, incerc eu sa dau o logica , fara a avea pretentia ca detin adevarul. Nu sunt angajatal Companiei de apa.
    Da, statia de epurare ape uzate e, sau era, acolo unde zici tu. Acolo se adunau toate apele uzate: cele menajere, dar si cele chimice de la uzine, spital si ce o mai fi. Aici se mai facea o eventuala corectie a Ph-ului si oxigenarea acestora, sau asa trebuia sa se intample, apoi erau impinse prin pompare sau prin cadere libera, catre Neajlov si de acolo catre Dunare… Coloana de apa uzata trecea nu prin curtile oamenilor, ci catre pod, pe sub pod, apoi insotea soseaua care mergea catre Sarbi spre Neajlov. ( Ce gogosari mari aveau sarbii in piata dupa ce-i udau cu aceasta apa! ) Statia aia de epurare era denumita de localnici- La căcăstoare.
    Podul de piatra s-a daramat. A venit apa si l-a luat si pana sa faca altul pe rau in sus s-a facut o estacada. Multi au castigat alegerile cu podul si estacada. Ei, conductele au fost mutate pe acea punte. Nu-si avea rostul sa schimbe tot traseul. E logic? Apele uzate nu sunt deversate in Arges, tocmai pentru a nu face din acest rau unul mort, cu toate ca daca te duci pe malul lui vei vedea ca toate gospodariile aflate pe acea parte isi deverseaza zoaiele acolo, dar asta e o alta poveste. Neajlovul e deja mort si nu alimenteaza Bucurestiul.
    Si mai e ceva de care nu sunt sigura, statia aceea de epurare , La cacastoare , cred ca a fost abandonata si pradata de tot fierul vechi ce se gasea acolo, asa ca nu stiu unde si daca se mai face o minima corectie a acelor ape sau ajung in Neajlov asa cum se gasesc. Cei de la Protectia mediului stiu mai bine, dar poate nu-i mai intereseaza un mediu curat.
    LOGIC?